Menu
NyhedHelt ny fyldestgørende artikel om kapitalklasser (a-anparter, b-anparter, etc. ) - klik her >>>Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

[Historisk / 22-01-2022]

Lukke IVS

Målgruppe:

 • Du ejer et IVS.
 • Dit IVS ejer enten ingenting og har ingen kreditorer;
 • Dit IVS har positiv egenkapital (dvs. flere aktiver end kreditorer, eller ingen aktiver bortset fra ‘1-kronen’ og ingen gæld).
 • Du ønsker ikke at drive selskabet videre.
 • Du ønsker ikke at skyde flere penge i dit IVS eller anvende omkostninger på en omdannelse til anpartsselskab.
 • Du vil bare gerne lukke dit IVS.

Hvilke muligheder har du så ?

Lige nu er der to pæne muligheder, som efterlader dig med et pænt CV på www.cvr.dk: Du kan lukke dit IVS i henhold til en betalingserklæring, eller du kan lukke dit IVS efter en likvidation. Forskellen mellem de to metoder er, at du i den ene situation er sikker på, at der ikke kan krav mod dig senere, medens du i den anden situation kan komme ud for senere krav. Læs mere.

Nedenfor introducerer vi endvidere et nyt banebrydende koncept til at lukke IVS’er langt hurtigere og langt billigere end alle eksisterende metoder på markedet. Læs mere nedenfor.

Betalingserklæring

En betalingserklæring består i al sin enkelthed i, at man erklærer overfor Erhvervsstyrelsen, at man har betalt hver sit. Samtidig vedlægger man en kvittering fra SKAT om, at selskabet ikke skylder i SKAT. Efter Erhvervsstyrelsens modtagelse heraf, kan selskabet lukkes. Du (som ejer) hæfter herefter for de senere krav, der måtte komme efter selskabets lukning, uanset om du kendte dem eller ej.

Eksempel: Har du drevet håndværkervirksomhed i dit IVS, kan der opstå et mangelkrav mod dit IVS flere år efter lukningen; det hæfter du så for. Du skal med andre ord gøre en indsats for at vurdere, om denne lukkemetode er noget for dig. Er der, eller er der ikke en reel risiko.

Hvis der ikke er en reel risiko, så kan metoden anvendes.

Ulempe: Det tager meget meget lang tid at få en kvittering fra SKAT.

Likvidation

En likvidation anvendes i selskaber, når man gerne vil have vandtætte skotter mellem selskabets økonomi og ens privatøkonomi. Det var jo derfor man i sin tid stiftede selskab. Vurderer man en risiko under overvejelsen, om man skal anvende en ‘betalingserklæring’, ønsker man ikke løbe risikoen, m.v., så er likvidation det rette metodevalg. Likvidation er dog en noget mere besværlig lukke-proces, og medfører bl.a., at man skal indlevere et afsluttende regnskab til Erhvervsstyrelsen. Metoden er derfor mere omkostningstung end anvendelsen af betalingserklæring, men er selvfølgelig også langt mindre ‘farlig’ for dig som ejer.

Ulempe: Det tager rigtig lang tid at gennemføre en likvidation. Selskabsretligt er det en proces over flere måneder; og skatteretligt skal der også indhentes skattekvittance.

Kan jeg ikke bare lade selskabet gå i tvangsopløsning?

Hvis du f.x. afmelder dig selv som direktør i dit IVS, eller du undlader at aflevere et regnskab, så bliver dit IVS oversendt til skifteretten med henblik på tvangsopløsning. Det er bl.a. mængden af tvangsopløsninger hidtil, der påstås at være årsagen til at den tidligere regering fjernede muligheden for at etablere IVS’er i Danmark. Lad mig slå et slag for, at du ikke bare sender selskabet til tvangsopløsning:

For det første påfører du derved samfundet unødige udgifter; hvorfor det er samfundsbelastende, at du ikke tager ansvar og lukker selskabet ordentligt for egen regning. Det kan man så vælge at være ligeglad med, men jeg synes, det skal nævnes og tages med i betragtning. Har man sagt A, må man også sige B.

For det andet forholder det sig således, at du jo efterlader information i offentlige informationssystemer om, at du ‘står bag et selskab, der er gået i tvangsopløsning’. Dette bør være helt centralt i din vurdering; at du efterlader dig en ‘plet’ på eftermælet.

Har du således tænkt over, hvordan det ser ud på dit CV, at du efterlader et selskab i tvangsopløsning. Informationen fra cvr.dk deles i dag med et utal af informationdelingstjenester på nettet, hvor du herefter vil optræde med denne information i meget lang tid fremadrettet.

Det er ikke noget samarbejdspartnere, banker, rådgivere, kunder synes ‘ser godt ud’. Du bør derfor virkelig tænke dig om, før du ‘er ligeglad’ og lader selskabet gå i tvangsopløsning.

Er der slet ikke andre hurtige muligheder? Jo – Ophørsselskabet er på vej..

Jo; om kort tid introducerer vi et nyt spændende koncept, hvorefter du langt nemmere end ved anvendelse af nogen af de angivne metoder, kan lukke dit IVS.

 

Ophørsselskabet

I princippet sælger du dit IVS til vort Ophørsselskab, der overtager dit IVS. Herefter ejer du ikke længere selskabet, hvorefter selskabet forsvinder fra dig som ejer. Vi benytter herefter eksisterende skatteregler og selskabslovgivning til at ‘opsluge’ dit selskab med tilbagevirkende kraft til det seneste afgivne årsregnskab. Du skal således ikke bekoste flere regnskaber.

Metoden er for dig, der ville have anvendt betalingserklæring, men bare vil gennemføre lukningen langt hurtigere. Du vil blive stillet på samme måde som ved afgivelse af betalingserklæring, men på grund af metoden, kan vi lukke dit selskab langt hurtigere og langt billigere, end nogen af de øvrige beskrevne metoder, og vi skal ikke modtage en skattekvittering fra SKAT.

Vi er pt. i gang med at færdiggøre konceptet, og forventer at introducere konceptet til markedet indenfor meget kort tid.

Det skal understreges, at metoden ikke handler om at lade det overtagne selskab gå konkurs, eller om at indsætte en stråmandsdirektør eller tilsvarende. Den slags skadelig virksomhed medvirker vi ikke til.

Kunne du tænke dig at høre mere herom, når konceptet er færdigt, så skriv en mail herom ved hjælp den gule knap til venstre. Din henvendelse er helt uforbindende, og skaber ikke et klientforhold .

150820196 (c) Jacob Tøjner

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommentarer på "Lukke IVS"

 1. Mehdi Nadif siger:

  Hej,

  Jeg er stifter og ejer af Nimeco IVS, og kunne godt tænke mig hjælp til at få selskabet lukket inden deadlinen for lukning af IVS indtræffer i år.

  Jeg har ikke haft nogen indtæger i selskabet siden august 2020, og har ikke nogen skyldige gældsposter i selskabet som skal gennemføres. Vil du kunne hjælpe mig med at gennemføre lukningen, eller for den sags skyld flytte det over til Ophørsselskab inden deadline?

  Mange tak på forhånd!

  1. Advokat Jacob Tøjner siger:

   Hej Nadif,

   Tak for din bemærkning. Jeg har sendt dig en e-mail med svar.

   Mvh Jacob Tøjner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *