>>> VI HOLDER FERIELUKKET TIL MEDIO JULI 2024 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få bistand fra specialistadvokat Jacob Tøjner
 • Er du eller en du kender omfattet af disse eksempler. Lad os bistå . Mange rådgivere overser denne lille detalje. Tjek dit regnskab og din struktur. Husk: du hørte det først her.
 • Få kontakt med advokat Jacob Tøjner
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Skattefradrag ved negativ egenkapital – sådan får du et skattefradrag som person:

Hvad er negativ egenkapital?

Skattefradrag opnås som følge at tabet på anparterne: Egenkapitalen udregnes på selskabets balance. Balancen viser, hvad selskabet ejer (af aktiver) og hvad selskabet skylder (og har af gæld).

Forskellen udgør herefter selskabets egenkapital.

Egenkapitalen kan være positiv eller negativ.

Positiv Egenkapital: Hvis selskabet ejer en bankkonto med kr. 50.000 (aktivmassen) og ikke skylder nogen noget (gælden er 0,00), regnes egenkapitalen således ud: kr. 50.000 – kr. 0,00 = kr. 50.000. – Ergo er egenkapitalen positiv med kr. 50.000.

Negativ Egenkapital: Hvis selskabets aktiver udgør kr. 180.000 (f.x. tilgodehavender & maskiner) og gælden udgør kr. 190.000 (f.x. gæld til leverandører og måske til SKAT) udgør egenkapitalen kr. 180.000 – kr. 190.000 = kr. -10.000. Her er egenkapitalen negativ med kr. 10.000.

Selskabet behøver ikke være på vej til konkursen af denne grund. Det er jo muligt selskabet tjener nye penge næste år. Men realiserer du tabet på anparterne, fremkalder du skattefradraget.

Skattefradrag, hvor: Du har driftsselskab UDEN holdingselskab.

Skattefradrag, hvordan?

Hvad er din anskaffelsessum på selskabet?

Lad os sige du har stiftet dit selskab med et kontantindskud på kr. 50.000; eller dit selskab er lidt ældre, med kr. 125.000 eller kr. 200.000; eller lad os sige du stiftede et aktieselskab på kr. 500.000 med kontantindskud.

Her er din anskaffelsessum (‘købesum’) enten kr. 50.000, kr. 125.000, kr. 200.000 eller kr. 500.000.

Lad os sige at selskabet (med negativ anskaffelsessum) ikke indeholder ”ikke aktiverede aktiver” altså udviklet software, goodwill etc. Vi lægger til grund at værdien af selskabet ER de kr. -10.000 fra eksemplet ovenfor. (Selskabet skal sælges for handelsværdi.) I den situation sælger du selskabet for 1 krone. Herved opstår skattefradraget.

Skattefradrag – detaljer: Sådan gør vi for dig: Du stifter nu et IVS med indskud på 1 kr. Vi kalder dette selskab for ‘Holding IVS’. Herefter overdrager du selskabet med den negative egenkapital til dit nye Holding IVS ved at lave en overdragelsesaftale. Købesummen er sjovt nok den samme krone som du skød ind. Vupti: Holding IVS ejer nu selskabet med den negative egenkapital. Og du har netop realiseret tabet. Når du realiserer tabet, kan du sætte tabet på din selvangivelse, og vupti du har nu et gedigent skattefradrag.

Lovligt. Ja, da. Ellers skrev jeg ikke om det.

 

Skattefradrag, hvor: Du har allerede Holdingselskab og Driftsselskab – ingen problem:

Skattefradrag, hvordan?

Vi må nødvendigvis lægge til grund, at dit holdingselskab har negativ egenkapital. Vi må lægge til grund at du har en anskaffelsessum på holdingselskabet på for eksempel enten kr. 50.000, kr. 125.000, kr. 200.000 eller kr. 500.000. Du sælger bare holdingselskabet for 1 kr. Igen: Vi lægger til grund at selskabets handelsværdi er ‘0,00’.

Skattefradrag – detaljer: Vi gør således for dig: Du stifter nu et IVS med indskud på 1 kr. Vi kalder dette selskab for ‘Holding 2 IVS’. Herefter overdrager du Holdingselskabet med den negative egenkapital til dit nye Holding 2 IVS ved at lave en overdragelsesaftale. Købesummen er sjovt nok den samme krone som du skød ind. Vupti: Holding 2 IVS ejer nu Holdingselskabet med den negative egenkapital (og datterselskabet). Og du har netop realiseret tabet. Når du realiserer tabet, kan du sætte tabet på din selvangivelse, og vupti du har nu et gedigent skattefradrag.

Lovligt. Ja, da. Ellers skrev jeg ikke om det.

Meen – nu har jeg et overflødigt Holdingselskab. Ja. Og? Vi fusionerer dem bare: læs her…

Her blot illustreret med ‘Moder & Datter’..

Skattefri lodret fusion

Skattefradrag, hvor: ”Jamen, jeg har etableret mit selskab med skattefri virksomhedsomdannelse..

Lad os hjælpe med at vurdere din situation

Lad os sige der er negativt egenkapital med kr. -10.000, men din anskaffelsessum er 12. mio. kr. Kan vi så gennemføre ovenstående og skaffe dig et fradrag på 12 mio. kr.

Ja.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *