**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Overvejer du handel med aktiver fra 1. selskab til 2. selskab?
 • Handel, overførelse, overgang af ‘indhold’, aktiver, værktøj, goodwill, kunder, kundeaftaler, rettigheder, udviklingsresultater, betaversioner, softwarerettigheder er farligt... Få bistand fra specialistadvokat Jacob Tøjner.
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Case: Sådan undgik 2 iværksættere 2 x 2 mio. kr i skat

Historien:

Et par iværksættere ringede forleden og bad om en pris på etablering af et ApS. De havde selv havde lavet vedtægter i ApS,’et. Jeg skulle blot bistå med at skrive under på kapitalen.

Af naturlige årsager, spørger jeg altid, hvad de havde gang i. – Ja men der var 2 andre, der skulle investere 2 mio. for ca. 20% af en APP i virksomheden. Det var en super fed APP. Og de skulle bruge anpartsselskabet, fordi APP’en lige skulle flyttes til det anpartsselskab, og så ville investorerne jo ikke få del i de øvrige APP’ i det eksisterende selskab.

Meget logisk og godt udtænkt.

Der er bare et problem: skat

Deres model var følgende:

app flyttes

Skatteproblemet – og hvorfor det var godt, at jeg stillede mine spørgsmål:

Når man handler mellem selskaber (egne selskaber), skal man altid handle på samme vilkår, som hvis man handler med andre kunder.

Ikke noget med at give ‘rabat’, fordi det er mellem egne kontrollerede kasser.

I lovgivningen beskrives det sådan (Ligningslovens § 2): …ved opgørelsen af den skatte- eller udlodningspligtige indkomst anvende priser og vilkår for handelsmæssige eller økonomiske transaktioner med (de nævnte) (kontrollerede transaktioner) i overensstemmelse med, hvad der kunne være opnået, hvis transaktionerne var afsluttet mellem uafhængige parter.

Her har vi investorer, der allerede har ansat App’ værdi til 10 mio. De er villige til at betale 2 mio. for 20%. Derfor (forklarede jeg) kan det godt se lidt underligt ud, hvis i dagen før sælger App til det nye datterselskab ‘for en halvtredser’.

Det måtte de medgive.

Hvad er problemet så?

Konsekvensen af et salg til en ‘halvtredser’ er følgende:

Det står med kursiv ovenfor: Skatten skal beregnes i henhold til de priser, der kunne være opnået ved salg mellem uafhængige parter.

Og her kunne være opnået 10.000.000 kr. for APP’en.

Med andre ord: Havde de gennemført transaktionen, så kunne SKAT ved senere ligning:

 1. have korrigeret indkomsten hos det nye selskab med 10 mio. = 22% = hele investeringen skulle gå til skattebetaling (fedt), OG
 2. have korrigeret indkomsten hos det sælgende selskab med 10 mio. = 22% = for det sælgende selskab burde jo have modtaget 10 mio. og skal derfor betale skat heraf (DOBBELTBESKATNING)

Derfor følgende karakter til modellen:

sådan skal det ikke gøres

Sådan løses problemet, uden 2 x 2 mio. i skat:

Vi skal undgå at flytte aktivet – altså App’en.

Vi skal i stedet flytte om på selskaberne:

 1. flytte selskabetVi gennemfører derfor en skattefri ombytning for de eksisterende ejere. (læs her)
 2. Herefter stifter vi en ny datter ApS/IVS under det nye holding, som køber de resterende App’ som slet ikke har værdi. (Vi kunne også lade det nye holding købe, men vi ønsker en ny datter.)
 3. Herefter gennemfører vi en kapitalforhøjelse med investorerne
 4. Omkostninger til advokat: langt billigere end du tror.

 

Konklusion:

Enhver handling og handel og overførelse og overgang etc af ‘indhold’, aktiver, værktøj, goodwill, kunder, kundeaftaler, rettigheder, udviklingsresultater, betaversioner, softwarerettigheder, etc. etc. vil ALTID være genstand for en konkret vurdering af værdien ‘på markedet’.

I vil aldrig være interesseret i at sælge dem til markedspris, fordi I så udløser skat. I skal passe på med ‘bare at flytte rundt’.

Det kunne have endt ganske ganske alvorligt for de her drenge.

Tøv derfor ikke med at tage kontakt til en rådgiver (der er klædt på til at tale med jer, om det her.)

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *