Lukke IVS
Målgruppe:
- Du ejer et IVS.
- Dit IVS ejer enten ingenting og har ingen kreditorer;
- Dit IVS har positiv egenkapital (dvs. flere aktiver end kreditorer, eller ingen aktiver bortset fra ‘1-kronen’ og ingen gæld).
- Du ønsker ikke at drive selskabet videre.
- Du ønsker ikke at skyde flere penge i dit IVS eller anvende omkostninger på en omdannelse til anpartsselskab.
- Du vil bare gerne lukke dit IVS.
Hvilke muligheder har du så ?
Lige nu er der to pæne muligheder, som efterlader dig med et pænt CV på www.cvr.dk: Du kan lukke dit IVS i henhold til en betalingserklæring, eller du kan lukke dit IVS efter en likvidation. Forskellen mellem de to metoder er, at du i den ene situation er sikker på, at der ikke kan krav mod dig senere, medens du i den anden situation kan komme ud for senere krav. Læs mere.
Nedenfor introducerer vi endvidere et nyt banebrydende koncept til at lukke IVS’er langt hurtigere og langt billigere end alle eksisterende metoder på markedet. Læs mere nedenfor.
Betalingserklæring
En betalingserklæring består i al sin enkelthed i, at man erklærer overfor Erhvervsstyrelsen, at man har betalt hver sit. Samtidig vedlægger man en kvittering fra SKAT om, at selskabet ikke skylder i SKAT. Efter Erhvervsstyrelsens modtagelse heraf, kan selskabet lukkes. Du (som ejer) hæfter herefter for de senere krav, der måtte komme efter selskabets lukning, uanset om du kendte dem eller ej.
Eksempel: Har du drevet håndværkervirksomhed i dit IVS, kan der opstå et mangelkrav mod dit IVS flere år efter lukningen; det hæfter du så for. Du skal med andre ord gøre en indsats for at vurdere, om denne lukkemetode er noget for dig. Er der, eller er der ikke en reel risiko.
Hvis der ikke er en reel risiko, så kan metoden anvendes.
Ulempe: Det tager meget meget lang tid at få en kvittering fra SKAT.
Likvidation
En likvidation anvendes i selskaber, når man gerne vil have vandtætte skotter mellem selskabets økonomi og ens privatøkonomi. Det var jo derfor man i sin tid stiftede selskab. Vurderer man en risiko under overvejelsen, om man skal anvende en ‘betalingserklæring’, ønsker man ikke løbe risikoen, m.v., så er likvidation det rette metodevalg. Likvidation er dog en noget mere besværlig lukke-proces, og medfører bl.a., at man skal indlevere et afsluttende regnskab til Erhvervsstyrelsen. Metoden er derfor mere omkostningstung end anvendelsen af betalingserklæring, men er selvfølgelig også langt mindre ‘farlig’ for dig som ejer.
Ulempe: Det tager rigtig lang tid at gennemføre en likvidation. Selskabsretligt er det en proces over flere måneder; og skatteretligt skal der også indhentes skattekvittance.
Kan jeg ikke bare lade selskabet gå i tvangsopløsning?
Hvis du f.x. afmelder dig selv som direktør i dit IVS, eller du undlader at aflevere et regnskab, så bliver dit IVS oversendt til skifteretten med henblik på tvangsopløsning. Det er bl.a. mængden af tvangsopløsninger hidtil, der påstås at være årsagen til at den tidligere regering fjernede muligheden for at etablere IVS’er i Danmark. Lad mig slå et slag for, at du ikke bare sender selskabet til tvangsopløsning:
For det første påfører du derved samfundet unødige udgifter; hvorfor det er samfundsbelastende, at du ikke tager ansvar og lukker selskabet ordentligt for egen regning. Det kan man så vælge at være ligeglad med, men jeg synes, det skal nævnes og tages med i betragtning. Har man sagt A, må man også sige B.
For det andet forholder det sig således, at du jo efterlader information i offentlige informationssystemer om, at du ‘står bag et selskab, der er gået i tvangsopløsning’. Dette bør være helt centralt i din vurdering; at du efterlader dig en ‘plet’ på eftermælet.
Har du således tænkt over, hvordan det ser ud på dit CV, at du efterlader et selskab i tvangsopløsning. Informationen fra cvr.dk deles i dag med et utal af informationdelingstjenester på nettet, hvor du herefter vil optræde med denne information i meget lang tid fremadrettet.
Det er ikke noget samarbejdspartnere, banker, rådgivere, kunder synes ‘ser godt ud’. Du bør derfor virkelig tænke dig om, før du ‘er ligeglad’ og lader selskabet gå i tvangsopløsning.
Er der slet ikke andre hurtige muligheder? Jo – Ophørsselskabet er på vej..
Jo; om kort tid introducerer vi et nyt spændende koncept, hvorefter du langt nemmere end ved anvendelse af nogen af de angivne metoder, kan lukke dit IVS.
I princippet sælger du dit IVS til vort Ophørsselskab, der overtager dit IVS. Herefter ejer du ikke længere selskabet, hvorefter selskabet forsvinder fra dig som ejer. Vi benytter herefter eksisterende skatteregler og selskabslovgivning til at ‘opsluge’ dit selskab med tilbagevirkende kraft til det seneste afgivne årsregnskab. Du skal således ikke bekoste flere regnskaber.
Metoden er for dig, der ville have anvendt betalingserklæring, men bare vil gennemføre lukningen langt hurtigere. Du vil blive stillet på samme måde som ved afgivelse af betalingserklæring, men på grund af metoden, kan vi lukke dit selskab langt hurtigere og langt billigere, end nogen af de øvrige beskrevne metoder, og vi skal ikke modtage en skattekvittering fra SKAT.
Vi er pt. i gang med at færdiggøre konceptet, og forventer at introducere konceptet til markedet indenfor meget kort tid.
Det skal understreges, at metoden ikke handler om at lade det overtagne selskab gå konkurs, eller om at indsætte en stråmandsdirektør eller tilsvarende. Den slags skadelig virksomhed medvirker vi ikke til.
Kunne du tænke dig at høre mere herom, når konceptet er færdigt, så skriv en mail herom ved hjælp den gule knap til venstre. Din henvendelse er helt uforbindende, og skaber ikke et klientforhold .
150820196 (c) Jacob Tøjner