**** VI HAR PROBLEMER MED TELEFON - RING ALTID PÅ 21 60 49 83 - TAK ****
Menu
NyhedVORES HOVEDNUMMER HAR PROBLEMER - RING KUN TIL 21 60 49 83Læs mere
 • Jeg vil lukke mit Holding IVS
 • Der er flere metoder, men den hurtigste & billigste er ofte en skattefri fusion ned i et datterselskab (f.eks. IVS eller ApS).
 • Få en snak om dine muligheder
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Holding IVS skal lukkes – vælg den hurtige & billige fusion.

Flere og flere retter henvendelse med ‘overflødige’ Holding IVS, som er oprettet i de glade dage med IVS. Det er ikke dårligt med et holdingselskab som sådan, men for nogen har det måske været ‘overkill’ også at etablere dette selskab. Det følgende handler om dig, der via dit holdingselskab ejer et 100% ejet Datter IVS eller Datter ApS.

Nu står man så måske med forpligtelser som aflevering af årsrapport og selvangivelse for selskabet som hænger en ud af halsen, og ikke mindst et krav om omregistrering inden 15. april 2021.

Står du – som andre, der retter henvendelse – i samme situation, så lad mig kort skitsere, hvordan vi kan hjælpe dig af med dit holdingselskab.

Omvendt Lodret fusion

Lukke holding IVS – metodevalg – omvendt lodret fusion.

Der er en række faktorer, man skal have in mente, for handlingen er såkaldt skatterelevant, og har Holdingselskabets datterselskab en værdi, kan dit valg af metode have skattekonsekvens for dig. Det skal afklares. Derfor skal du generelt ikke træffe dit valg uden konkret rådgivning. Derfor skal rette henvendelse til mig først.

Grundlæggende kan dit holdingselskab lukkes på 3 måder: Man kan gennemføre en såkaldt betalingserklæring, man kan gennemføre en likvidation, eller man kan ‘fusionere holdingselskabet ned i datterselskabet’.

Lukke Holding IVS – via en fusion.

Ved en fusion ophører Holdingselskabet med at eksistere, fordi det smelter sammen med Datterselskabet. I denne artikel taler vi om, at Holdingselskabet IVS smelter sammen med (fusioneres) Datterselskabet, som kan være enten et anpartsselskab eller et IVS.

En sådan fusion mellem et Holdingselskab og et datterselskab, hvor datterselskabet fortsætter, og holdingselskabet ‘dør’, kaldes en omvendt lodret fusion.

Transaktionen indebærer, at Holdingselskabet IVS simpelthen opløses ned i datterselskabet ApS/IVS, uden at der gennemføres en ‘tung’ likvidation. Ved handlingen ‘overtager’ datterselskabet alt, hvad Holdingselskabet ejer, alle aktiver og alle forpligtelser. Man siger at Datterselskabet indtræder i Holdingselskabets ‘stilling’ (Succession).

Hvis ellers betingelserne er opfyldt, har fusionen ingen skattemæssige konsekvenser for hverken dig, der ejer Holdingselskabet IVS eller for Holdingselskabet eller Datterselskabet.

Fusionen kan gennemføres med både skattemæssig og regnskabsmæssig virkning tilbage til 1. dag i det aktuelle regnskabsår.

På dansk: Hvis dit holdingselskab har aflagt regnskab med udgangen af kalenderåret den 31.12. og vi er midt i året, kan fusionen gennemføres tilbage til den 1. januar (dagen efter den 31.12…).

Fordel: du slipper ganske enkelt for at skulle udforme en årsrapport eller tilsvarende for mellemperioden. (Omkostninger spares.) Sammenligner du dette med for eksempel en likvidation, så vil du se, at en likvidation jo forudsætter, at der dels afleveres et afsluttende regnskab, dels skal søges om skattekvittance hos SKAT. Sidstnævnte tager ‘100 år’.

Hvorfor skal man ikke udforme en årsrapport for mellemperioden fra sidste regnskab og til fusionstidspunktet, og hvorfor skal man ikke søge skattekvittance?

Det er fordi det ‘fortsættende selskab’ (altså i artiklen Datterselskabet) jo hæfter for alt, hvad Holdingselskabet IVS hæfter for. Det gør ingen forskel for SKAT, om der er et (1) selskab eller to (2) selskaber.

Dine muligheder.

Ønsker du at drøfte dine muligheder, metodevalg, m.v., så må du rette henvendelse.

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommenter på indlægget