**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Registrering af sambeskatning
 • Har du f.eks. etableret holdingselskab & datterselskab hos andre, og ikke modtaget råd & vejledning, så få bistand hos os. Kontakt os for pris.
 • Kontakt specialistadvokat Jacob Tøjner
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Hvad er sambeskatning?

Sambeskatning betyder i essens, at flere selskaber beskattes “sammen” og som enhed, fremfor som flere enheder. Et holdingselskab beskattes således sammen med sit datterselskab. Sambeskatning kan derfor beskrives som figuren nedenfor viser. Jeg har skrevet en anden vigtig artikel, som omhandler emnet: Sambeskatning og hæftelse for andres skat. Den er tankevækkende og du bør læse den uanset hvad… her.

sambeskatning koncern banal

Figuren opstiller en enkel koncern, med et holdingselskab, eller moderselskab foroven, og et datterselskab forneden. Begge selskaber sambeskattes (Blå stiplet linje). Holdingselskabet er såkaldt Administrationsselskab, og er den part, der overfor SKAT skal “sørge for” at skatten bliver betalt. Betaler Datter ikke sin skat, står administrationsselskabet “på mål” (og hæfter for skatten).

 

Når dit holdingselskab opnår bestemmende indflydelse i et andet selskab, eller når du stifter en holding/datter konstruktion, så skal du sørge for (indenfor 1 måned) at registrere dit holdingselskab som såkaldt “Administrationsselskab” i sambeskatningsmæssig henseende. Nedenfor beskriver jeg hvordan. (Det samme gælder, hvis dit holdingselskab “holder op med” at have bestemmende indflydelse.. Så udtræder det af sambeskatningen.)

 

Hvordan ændrer jeg sambeskatningsforhold?

Hvordan registrerer jeg mit holdingselskab som administrationsselskab?

 

FØR:

Tidligere var det enkelt. Man skulle anvende en blanket (eller bare anmelde det i forbindelse med selvangivelsen.)

 

NU:

Skat har ændret reglerne.

Hvis du vil læse reglerne, finder du “Sambeskatningsbekendtgørelsen” optrykt her.

Nu skal du gøre således:

 

De 5 trin:

 

 • Få en “tast-selv-kode” hos SKAT. Hvordan? Du “går på” SKAT´s hjemmeside. Du klikker på ”Log på” i øverste højre hjørne. Du klikker på ”Bestil kode”. Du skal huske at bestille en kode for hvert selskab, der er omfattet af sambeskatning – f.eks. holdingselskab & datterselskab. Kode skal anvendes til de følgende trin. (Efterår 14: Der er ca. 14 dages leveringstid på koden…)
 • Klik herefter på “Tast selv” (Link til ny fane til “Tast selv”.)
 • Klik på Skat
 • Klik på Selskabsskat
 • Klik på Grundregistrering

Vær obs på, at du efter bekendtgørelsen har pligt til at indberette ændringer inden en måned efter, at der er sket ind- eller udtræden af sambeskatning.

Læs mere i Sambeskatningsbekendtgørelsen her.

 

Spørgsmål – åbn debatten eller deltag i debatten – nedenfor

—o0o—

VIGTIGT PS:

Ovenstående er en serviceguide. Vi bærer intet ansvar for fejl i guiden. Du henvises derfor til selvstudier på SKATS hjemmeside. Hvis ovenstående guide indeholder fejl på grund af nye regler, kan du ikke rette krav som følge af tab. Overskridelse af frister nævnt er bødebelagt. Vi forsøger – men kan ikke garantere – at samtlige artikler på dette site er 100% opdaterede altid. Hvis du er i tvivl kan du altid selv rette henvendelse til SKAT.

 

Relaterede indlæg

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *