||||| Få en fortrolig snak med advokat Jacob Tøjner på 21 60 49 83 |||||
Menu
Nyhed-> -> -> -> Er det i orden, eller? -> -> -> -> Prøv at læs: ''SLIP FOR SKAT AF DIN LØN'' -> -> -> ->Læs mere
 • Overvejer du en tegning af kapital?
 • Specialistadvokat Jacob Tøjner hjælper dig i denne situation. Lad os tale om din sag.
 • Kontakt Jacob Tøjner
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Hvad er tegning af selskabskapital

Hvad er tegning af selskabskapital

Hvad er tegning af selskabskapital? Svaret finder du her! Man anvender det gammeldags udtryk, at tegne selskabskapital. At ‘tegne sig for‘ betyder at forpligte sig til at investere i noget eller forpligte sig til at købe noget.

Hvor tegner man så selskabskapital?

Tegning af kapitalandele (i forbindelse med stiftelsen af et selskab) skal ske på stiftelsesdokumentet. Det følger af Selskabslovens § 30.

Tegning af selskabskapital

Selskabslovens § 30
Tegning af kapitalandele skal ske på stiftelsesdokumentet med eventuelle bilag

‘På stiftelsesdokumentet’

Reelt kan påtagelsen af forpligtelsen til at investere i kapitalselskabet (tegningen) ske enten fysisk på selve stiftelsesdokumentet eller i en separat fortegnelse over kapitalejere eller i separate såkaldte tegningslister, som så vedlægges stiftelsesdokumentet som Bilag. Når vi bistår med etablering af for eksempel anpartsselskaber, sker det altid på selskabet stiftelsesdokumentet, hvor man tiltræder sin forpligtelse med digital underskrift.

Er der forskel på tegning mellem anpartsselskab og aktieselskab?

Nej. I dag er proceduren for tegnings af kapital præcis den samme uanset om der tegnes aktier eller anparter. Det er ikke et krav at stifterne tegner anparter i anpartsselskabet; jeg kan stifte selskabet, du kan tegne anparterne og blive kapitalejer. Før reglerne om hvidvask, regler om ejerregister, ejerregistrering, m.v. – de gode gamle dag – kunne man ikke få at vide, hvem der ejede et anpartsselskab. Jeg kunne være stifter, blev registreret som stifter, og du kunne tegne anparterne, eje selskabet, og ingen kunne se i noget register om du var ejer, og hvor meget du ejede. Sådan er det ikke længere.

Der kan altså være forskel mellem stifter og tegner. Hvad indebærer det?

Det er faktisk ret interessant: Hvis jeg er stifter af hele selskabet, og måske indbyder 2 andre (jeg kender) til at tegne hver en tredjedel, så vi alle tre bliver kapitalejere hver med en tredjedel, så fremlægger jeg selskabet med vedtægterne foran de to andre, og de tiltræder herefter en tegningsliste. Deres tiltræden af tegningslisten er herefter en opfordring til tilbud, til mig. Det er mig, der bestemmer om de bliver anpartshavere.

Tegners tiltræden er en forpligtelse, men også en tilbud.

I det Tegner tiltræder tegningslisten, giver han/hun mig et tilbud, og i normalsituationen vil jeg acceptere tilbuddet, hvorefter han/hun får lov at tegne anparterne. Men jeg skal tænke mig om. Hvis vores selskabskonstruktion for eksempel er et aktieselskab, hvor vi anvender reglerne om delvist indbetaling, som du kan læse om her, så kan jeg løbe en risiko, hvis jeg allerede nu ved, at vedkommende, der tegner alle aktier (og skylder på indbetalingen, fordi det er delvis indbetaling) måske ikke kan betale / opfylde sin senere kommende indbetalingsforpligtelse.

Faktisk kan jeg i falde et erstatningsansvar, hvis kreditorer senere lider tab.

Mig bekendt foreligger der ingen sager om forholdet; nok fordi proceduren om separate stiftere og separate tegner ikke anvendes i stort omfang.

Advokat Jacob Tøjner

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *