>>> RING DIREKTE TIL ADVOKAT JACOB TØJNER PÅ 21 60 49 83 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
  • Få en samtale
  • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
  • Få en samtale
  • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
  • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
  • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
    ★ ★ ★ ★ ★
    ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
  • Anders J. Kousgaard, Direktør,
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
  • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
  • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
  • Casper Bak, Direktør, SoHo
    ★ ★ ★ ★ ★
  • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
  • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
  • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
  • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
    ★ ★ ★ ★
    Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
  • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
  • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
  • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
  • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
  • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
  • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
  • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
    ★ ★ ★ ★ ★
    ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Omregistrering af iværksætterselskab – lovforslag lempeligere regler

[Historisk / 22-01-2022]

Omregistrering af iværksætterselskab

Omregistrering af iværksætterselskab – Den 21. august 2020 blev der blandt en række partier indgået en politisk aftale om at lempe reglerne for om-registrering af IVS (iværksætterselskaber). Du kan læse mere om den politiske aftale her.

Lovforslag om lempeligere regler

Den 6. september 2020 blev udkast til lovforslag om lempeligere regler så offentliggjort. Derfor kan man nu i højere grad vurdere, hvad man fra lovgiver side har tænkt sig. Husk dog at det er et udkast til lovforslag, det er sendt i høring, og på grundlag af netop høringen kan lovforslagets endelige indhold nemt blive justeret. Vi følger selvfølgelig op, når der foreligger et endeligt fremsat lovforslag.

Hovedlinjer i det nye udkast

Udsættelse af fristen

Udkastet følger den politiske aftale, og foreslår at fristen for om-registrering udsættes fra 15. april 2021 til 15. oktober 2021. Baggrunden for udsættelsen af fristen med ½ år er i følge Erhvervsministeriet, at mange iværksætterselskaber har ventet på en afklaring, om der ville komme nye regler, og henset til at fristen for om-registrering vil være meget kort (når lovprocessen er færdig) så vælger man at foreslå at udskyde fristen med 6 måneder til 15. oktober 2021. Det er da ‘pænt’ af ministeriet – i det mindste.

Grundlaget for om-registrering

Udkast foreslår i essens, at du – der i sin tid stiftede IVS – kan stille dig selv om om du havde stiftet et ApS fra starten i stedet. Blot ved at indbetale flere midler i selskabet. Altså: Har du etableret et IVS med 1 – krone i kapital, jamen så mangle der  der 39.999 kr. i selskabskapital.

De udfald jeg fremsatte i marts 2019 – hvor man fremsatte det forslag, der trak tæppet væk under Danmarks iværksættere – er altså blevet hørt (delvist). Læs mere om de 39.999 kr. under billedet.

Mere kapital til iværksætterselskabet?

I følge udkastet er det lakoniske svar, at man gennemfører en kapitalforhøjelse i henhold til selskabslovens kapitel 10.

Det kan så være nye kontanter udefra, det kan være aktiver, konvertering af gæld, opståede reserver m.v.

De metoder vi anvender i dag, når vi omregistrerer i dag, kan vi selvfølgelig anvende, når lovforslaget en dag bliver vedtaget.

Du kan derfor finde svar på om dit selskab kan omdannes for eksempel ved at smide en gammel bil ind i selskabet ved at læse her. 

En kontant kapitalforhøjelse:

Tilførsel af ny kapital – det hedder en kontant kapitalforhøjelse.

(Fra eksemplet ovenfor: du indbetaler så at sige 39.999 flere penge til selskabets bankkonto og gennemfører en kapitalforhøjelse.) Hvem vil anvende denne metode? Det iværksætterselskab med negativ egenkapital. Negativ egenkapital opstår jo, hvis gælden i selskabet er større end aktiverne.

(Omdannelsen efter nuværende regler, hvor der er negativ egenkapital, er særlig giftig. Her skal man BÅDE indbetale den negative egenkapital OG indbetale op til 40.000 kr. oveni…)

Konvertering af gæld:

I princippet betyder dette, at du, der har indlånt 200.000 kr. til dit IVS med en kapital på 1 krone, kan omdanne 39.999 kr. af dit tilgodehavende til ny kapital i IVS’et. Du har selvfølgelig ikke længere 200.000 kr til gode mod selskabet, men alene ca. 160.000 kr.

Til gengæld er dit IVS blevet omregistreret til ApS.

Anskaffelsessummen på dine nye anparter nedsættes til kursværdien

Skattemæssigt skal du dog være opmærksom på (som person) at anskaffelsessummen på dine nye anparter nedsættes til kursværdien af din fordring. Dvs. havde selskabet en negativ egenkapital på -200.000 kr. på tidspunktet for konverteringen, så kunne man jo argumentere for at dit tilgodehavende ikke havde nogen værdi, for selskabet kunne ikke betale.

Når anskaffelsessummen på dine anparter nedsættes, har det betydning ved for eksempel et senere salg. Umiddelbart ville du nok tro, at ‘købesummen’ for dine anparter til 39.999 kr. var lig 39.999, således, at hvis du solgte dagen efter for 39.999 så skulle du ikke betale skat. Men nej. Hvis nu fordringens kursværdi var 0,00, så er din ‘købesum’ altså 0,00, hvorfor du skal betale skat af 39.999 kr.

(Detaljer: læs aktie-anvance-beskatningslov § 28).

Fondsanparter:

Kapitalforhøjelse ved udstedelse af såkaldte fondsandele. Det betyder reelt at man ‘skærer de allerede eksisterende anparter’ i tyndere skiver, så der simpelthen opstår flere anparter i selskabet som følge heraf. Altså du betragter den ene anpart du har (med en værdi, der lyder på 1 krone) som en skive pølse. Hvis nu du skærer pølsen tyndere, så har du pludselig 40.000 skiver i stedet for 1 skive. Giver det mening? Ja, du forstår godt at kan kan skære pølsen tyndere, og at der kan skæres 40.000 skiver. Men hvordan kan man tillade sig det, når de andre metoder jo tilsiger, at der kommer flere ‘midler’ ind i selskabet. Det kan man også kun, hvis der via selskabets drift er ‘skabt’ flere midler i selskabet.

Da du startede selskabet med 1 krone, så havde selskabet jo en værdi på 1 kr. Men hvis du gennem tiden har skabt noget af værdi (og det behøver ikke være kontanter) så forstår du godt, at den ene anpart á 1 krone som du ejer, den kan være langt mere værd end 1 krone. Denne værditilvækst i selskabet, som du har skabt, det afspejler sig i noget man kalder ‘reserver’ og disse ‘reserver’ er teknisk placeret på egenkapitalen. Og derfor kan man altså ved ‘at flytte rundt på tallene’ faktisk skære pølsen i 40.000 skiver.

Det siger sig selv at denne metode ikke kan anvendes af dig, der har negativ egenkapital, for der er netop overhovedet ingen reserver. Det modsatte gør sig gældende.

Du kan læse mere om omdannelsesmetoder her.

fortroligt

 

 

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *