>>> VI HOLDER FERIELUKKET TIL MEDIO JULI 2024 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Overvejer du udstationering
 • Er du tændt på tanken om et par år ved stranden for eksempel i Dubai
 • Kontakt Jacob Tøjner
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Slip for skat af din løn.

Kan man det? Ja, måske.

Slip for skat af din løn – det lyder for godt til at være sandt; men det er det faktisk ikke, under visse betingelser. Det er faktisk slået fast i gældende dansk skattelovgivning, at det er muligt at slippe for at betale skat af sin løn til Danmark – selvom man er fuld skattepligtig til Danmark.

Fuld skattepligt

Fuld skattepligt – hvad betyder det? Lad os sige man har rådighed over en helårsbolig her i landet, for eksempel en lejlighed. Så opfylder man bopælskriteriet, hvorefter man som udgangspunkt er fuld skattepligtig til Danmark. Og dermed beskattes man til Danmark af alt, hvad man tjener. Det kan også være man har rådighed over et sommerhus. Det kan også medføre, at man anses for at have bopæl i Danmark, med den konsekvens, at man er fuld skattepligtig.

Kan man slippe for skatten, selv når man er fuldt skattepligtig til Danmark? Ja.

Hvis man opholder sig i udlandet, men er fuldt skattepligtig til Danmark, for eksempel fordi man har den nævnte ‘bopæl’ i Danmark, kan man i visse tilfælde blive fritaget for at betale skat til Danmark af den løn, man modtager for sit arbejde. Også selvom man er fuldt skattepligtig til Danmark.

Man kan godt opholde sig i udlandet, selvom man er fuldt skattepligtig til Danmark.

Lad os sig du udstationeres i mere end 6 måneder. Lad os sige, at du undlader at opholde dig mere end 42 dage i Danmark i den periode. Så åbner der sig visse positive muligheder for dig. Og lad os sige der ikke er en forstyrrende såkaldt dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) mellem Danmark og det land du flytter til.

Ingen DBO – lad os tage Dubai som eksempel.

Danmark og Dubai har ikke indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst. Og i skrivende stund (2023) har jeg forstået, at Dubai ikke beskatter lønindkomst fra for eksempel Danmark. Hvis du opfylder lovens betingelser, kan du blive udstationeret i Dubai, være fuldt skattepligtig til Danmark, men modtage hele din danske løn i Dubai, uden nogen form for lønskat.

Du er ikke udvandret – Derfor ingen ‘havelågebeskatning’

Når man udvandrer af Danmark, beskatter Danmark dig ved havelågen.

Det betyder forenklet at du beskattes af de værdier du tager med dig ud af landet.

Denne artikel handler ikke om ‘havelågebeskatning’, da du jo her i eksemplet fortsat er fuldt skattepligtig til Danmark. Og fordi du fortsat er fuld skattepligtig til Danmark, så er du ligesom heller ikke udvandret

– heller ikke fordi du opholder dig i Dubai.

Lad os sige, at du er selvstændig gennem dit eget selskab

I så fald er du jo lønmodtager i dit selskab. Dit selskab er din arbejdsgiver. Dermed kan du nemt nappe en medarbejdersamtale (med dig selv) og blive udstationeret i for eksempel Dubai. Kan du så som konsulent udføre dit arbejde via dit eget danske selskab fra Dubai?

Øh, rent teknisk: ja, de har internet i Dubai, og telefoner. Så det kan du vel godt?

Og dine kunder ringer til dit selskab, taler med dig. I holder møder på Teams.

Det er vel ikke anderledes end hvis jeg – der sidder i København – holder møde med en klient i Aalborg.

det betyder ingenting skattemæssigt.

Hvor stor en løn – for eksempel hele overskuddet.

Lad os sige du ikke rigtig har omkostninger med at drive din virksomhed. Ingen ansatte andre end dig selv. Så stort set al din omsætning via selskabet (som du genererer i Dubai) sådan set det du kunne udtage i løn.

Lad os sige, at du dermed skaber en 1½ mio. kr. ved dit arbejde via dit selskab i Dubai.

Hvis du genererede samme beløb i Danmark, og herefter hævede det hele som løn i Danmark, ville du overskride top-skattegrænsen og modtage ‘i runde tal’ 40 kr. at hver 100 kr.

Men fordi du bor i Dubai, så kan du modtage 1½ mio. i løn, uden at betale nogen form for skat! Hverken til Dubai (forstår jeg) og heller ikke til Danmark. Så 3 år i Dubai, giver dig altså 4,5 mio. kr. i løn, som du herefter selvfølgelig kan tage med til Danmark igen, når du bliver træt af evig blå himmel, lækre biler og sandstrand. Du skal selvsagt betale for dit ophold i Dubai, men mon ikke opholdet er billigere end topskatten i Danmark?

Holder det her?

Under forudsætning af, at du opfylder betingelserne, så fremgår det af lovens klare ordlyd i Ligningslovens § 33 a.  I min verden vil jeg anbefale, at du får et såkaldt bindende svar fra Skat, så du ‘har papir på løsningen’. Vi bidrager gerne.

Nyt pr forår 2023:

►En pilot, som arbejdede for et dansk luftfartsselskab, og som samtidig havde opholdt sig i udlandet i mere end 6 måneder uden afbrydelser på mere end højst 42 dage i alt, havde selvangivet sin indkomst fra ansættelsen som pilot som lempelsesberettiget efter ligningslovens § 33 A, stk. 3. Landsretten udtalte, at tilfælde, hvor en dansk lønmodtager, som har bevaret sin fulde skattepligt til Danmark, af egen drift og uafhængigt af arbejdsgiveren vælger at bosætte sig i udlandet, uden det pågældende land har sammenhæng med arbejdsgiverens forhold, falder uden for ligningslovens § 33 A. Om den konkrete sag udtalte landsretten, at pilotens udlandsophold ikke skyldtes en ansættelse i udlandet, hvor ophold i Danmark udgjorde nødvendigt arbejde set i forhold til en hovedbeskæftigelse i udlandet, men at udlandsopholdet derimod var uafhængigt af arbejdsgiveren, ligesom landet, hvor piloten tog ophold, ikke havde nogen form for sammenhæng med arbejdsgiverens forhold. Landsretten fandt på den baggrund, at ligningslovens § 33 A henset til såvel ordlyden som formålet med skattelempelsesreglen ikke var anvendelig i den konkrete situation. Se SKM2023.18.ØLR.◄

 

fortroligt

 

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *