Menu

Udvandingsbeskyttelse

Udvandingsbeskyttelse Hvad er udvandingsbeskyttelse? Udvanding eller procentuel udvanding forekommer i forbindelse med en kapitalforhøjelse, hvor en anpartshavere hidtidige procentandel ‘bliver mindre’ fordi, der kommer nye anpartshavere ind i selskabet, der tegner ny anpartskapital, hvorved anpartskapitalen bliver større. Lad mig forklare med et enkelt eksempel: Du ejer et anpartsselskab med kr. 50.000 i kapital, og du […]

Prisen må afhænge af opgavens omfang
Klik bestil og udfyld, og du bliver kontaktet
Bestil

Udvandingsbeskyttelse

Hvad er udvandingsbeskyttelse?

Udvanding eller procentuel udvanding forekommer i forbindelse med en kapitalforhøjelse, hvor en anpartshavere hidtidige procentandel ‘bliver mindre’ fordi, der kommer nye anpartshavere ind i selskabet, der tegner ny anpartskapital, hvorved anpartskapitalen bliver større.

Lad mig forklare med et enkelt eksempel: Du ejer et anpartsselskab med kr. 50.000 i kapital, og du ejer selskabet 100%. Jeg kommer ind og tegner kr. 50.000 ny kapital i selskabet (hvorefter kapitalen i alt selvfølgelig er kr. 100.000). Du ejer selvfølgelig ikke længere selskabet 100%, du ejer kun 50% af selskabet. Ergo er du blevet procentuelt udvandet. Du har accepteret udvandingen fordi du var interesseret i at jeg kom med som partner.

kapitalforhøjelse i et selskab

Hvornår har man behov for udvandingsbeskyttelse?

Man har efter min opfattelse behov for udvandingsbeskyttelse, hvis man er investor, der investerer en hel del midler i et projekt, men for eksempel kun opnår få procent i projektet. Her skal man være på forkant og være opmærksom på, at ‘projektet’ sikkert senere kan få behov for ny kapital, og ankommer en sådan ny investor i selskabet kan det meget vel vise sig, at mine procenter er blevet endnu mindre. Her har man behov for udvandingsbeskyttelse.

Hvordan opnår man udvandingsbeskyttelse?

Ved hjælp af forskellige værktøjer i selskabsloven, er det muligt at sikre, at du som mindre investor bevarer din procentandel i selskabet, uanset du ikke deltager i de yderligere tilkommende kapitalforhøjelser, der ellers ville medføre en procentuel udvanding. Disse værktøjer anvender vi i kombination med klasseopdelt anpartskapital til at sikre investorernes ret i selskabet.

↑ gå til toppen af siden