Menu
NyhedHelt ny fyldestgørende artikel om kapitalklasser (a-anparter, b-anparter, etc. ) - klik her >>>Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Kapitalforhøjelse. Tilknyt flere anpartshavere? Skal dit selskab fremstå mere solidt? Måske er det nu, du bør overveje, om selskabets kapital skal udvides.

Der kan være mange gode grunde til at gennemføre en kapitalforhøjelse.

En kapitalforhøjelse sender et stærkt signal  til omverdenen om en sund og veldrevet virksomhed. Det  lokker flere kunder til. Hvor ville du selv helst handle? I butikken med tomme vinduer og skodderne halvt nede eller butikken ved siden af med et bugnende udstillingslokale? Det giver sig selv. En for omverdenen sund og veldrevet virksomhed lokker flere kunder  i butikken. Der til kommer de større ordrer fra de større kunder.

Der ud over vil det gøre det nemmere for din virksomhed at forhandle med leverandører og banker.  Tag ikke fejl, i disse tider vil alle, der har penge ude, have sikkerhed. Tilførsel af midler kan desværre også være nødvendigt, hvis hele egenkapitalen gået tabt på grund tabsgivende drift. Derfor skal du overveje en kapitalforhøjelse.

Sådan illustreres en kapitalforhøjelse med en ekstern investor:

kapitalforhøjelse i et selskab

Husk, hvis I bliver flere ejere bør du overveje både en ejeraftale og et holdingselskab. Har du ikke et holdingselskab, kan det etableres ved en skattefri aktieombytning.

advokathjælp

Hvordan gør man så?

Efter selskabsloven er der flere muligheder for kapitalforhøjelse. Kapitalforhøjelsen kan ske ved

 • tegning af nye aktier eller anparter, det kan være dig selv, eller det kan være investor (kontant kapitalforhøjelse)
 • overførsel af selskabets reserver til selskabskapitalen ved en fondsforhøjelse (altså at du bruger selskabets opsparing) (kapitalforhøjelse med opsparing) eller
 • udstedelse af konvertible gældsbreve eller warrant (tegningsoptioner)

 

 

Hvad skal du være opmærksom på?

Først om fremmest er det et krav, at generalforsamlingen træffer beslutningen om kapitalforhøjelsen. Det stiller en række yderligere krav til stemmeflertal, indkaldelsen og beslutningens indhold. Hvornår skal de nye kapitalandele give ret til udbytte i selskabet? Skal der oprettes nye klasser med anden stemmevægt end for de allerede eksisterende kapitalandele? Skal der indbetales i kontanter eller andre værdier? Skal aktionærernes fortegningsret ved kontantforhøjelse fraviges til fordel for tredjemand? Etc. Der ud over kan der være en række skattemæssige forhold, der skal overvejes i forbindelse med en kapitalforhøjelse.

Som du kan se, er det ikke nødvendigvis synderligt svært at skyde flere midler i dit selskab ved en kapitalforhøjelse. Det rejser dog en række problemstillinger, som du bør få en advokat til at rådgive dig omkring.

udfyld formularen

Relaterede indlæg

 • Guide: Ejeraftalen

  Ejeraftaler indeholder de spilleregler, der skal aftales mellem flere parter, der vil drive en virksomhed i fællesskab.
  Aftalen er enormt vigtig. Aftalen skal laves konkret og skal IKKE baseres på en skabelon. Læs her og få indblik i, hvorfor I skal prioritere aftalen.

 • GUIDE: Hvad er en skattefri aktieombytning eller en skattefri anpartsombytning

  Skattefri etablering af holdingselskab: Det handler om dig, der ikke fra starten fik etableret et holdingselskab, og som har fortrudt dette. Vi hjælper dig til et holdingselskab skattefrit: via enten skattefri aktieombytning eller skattefri anpartsombytning. Vi har stor erfaring. (Justeret sept. 2018)

 • Holdingselskab – en guide

  Hele formålet med denne artikel er at give dig mere viden på et oplyst grundlag. Kun på et oplyst grundlag kan du træffe de rigtige beslutninger. Hvis du skal etablere dig som selvstændig / som iværksætter med et anpartsselskab eller hvis du allerede driver en virksomhed, så mødes du konstant med ‘holdingselskab?’..

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.