Menu
NyhedDriver du et Iværksætterselskab? Tjek de nye regler om 'om-registrering' her...Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Fravalg af revision? Ja – Nej – betingelser??

Hvornår? Betingelser?

Et kapitalselskab, anpartsselskab/aktieselskab eller iværksætterselskab, kan fravælge revision når

Selskabet 2 regnskabsår i træk ikke  overskrider 2 af følgende 3 grænser på balancedagen:

 • en balancesum på 4 mio. kr.
 • en nettoomsætning på 8 mio. kr. og
 • et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret

 

Hvornår fravælger man revision?

Ved stiftelsen af selskabet:

Hvis man i forbindelse med stiftelsen af iværksætterselskabet, anpartsselskabet eller andet selskab, ikke forventer, at man vil overskride 2 af de ovenfor nævnte størrelser, kan man fravælge revision. I forbindelse med stiftelser med vores hjælp, fravælger du rent praktisk ved at angive dette på vores bestillingsblanket. Hvis du roder med stiftelsen selv, skal du huske at det både skal nævnes i vedtægterne og i selve stiftelsesdokumentet.

 

I vedtægterne:

Efter Selskabslovens § 27, skal det angives i selskabets vedtægter og stiftelsesdokument, hvorvidt Selskabet fravælger revision for selskabets første regnskabsår.

Bemærk: Styrelsen accepterer dog, at man kan nøjes med at det er anført i vedtægterne, fordi vedtægterne betragtes som en integreret del af stiftelsesdokumentet. Har man imidlertid glemt denne oplysning, så må selskabet lade sit første regnskab revidere, og så må man på førstkommende ORDINÆRE generalforsamling sørge for at få justeret ønsket ind i dokumenterne. (Reglen gælder tillige for aktieselskaber). Det gælder altså om at være grunddig i forbindelse med stiftelsen.

Senere i selskabets liv:

Senere i dit selskabs liv, fravælger du revision på selskabets ORDINÆRE generalforsamling.

Når jeg skriver ordinære generalforsamling, så er det i modsætning til den ekstraordinære generalforsamling, du kan afholde når som helst i løbet af året. Den ordinære generalforsamling er den generalforsamling, der afholdes efter udløbet af regnskabsåret, og det er her revisor præsenterer dig for årsregnskabet som du skal underskrive før det sendes til styrelsen. Mange revisorer har intet imod at du fravælger revision, men andre synes det er fint du ikke fravælger, og her skal du ikke forvente, at revisor husker dig på at tage en del af levebrødet ud af hånden på ham. Du skal med andre ord selv huske dette emne til generalforsamlingen.

Bliver fravalget ikke vedtaget på generalforsamlingen fortsætter revisionen på årsrapporten også i det kommende regnskabsår.

Beslutningen om fravalg skal oplyses i ledelsespåtegningen i det regnskab, der godkendes, og der skal justeres vedtægter. Har du behov for bistand i denne forbindelse, retter du bare henvendelse via kontaktformularen nedenfor.

 

Hvem kan ikke fravælge?

Erhvervsdrivende fonde kan ikke fravælge.

Særligt i forbindelse med Virksomhedsoverdragelse?

Hvis du driver virksomhed via et selskab, hvor der er fravalgt revision, og lader dette f.x. ApS indgå i en virksomhedsoverdragelse med henblik på at købe en bestående virksomhed, skal du være opmærksom på, at ledelsen skal vurdere, hvorvidt det må stå klart, at det nye anpartsselskab overskrider de ovenfor nævnte størrelsesgrænser for at kunne fravælge revision.

I så fald må man forudse, at den kommende årsrapport skal revideres.

 

Relaterede indlæg

 • GUIDE: Du kan fravælge revision i holdingselskabet

  Mange har den fejlopfattelse, at man ikke kan fra vælge revision i holdingselskaber. Det kan man. Den forkerte opfattelse stammer fra, at man tidligere ikke kunne fravælge revision i holdingselskaber.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.