**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Har du styr på regnskabsåret?
 • Skal du vælge eller omlægge regnskabsår. Få advokatbistand af advokat Jacob Tøjner:
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

De ‘farlige’ regnskabsår – stiftelser i perioden 01.11 – 01.03:

Mange etablerer virksomhed i vintermånederne, og de fleste ved, at de kan vælge op til 18 måneder som første regnskabsår, hvorefter det første regnskab så omfatter udløbsperioden fra 30.april – 31. august året efter. Sådanne valg af regnskabsår, er sådan set helt fine, fordi man så opnår en længere periode (op til 18 måneder) i en opstartsfase, til at påvise en bedre performance det første år, hvilket så afspejles i resultatet. Og så er der den detalje, at man ‘jo så ikke’ skal have udfordringen, at aflevere regnskab før man har tjent gode penge i sit selv og først godt ude i fremtiden. Det er i hvert fald de traditionelle argumenter.

Der er følgende valgmuligheder ved stiftelse i perioden 1. november til 1. marts:

De ‘farlige’ regnskabsår – ved valg af forlænget 1. år (og kun 1. år)

De farlige regnskabsår

De farlige regnskabsår

Min gode samarbejdspartner Lars Wøldike har udformet denne tabel til mig, som jeg hermed deler:

Læs tabellen således:

Du starter for eksempel 2. januar i år 0001 og du kan nu vælge op til 18 måneder, dvs. du har alle mulige kombinationer indenfor 1 dag til 18 måneder. Tabellen fremhæver nu 3 regnskabsudløb, som skal give dig anledning til overvejelse: Udløb første gang 30.april, 31. maj og 30. juni i år 2.

Eksempel:

 

Hvorfor fokus på udløb året efter i april, maj, juni, juli og august?

Valg af forlænget regnskabsår er en ganske udemærket overvejelse i opstarten, fordi man som nævnt opnår en længere periode .. til på regnskabet at påvise en bedre performance.. Men ved valget med disse udløb, skal man også inddrage andre overvejelser. Som sædvanlige skatteretlige overvejelser. 

Skatteretlige overvejelser:

Alle ved at SKAT har tekniske vanskeligheder, og en af de tekniske vanskeligheder er, at SKAT system ikke kan håndtere at dit første regnskabsår indeholder 2 x 1. april. Det er ingen aprilsnar, det er sandt!

SKAT har derfor udformet et styresignal, hvorefter SKAT fastlægger følgende, som er mine ord og ikke udtryk for citat, medmindre jeg angiver at det ER citat:

 • ..et indkomstår følger kalenderåret og udgør derfor 12 måneder… (okay….)
 • ..men den første indkomstperiode kan  nogengange godt udgøre op til 18 måneder.. (okay…godt… fordi den første regnskabsperiode kan jo nogengange også godt udgøre op til 18 måneder…)
 • ..men, (siger SKAT..) [citat]: “..et bagudforskudt indkomstår (kan) tidligst ..begynde den 2. april i kalenderåret forud for det kalenderår, som det bagudforskudte indkomstår træder i stedet for (og..) ..Et fremadforskudt indkomstår kan senest begynde den 1. april i det kalenderår, som det fremadforskudte indkomstår træder i stedet for…” så derfor siger SKAT:
 • [citat] “..På baggrund af ovenstående er det SKATs opfattelse, at det følger af selskabsskattelovens regler, at der ikke kan være to gange 1. april i et indkomstår. (min fremhævning)

Tak for kaffen. Det tager vi lige på dansk:

I det første regnskabsår skal man passe på, hvis 1. april optræder 2 gange!

SKAT har opfattelse at 1. april ikke kan optræde to gange i et indkomstår. Det betyder: optræder 1. april to gange i et regnskabsår, så skal man altså aflevere selvangivelse for hver indkomstperiode, hvor 1. april optræder.

Første indkomst periode kan godt udgøre op til 18 måneder, bare 1. april ikke optræder to gange. Optræder 1. april to gange i et regnskabsår, så skal man altså aflevere selvangivelse for hver indkomstperiode. Derfor er der fokus på forlængede regnskabsår, med regnskabsudløb april, maj, juni, juli og august som nævnt.

Starter jeg 1. november 2017 og vælger jeg regnskabsudløb 18 måneder senere, udløber 1. regnskabsår 30. april 2019. 1. april optræder: 1. april 2018 & 1. april 2019. Starter jeg 1. december 2017 – 1. marts 2018 og vælger jeg regnskabsudløb 18 måneder senere, optræder 1. april igen: 1. april 2018 & 1. april 2019.

Hvad sker der hvis 1. april optræder to gange:

I så fald skal man aflevere selvangivelse to gange. Og den første selsvangivelse skal altså afleveres på et tidspunkt, hvor selskabet ikke har afleveret en årsrapport. I visse kredse siges det at SKAT godt selv ved at dette er tosset. men at ‘sådan er det jo’. Og i samme kredse siges det, at SKAT næppe lægger stor vægt på den første selvangivelses indhold; men at den nok mere har teknisk betydning end real betydning. Vi ved det ikke; og om du bare kan aflevere noget makværk og tro den hellige grav er velforvaret; det kan ingen seriøs rådgiver jo anbefale; og man må slet ikke offentligt skrive i en artikel, at man bare skal ‘prøve’.

Hvornår er den hellige grav velforvaret?

Bortset fra at det udtryk bruges for lidt, så er den hellige grav velforvaret, når du undlader at vælge et regnskabsår, der indeholder 1. april to gange. Gør du det, så kender du nu konsekvensen.

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *