>>> VI HOLDER FERIELUKKET TIL MEDIO JULI 2024 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

lov om hvidvask

Ved momsregistrering af nyt selskab eller en enkeltmandsvirksomhed med anvendelse af nedenstående branchekoder, kan der være risiko for, at branchen kan anvendes til hvidvask. Erhvervsstyrelsens onlinesystem “..spørger dig, om du skal registreres..”

Hvis selskabet eller virksomheden udfører eller har tænkt sig at udføre opgaver inden for en af følgende brancher, skal selskabet være særligt opmærksom på, om selskabet skal registreres i Registret til bekæmpelse af hvidvask:
•    Branchekode: 661200: Værdipapir- og varemægling
•    Branchekode: 682040: Udlejning af erhvervsejendomme
•    Branchekode: 691000: Juridisk bistand
•    Branchekode: 692000: Bogføring og revision inkl. skatterådgivning
•    Branchekode: 702200: Virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse
•    Branchekode: 783000: Anden personaleformidling
•    Branchekode: 821100: Kombinerede administrationsserviceydelser

Det er et temmelig afgørende spørgsmål..

 

Hvad går det ud på?

Lovens formål er at sikre, at Danmark bidrager til den internationale kamp mod hvidvask af penge og finansiering af terrorisme. Loven indeholder en opmærksomhedspligt, som består i, at de af loven omfattede virksomheder og personer generelt skal være opmærksomme på kundernes aktiviteter, som på grund af deres særlige karakter menes at kunne have tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme.

Loven stiller krav om legitimation af kunderne med henblik på identifikation af disse med navn, adresse og cpr.nr./cvr.nr., herunder stiller loven krav om kendskab til virksomhedskunders fysiske ejerkreds med kontrollerende indflydelse (reelle ejere) over disse. Endvidere skal der indhentes oplysninger om kundens formål med forretningsforbindelsen samt om omfanget heraf, ligesom kundeforholdet løbende skal overvåges.

 

Med andre ord – det er administrativt besværligt at være omfattet!

ja, det er da besværligt. Man vender sig til det. Men det skaber administration. Jeg – advokat Jacob Tøjner – er som advokat omfattet af loven. Det er derfor du, som klient, skal levere en række identfikationer og dokumentation i forbindelse med oprettelsen af klientforholdet.

Tilsynet med de personer og virksomheder, der er omfattet af loven, er delt mellem Finanstilsynet, Erhvervsstyrelsen og Advokatrådet.

I denne artikel taler vi alene om forholdet til Erhvervsstyrelsen.

 

Det er et afgørende spørgsmål, og svaret skal være korrekt.

Hvis du står med disse branchekoder, f.x. virksomhedsrådgivning – Branchekode: 702200: Virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse – så er det da totalt afgørende, og du skal svare ja, eller nej til spørgsmålet om du skal registreres efter Lov om hvidvask.

Vi kan hjælpe dig.

Hvis du i forbindelse med stiftelse af selskab tilvælger at lade os hjælpe dig med momsregistrering, eller hvis dit driftsselskabs formål eller formålet med din enkeltmandsvirksomhed viser sig at falder indenfor de nævnte branchekoder, så kan vi selvfølgelig hjælpe dig med at tage stilling til, om selskabets aktiviteter skal registreres i henhold til hvidvaskloven.

Det gælder også dig, der er revisor, og sidder med en opgave for en af dine klienter:

 

Omkostningen til momsregistrering stiger.

Omkostningen til momsregistrering af selskabet stiger, såfremt selskabet falder indenfor nævnte branchekoder.

Baggrunden herfor er ganske enkelt det yderligere arbejde, der er forbundet med kravene i henhold til lov om hvidvask.

Du skal derfor forvente en stigning fra de nuværende kr. 1.000 til måske kr. 1.800 + moms.

Vi skal nok informere dig særskilt.

 

Hvornår skal selskabet registreres i styrelsen:

Hvis selskabet falder indenfor nævnte brancher skal der tages stilling…

HVIS selskabet eller enkeltmandsvirksomheden udøver mindst en af følgende aktiviteter:

 • Vekselkontor:
  • Selskabet driver vekselvirksomhed eller handler med valuta
  • Her skal der ALTD ske registrering
  • Der er ingen tvivl
  • Ingen konkret vurdering
 • Tjenesteudbydere: Altså – personer, selskaber eller virksomhed, der udbyder tjenesteydelser – dvs. mod betaling er eller driver:
  • Selskabsfabrikanter (der ikke er advokater): at stifte og opretter virksomheder med henblik på salg af disse.
  • Kontorhoteller: at stille adresse til rådighed og varetage åbning, sortering og videredistribution af post. (Herved forstås enhver, der erhvervsmæssigt stiller adresser og dertil knyttede tjenester til rådighed for virksomheder. Det forudsættes, at tjenesteyderen også stiller dertil knyttede tjenester til rådighed, der relaterer sig til drift af virksomheden. Det kan f.eks. bestå i en reception eller telefontjeneste.)
  • For tredjemand driver du: “som (eller sørger for, at en anden person fungerer som) ledelsesmedlem i en virksomhed eller som deltager i et interessentskab eller en tilsvarende post i andre selskaber” virksomhed – altså varetager administration og evt. drift af andre virksomheder … Funktionen som et selskabs bestyrelsesmedlem eller direktør gør dog ikke automatisk den pågældende person til en udbyder af tjenesteydelser til virksomheder. Definitionen omfatter kun de personer, der i erhvervsøjemed for tredjemand fungerer som bestyrelsesmedlem af eller direktør for en virksomhed, dvs. at stille professionelle direktører og ejere til rådighed,
  • Ejendomsadministrator: at varetage administration af ejendomme,
  • Formueforvaltere: at forvalte formuer for fonde eller andre retlige arrangementer, med henblik på størst muligt afkast (trustee ordning), eller at fungere som, eller sørger for at andre fungerer som, aktionær for tredjemand (nominee ordning)

 

Hvornår skal selskabet eller virksomheden så registreres?

Hvis du udøver en af de nævnte aktiviteter:

 • Er du selskabsfabrikant? Ja? Du skal registreres
 • Driver du kontorhotel og stiller adresse til rådighed? Ja? Du skal registreres
 • Er du professionelt bestyrelsesmedlem? Ja? Du skal dog ikke registreres.. Kun de personer, der i erhvervsøjemed for tredjemand fungerer som bestyrelsesmedlem af eller direktør for en virksomhed, skal registreres.
 • Etc. – det er sådan du afgør dette.

For at sikre rette registrering, skal du derfor vælge en af følgende svar til os:

 

I forbindelse med vores bistand til dig/dit selskab, afklarer vi dette med dig:

Hvis din virksomhed registreres som underretningspligtig virksomhed i henhold til hvidvaskningsloven, bliver dette offentliggjort på CVR. OBS: Hvis du meddeler os, at selskabet skal registreres i henhold til loven, skal vi nok hjælpe, hvis du ønsker dette. Du skal dog forvente forøgede omkostninger forhold til ovenstående. Vi beklager de ulemper ovenstående medfører for vores kunder og klienter.

udfyld formularen

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *