**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Omvendt Lodret Fusion

Det overflødige holdingselskab

Omvendt lodret fusion er en effektiv metode til at lukke et overflødigt holdingselskab på. Nogen gange har man valgt at bygge en selskabskonstruktion, hvorefter et holdingselskab er overflødigt. Det kan være at planer har ændret sig, eller at udviklingen af driftsselskabet er således, at det ikke længere kan betale sig, at opretholde også et holdingselskab.

Det overflødige selskab koster omkostninger

Du skal opretholde en bankkonto, du skal aflevere en årsrapport, og du skal indlevere det, man tidligere kaldte en selvangivelse (nu hedder det et oplysningsskema). Det kræver tid og penge.

Løsningen er nem og enkel.

Den omvendt lodrette fusion

Hvis ønsket er at lukke holdingselskabet, og bare fortsætte med at ejer driftsselskabet direkte, så kan løsningen være en omvendt lodret fusion. Handlingen er normalt skattefri, hvis man vælger dette.

Omvendt Lodret fusion

Lukke Holding – metodevalg – omvendt lodret fusion.

Skattemæssige overvejelser

Der er en række faktorer, man skal have in mente, for handlingen er såkaldt skatterelevant, og har Holdingselskabets datterselskab en værdi, kan dit valg af metode have skattekonsekvens for dig. Det skal afklares. Derfor skal du generelt ikke træffe dit valg uden konkret rådgivning. Derfor skal rette henvendelse til mig først.

Lukkemetoder

Grundlæggende kan dit holdingselskab lukkes på 3 måder: Man kan gennemføre en såkaldt betalingserklæring, man kan gennemføre en likvidation, eller man kan ‘fusionere holdingselskabet ned i datterselskabet’.

Lukke Holding – via en fusion.

Fusion er lig et ophør

Ved en fusion ophører Holdingselskabet med at eksistere, fordi det smelter sammen med Datterselskabet.

I denne artikel taler vi om, at Holdingselskabet smelter sammen med (fusioneres) Datterselskabet, som kan være for eksempel et anpartsselskab .

Når moder smelter ned i datter er fusionen omvendt

En sådan fusion mellem et Holdingselskab og et datterselskab, hvor datterselskabet fortsætter, og holdingselskabet ‘dør’, kaldes en omvendt lodret fusion. Transaktionen indebærer, at Holdingselskabet simpelthen opløses ned i Datterselskabet ApS, uden at der gennemføres en ‘tung’ likvidation.

Datterselskabet overtager alt

Ved handlingen ‘overtager’ datterselskabet alt, hvad Holdingselskabet ejer, alle aktiver og alle forpligtelser. Man siger at Datterselskabet indtræder i Holdingselskabets ‘stilling’ (Succession).

Ingen skattekonsekvenser

Hvis ellers betingelserne er opfyldt, har fusionen ingen skattemæssige konsekvenser for hverken dig, der ejer Holdingselskabet eller for Holdingselskabet eller Datterselskabet.

Tilbagevirkende kraft

Fusionen kan gennemføres med både skattemæssig og regnskabsmæssig virkning tilbage til 1. dag i det aktuelle regnskabsår. På dansk: Hvis dit holdingselskab har aflagt regnskab med udgangen af kalenderåret den 31.12.21 kan fusionen altså gennemføres tilbage til den 1. januar 2022 – også selvom vi sidder i 2023. (Det afgørende er at fusionen gennemføres INDEN fristen for aflevering af årsrapport for 2022 – som her i 2023 er 30.06.23.

Du slipper for en årsrapport

Fordel: du slipper ganske enkelt for at skulle udforme en årsrapport eller tilsvarende for mellemperioden. (Omkostninger spares.)

Uden sammenligning langt billigere end likvidation

Sammenligner du dette med for eksempel en likvidation, så vil du se, at en likvidation jo forudsætter, at der dels afleveres et afsluttende regnskab, dels skal søges om skattekvittance hos SKAT. Sidstnævnte tager ‘100 år’.

Hvorfor slipper man for en årsrapport

Hvorfor skal man ikke udforme en årsrapport for mellemperioden fra sidste regnskab og til fusionstidspunktet, og hvorfor skal man ikke søge skattekvittance? Det er fordi det ‘fortsættende selskab’ (altså Datterselskabet) jo overtager alt, hvad der var i Holdingselskabet. Både på godt og på ondt.

Er der en lille opsparing, ryger opsparingen ned i Datter. Skylder holding dig penge, ryger gælden med ned i Datter. Det sidste er tankevækkende…

Gælden ryger med

Er du en af de heldige, der fulgte vore modeller fra 2014 og etablerede et Holding IVS, indlånte (dengang) 50.000 kr., etablerede ApS; så er modellen særlig interessant for dig, der endnu ikke har fået lånet retur, men hvor udviklingen af din forretning er gået langsommere end forventet – for eksempel pga. af Corona…

Har du overvejelser herom, så kontakt Jacob Tøjner

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommentarer på "Omvendt Lodret Fusion"

 1. B. B. siger:

  Jeg har et holdingselskab der er IVS og et drift selskab der er ApS
  Kan jeg beholde mit Eksisterende CVR nummer i Drift selskabet og så “nedlægge” holdingselskabet på denne måde ?

  Hvad er udgiften hertil og er det noget i foretager?

  1. Advokat Jacob Tøjner siger:

   Der er to former for fusion: den dyre med revisorerklæring (kaldes ‘straksfusion’) eller den ‘mindre dyre’ uden revisorerklæring. Den ‘mindre dyre’ kræver 4 ugers offentliggørelse af fusions-‘hensigten’ og der er mindre end 4 uger til den 15.10.21 som er sidste beslutningsdato vedr. dit ivs. Derfor er den ‘mindre dyre’ ikke ‘i spil’ længere – kun den ‘dyre med revisorerklæring’. Det kan næppe betale sig at anvende den dyre løsning nu. Det vi foreslår og gennemfører for en række iværksættere som dig er, at 1) omregistrere holdingselskabet (IVS) omgående, hvorefter vi i ro og mag 2) gennemfører den mindre dyre fusion bagefter. Ring til mig i dag på 21 60 49 83. Du lander hos min sekretær, men jeg skal nok ringe retur. Vi har ‘pres på’ pga af mængden af omregistreringer. (Det koster ikke noget at tale sammen og så kan vi kortlægge dine muligheder lynhurtigt.

 2. Advokat Jacob Tøjner siger:

  Nej. Du skal nok gennemføre en lodret ‘straks’ fusion, hvorefter datter IVS smelter op i Moderselskabet. Men send mig en mail straks på jt@ etc… se nedenfor til venstre….. så kan jeg ringe til dig omgående… (Det koster ikke noget)…

 3. Gitte Odgaard siger:

  Hej,
  Jeg har et holdingselskab, som er Aps – og mit druftselskab er etableret efterfølgende som ivs. Kan jeg benytte den model, du skitserer ovenfor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *