**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Skal du have hjælp med indberetning til SKAT?
 • Har du gennemført en skattefri strukturændring (spaltning) og har behov for indberetning. Få hjælp af specialistadvokat Jacob Tøjner nu:
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Fusion – indberetning til Skat og Erhvervsstyrelsen

I forbindelse med en fusion skal der ske meddelelse til SKAT og til ERHVERVSSTYRELSEN. Som led i vores bistand indberetter vi alt til ERHVERVSSTYRELSEN, men oftest overlader vi det til dig eller din revisor at indberette øvrige forhold til SKAT. Baggrunden herfor er, at du eller din revisor normalt har adgang til TastSelv Selskabsskat, hvilket vi ikke har. Derfor denne guide, hvis du ikke har en revisor eller ønsker at gøre det selv. Vejledningen er ikke konkret rådgivning, konkret rådgivning opnås ved køb heraf.

 

Skattefri lodret fusion

 

Regler: Oplysningspligter efter fusionsskatteloven

I forbindelse med en standard fusion, for eksempel mellem et overflødigt Datter IVS og et fortsættende Holding IVS, hvor det overflødige datter IVS fusioneres op i det fortsættende holdingselskab, er der i 2014 indført regler om, at det modtagende selskab (her: Det fortsættende Holding IVS) skal levere en række oplysninger til SKAT. (læs mere om fusion her.)

 

Hvilke oplysninger skal det fortsættende selskab levere til SKAT?

Du skal informere SKAT om 2 ting: dels om fusionen dels om sambeskatning (i normal opgaven: ophør heraf). I denne artikel forudsætter vi at det fortsættende selskab er såkaldt ’administrationsselskab’ indenfor sambeskatning. Læs mere om dette begreb her.

 

1: Mere om oplysninger vedrørende fusionen:

Det fortsættende Holdingselskab skal oplyse følgende til SKAT:

 • Hvad er den skattemæssige virkningsdag
 • Hvilken type omstrukturering er foretaget
 • Hvilke selskaber er indskydende (her: ophørende) og hvilket selskab er modtagende (her: Det fortsættende Holding)
 • Hvilke sambeskattede datterselskaber, der overgår fra det eller de indskydende selskaber (altså, hvis vi fusionerer et overflødigt mellemholdingselskab, der selv ejer datterselskaber, længere nede i koncernen) til det modtagende selskab (her: Det fortsættende Holding) i forbindelse med fusionen
 • Om fusionen er foregået indenfor eller udenfor sambeskatningskredsen (Her: fusion mellem datter og moderselskab er altid ’indenfor’ sambeskatningskredsen og
 • Såfremt SKAT beder om det: en opgørelse over modtagne underskud efter selskabsskattelovens § 12, angivet i procent

 

Hvor angives oplysningerne til SKAT?

Oplysningerne angives via de platforme SKAT stiller til rådighed til enhver tid (pt. TastSelv Selskabsskat)

 

FRIST: VIGTIGT – hvornår skal oplysningerne leveres til SKAT?

Oplysningerne skal leveres til SKAT senest 1 måned efter den dag, hvor fusionen er vedtaget i alle de fusionerede selskaber. OG LEVERINGEN AF OPLYSNINGER ER EN BETINGELSE FOR AT FUSIONSSKATTELOVENS REGLER KAN FINDE ANVENDELSE. Med andre ord, oversidder du fristen, kan reglerne muligvis ikke anvendes, hvorefter fusionen bliver skattepligtig. I det omfang du selv står for indberetningen, er dette dit ansvar.

 

Frist: Du kan få dispensation – anbefales

Det ’morsomme’ ved nævnte frist er, at en fusion ikke kan ’klares’ på en måned. En fusion gennemføres ved 1: en indledende beslutning, og 2: en senere bekræftelse (vedtagelse) af denne beslutning. Det er den sidste beslutning, der er afgørende for fristen på 1 måned. Imidlertid har de fleste det bedst med at indberette, når alt er på plads i ERHVERVSSTYRELSEN. Men det er det IKKE indenfor 1 måned. I hvert fald har jeg ikke oplevet at ERHVERVSSTYRELSENS sagsbehandling af en fusion gennemføres indenfor en måned.

Selvom vi for dig anvender den digitale indberetningsløsning hos ERHVERVSSTYRELSEN, så afgøres sagen IKKE digitalt. Det betyder at sagen – hos ERHVERVSSTYRELSEN – altid udtages til ’manuel behandling’, hvor vores dokumenter gennemtjekkes. Der er aldrig fejl i dokumenterne på grund af vores erfaring og høje kvalitet (sådan er det bare), men desuagtet tager sagsbehandlingen tid hos styrelsen. Medarbejderne der er som alle andre, pressede på tid, og en sagsbehandlingstid på et pænt antal uger er ikke unormalt.

PT dispenserer SKAT ( i hvert fald ifølge egne vejledninger) for fristen, hvis du klokker i det og først indberetter, når vi meddeler, at sagen er slut i ERHVERVSSTYRELSEN. Personligt ville jeg dog ikke løbe an på at denne praksis fortsætter, og denne artikel er skrevet i foråret 2018, så læser du den senere, vil det være klogt at undersøge, om dette fortsat er tilfældet på dit læsetidspunkt.

Hvis du ønsker at afvente endelig registrering i ERHVERVSSTYRELSEN, VIL JEG ANBEFALE AT DU KONTAKTER SKAT OG MODTAGER ELLER SELV BEKRÆFTER SKRIFTLIG, AT DET ER OK FORT DET FORTSÆTTENDE SELSKAB AT AFVENTE ENDELIG REGISTRERING. Livrem og seler er altid godt overfor offentlige myndigheder, herunder SKAT.

 

2: Mere om oplysninger vedrørende sambeskatning.

Husk: I denne artikel forudsætter vi at det fortsættende selskab er såkaldt ’administrationsselskab’ indenfor sambeskatning.

I forbindelse en standard fusion, for eksempel mellem et overflødigt Datter IVS og et fortsættende Holding IVS, hvor det overflødige datter IVS fusioneres op i det fortsættende holdingselskab, ophører sambeskatningen mellem de to enheder. Derfor skal administrationsselskabet (her: Det fortsættende Holdingselskab) give besked til SKAT herom.

Herudover skal administrationsselskabet (her: Det fortsættende Holdingselskab) give besked til SKAT om datoen for udtræden af sambeskatning, hvilken indkomstperiode for det ophørende og for det fortsættende selskab, der skal medregnes i sambeskatningsindkomsten, samt hvorfor selskabet udtræder af sambeskatning (svar: øh – fordi det fusioneres med datter og fortsætter).

 

Hvor angives oplysningerne til SKAT?

Oplysningerne angives via de platforme SKAT stiller til rådighed til enhver tid (pt. TastSelv Selskabsskat)

 

FRIST: VIGTIGT – hvornår skal oplysningerne leveres til SKAT?

Oplysningerne skal leveres til SKAT senest 1 måned efter udtræden af sambeskatning.

 

Såfremt du ønsker vores supplerende bistand til ovenstående, for eksempel i forbindelse med en fusion vi har bistået med, må du sørge for at rette henvendelse herom i god tid. Forholdet indebærer, at vi skat have tildelt adgang til TastSelv. Dette skal du sørge for.

 

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *