**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu

Ægtepagt – få ejerandele i tryg havn før skilsmisse

Undgå kaos ved skilsmisse | Få sikret dit holdingselskab | Stil krav til Partnere i selskaber med flere ejere

Få indledende samtale gratis
Kontakt Jacob Tøjner
 • Hold 'værdierne' af dit selskab udenfor skilsmisse
 • Husk f.eks. værdierne af 'ikke aktiverede aktiver'
 • Undgå af få 'forretningen' ødelagt af skilsmisse
 • Absolut nødvendigt hvis flere om 1 selskab
 • Hurtig effektiv produktion og eksekvering

Ægtepagt beskytter dig mod kaos ved skilsmisse

Få dit holdingselskab i tryg havn med en ægtepagt

Du er gift, og du kan aldrig gardere dig i mod at du kommer til at opleve en skilsmisse. Selv om der ses et fald i skilsmisser i Danmark i starten af 20’erne, så forekommer skilsmisser fortsat ofte i Danmark.

Hvordan deler vi ved skilsmisse – uden en ægtepagt

Uden ægtepagt opgør hver ægtefælle sin egen formue. Du opgør alle DINE aktiver (huset, bilen, holdingselskabet). Fra denne opgørelse fra trækker du DIN gæld. Herved fremkommer din nettoformue. Uden en ægtepagt skal din ægtefælles modtage 50% heraf. Du skal modtage 50% af din ægtefælles nettoformue. Læs her.  Har du en ægtepagt forholder det sig anderledes.

Hvis nu holdingselskabet indgår med en værdi på 5 millioner – derfor skal du have ægtepagt

Hvis dit holdingselskab indgår med 5 millioner, så siger det sig selv, at du skal aflevere ‘noget mere’, medmindre du har ægtepagt. Værdierne kan I være enige om, eller I kan hygge jer rigtig meget i retten med hver sin advokat.

Bare fordi holdingselskabet har en høj værdi medfører det ikke, at du er ‘rig’.

Nej, det er netop essensen i problemet. Uden ægtepagt indgår dit holdingselskab med 5 mio. kr., men det medfører jo ikke, at du lige kan aflevere 2.500.000 til din ægtefælle. Værdien er jo et udslag af det holdingselskabet ejer, enten din virksomhed, eller den virksomhed, du ejer sammen med andre. I sidstnævnte tilfælde beskyttes også deres økonomi af en ægtepagt.

Det ændrer dog ikke på, at værdien skal indgå med 5 millioner.

Vi har løsningen: Du må vælge en ægtepagt

Ægtepagten beskytter din ejerandel

Hvis du ikke har en ægtepagt, så ender din skilsmisse med at påvirke din virksomhed eller partnerne i din virksomhed. Du skal jo skaffe likviditeten til at betale de nævnte 2. 500.000 kr. Det gøres så ved at udbyde dine ejerandele i virksomheden, hvorefter du ikke kun mister din ægtefælle i skilsmissen, men du risikerer også at miste din karriere, hvis du ikke vælger ægtepagt.

Ægtepagten skaber tryghed

Hvis man ser det fra en anden vinkel, så kan man overveje følgende: Vil du nogensinde drive virksomhed med andre, hvis deres skilsmisse kunne påvirke din privatøkonomi. Næppe. Derfor ville du – som partner – kræve at alle opretter en ægtepagt.

Hvis du er en af de omtalte partnere, jfr. ovenfor, så påvirkes du måske af skilsmissen fordi du skal anvende opsparing på at købe den partner, der skal skilles, ud af jeres fælles virksomhed. Det var vist ikke meningen med opsparingen i dit holdingselskab. Men det er jo sådan det er, hvis I ikke opretter ægtepagt.

Køber du ikke de anparter, der udbydes på grund af skilsmissen i den fælles virksomhed, så sælger partneren til tredjemand, da han skal skaffe pengene.

Inden bestilling af skilsmisseægtepagten bør du dog læse artiklen på bloggen herom, som uddyber emnet om ‘hvorfor skilsmisseægtepagt er vigtigt.

Video Overblik

Se også denne informative video – godt nok fra 2017, men alle principper gælder fortsat.

Løsning: Individuel ægtepagt

Måske en begrænset ægtepagt

Når man udformer en ægtepagt, er man ikke tvunget til at lade den omfatte alt hvad man ejer. Man kan begrænse ægtepagten til at omfatte ”de 12 sølvgafler fra Moster Elly”, eller begrænse den til at omfatte anpartskapitalen i Jacob Tøjner Holding ApS.

Den individuelle ægtepagt

Løsningen er derfor en individuel skilsmisseægtepagt, der alene omhandler dine anparter i dit eget holdingselskab. Har du ikke et holdingselskab, kan skilsmisseægtepagten sagtens omhandle dine anparter i det relevante driftsselskab.

Man skal blot kunne identificere de aktiver, der omfattes af skilsmisseægtepagten.

Vi udformer ægtepagten

Ægtepagten udformes af os, og den skal senere underskrives af dig og din ægtefælle. Ægtepagten skal tinglyses, og indlæses af os i det digitale tinglysningssystem. Herefter tiltræder både du og din ægtefælle ægtepagten digitalt.

Normalt fast pris

Altid fast pris

Konkret rådgivning kan medføre, at vi ikke ‘bare’ kan slynge en fast pris ud. Der kan være behov for at mødes, og drøfte situationen. Der kan være behov for rådgivning på grund af særbørn, m.v.

Normalt altid fast pris.

I normal situationen bistår vi af sager af denne karakter altid til fast pris; og normalt ligger omkostningen til advokatbistand på ca. 4.500 kr. med tillæg af moms.Husk alle beløb skal tillægges moms.

I tillæg til det her på siden nævnte beløb, skal du betale et gebyr til tinglysning af ægtepagten. Du finder det ‘dagsaktuelle’ beløb via dette link, men i skrivende stund (2023) udgør beløbet 1.850 kr.

Lad specialistadvokat Jacob Tøjner bistå dig.

Lad os tale sammen og fastlægge jeres behov, lægge en fælles strategi og en procesbeskrivelse. Vi giver en fast pris i næsten alle tilfælde.

Bistand i sager af denne karakter udtrykker advokatbistand. Du kan læse vilkår for advokatbistand her; og du skal læse vores almindelige gældende vilkår her.

Advokat Jacob Tøjner

 

 

↑ gå til toppen af siden
 • Ægtepagt
 • En ægtepagt placerer dit selskab i en tryg havn!

  • 98% opnår fast pris
  • Få 100% sikring af værdier & opsparing
  • Et 'must' hvis I er flere ejere
  • Hurtig oprettelse
  • Specialistadvokat vurderer dine behov
  • Undgå økonomisk kaos ved skilsmisse