**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Strandhugstklausuler / jobklausuler ved salg af aktier/anparter i selskab.

I forbindelse med salg af virksomhed, dvs. i forbindelse med salg af aktier/anparter i selskab, der indeholder virksomheden, indeholder overdragelsesaftaler ofte bestemmelser, der fastlægger, at Sælger efter salget, ikke må ansætte nøglemedarbejdere i den solgte virksomhed i en begrænset fremtidig periode.

 

Er de gyldige?

I forbindelse med den juridiske vurdering af sådanne vilkår, opstår spørgsmålet om, hvorvidt vilkåret er gyldigt og hvorvidt vilkåret således kan indgås samt hvilke overvejelser anvendelsen af vilkåret desuagtet giver anledning til for en køber af selskabet.

 

Hvad gælder egentlig efter loven?

I henhold til Lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler § 2, stk. 1, nr. 1 er en jobklausul en … aftale, som en arbejdsgiver indgår med andre virksomheder med henblik på at hindre eller begrænse en lønmodtagers muligheder for at opnå ansættelse i en anden virksomhed…

Det hedder endvidere i loven, at en jobklausul efter loven alene er gyldig, såfremt den er aftalt i en skriftlig aftale med lønmodtageren & lønmodtageren er oplyst om det konkrete omfang samt retten til kompensation.

I vort eksempel ovenfor er jobklausulen aftalt mellem køber og sælger, og derfor opfyldes de nævnte betingelser klart ikke.

 

Det første interessante spørgsmål er, hvorvidt sælger (aktionæren) og køber (den kommende aktionær) skal betragtes som ”arbejdsgiver” eller ej i lovens forstand. Efter en objektiv fortolkning af ordlyden skal de klart ikke betragtes som arbejdsgivere, henset til, at arbejdsgiveren overfor arbejdstagerne i virksomheden (aktieselskabet) jo er aktieselskabet selv, og ikke aktionærerne.

Hvis denne fortolkning er korrekt, så er der derfor ingen problemer i at aftale pågældende vilkår.

Men er den nu korrekt?

Definitionen af det centrale begreb ”arbejdsgiver” beskæftiger loven sig overraskende nok ikke med. Måske fordi man har været i tvivl i Beskæftigelsesministeriet i sin tid – hvad ved jeg. Loven er fra 2008, men dette helt afgørende forhold har ikke givet anledning til justering af loven siden. Hvorfor? Måske fordi der ikke har været sager, måske fordi man er holdt op med at anvende vilkårene, eller måske fordi vilkårene er indeholdt i aftaler, der er så hemmelige, at de aldrig ser dagens lys.

Forholdet har dog været drøftet i forbindelse med Beskæftigelsesministeriets høringer om erfaringer med loven, der blev holdt for et par år siden – ikke at dette har medført nogen efterfølgende justeringer (!!)

I denne anledning kan man udlede at Beskæftigelsesministeriets udtalelser, at det er opfattelsen i ministeriet, at fortolkningen af begrebet ikke skal være indskrænkende.. Når noget ”ikke” skal være noget, skal det så være det modsatte? Ingen anelse.

Ministeriet udtaler, at er der tale om 100% ejeren af et driftsselskab, så er det muligt at man kan betragte ham som arbejdsgiver i lovens forstand. Det er i hvert fald holdningen. (Ja, det havde været nemmere, hvis man havde anskueliggjort dette direkte i loven..).

Advokatrådet har endvidere i kommunikation med Beskæftigelsesministeriet omkring fortolkningen af loven – en fortolkning, der alene er nødvendiggjort af lovens manglende præcision (læs, det er noget makværk..) – udtalt, at man fra Rådets side lægger til grund, at det har været hensigten, at også aftaler mellem Køber og Sælger som nævnt i indledningen er omfattet af loven.

 

Hvis de er omfattet af loven, hvorfor skal jeg så være bekymret?

Hvis det er tilfældet, er det ganske interessant, og gør i hvert fald, at man skal være temmelig forsigtigt med anvendelsen af klausulerne. Hvorfor ?? På grund af følgende risiko:

Hvis man anvender klausulen, der herefter er omfattet af loven, der herefter er ugyldig, medfører anvendelsen så, at klausulens eksistens, uanset ugyldigheden, medfører, at alle ansatte omfattet (af den ugyldige klausul) opnår krav på kompensation efter Ansættelsesbevisloven. I så fald – gisp – er det ikke specielt godt.

– lad mig hjælpe dig med at vurdere indholdet af din aftale, så du undgår ubehagelige fejl.

Relaterede indlæg

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *