>>> VI HOLDER FERIELUKKET TIL MEDIO JULI 2024 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Ledelseserklæring ??

Ledelseserklæring. Kan den erstatte vurderingsberetning ved indskud af værdier ved stiftelse af kapitalselskab. Nej. Dette er den alt overvejende hovedregel. Imidlertid tror flere iværksættere og ‘gør det selv folk’ at man ved indskud af værdier ‘jo bare’ kan tiltræde indskud af værdier på Virk.dk ved en såkaldt ledelseserklæring. Og måske med godt grund – for systemet giver faktisk adgang her til, men det er en fejl. Og pas på: pas meget på, for du kan hurtigt ende i en straffesag efter en politianmeldelse, hvis du foretager disse ting.

Ledelseserklæring

Kapitalindskud i værdier – kræver ‘altid’ vurderingsberetning fra revisor.

Indskud af værdier ved stiftelse af et selskab kræver vurderingsberetning. Sådan er det bare. Dette er den alt overvejende hovedregel. Men som nævnt ses det, at (en stor mængde) folk blot ‘indskyder bilen’ ved stiftelsen og anvender den beskrevne metode med ledelseserklæring. Og den går ikke. Vurderingsberetning er nødvendig efter selskabslovens regler. Læs mere om generelt at stifte ApS her.

 

Hvornår må man gerne anvende en ledelseserklæring?

Ledelseserklæringen kan erstatte vurderingsberetningen ved indskud af
1.) aktiver og forpligtelser (nettoaktiver) der i et års – eller koncernregnskab for det forudgående regnskabsår er a.)
individuelt præsenterede, b.) målt til dagsværdi. Års- eller koncernregnskabet skal være forsynet med en revisionspåtegning, ogudarbejdet i overensstemmelse med en af følgende regelsæt a.)
Årsregnskabsloven. b.) De internationale regnskabsstandarder (IFRS). c.) Regnskabsregler fastsat ved eller i henhold til lovgivningen for finansielle virksomheder. d.) Hvis års- eller  koncernregnskabet er aflagt for en udenlandsk virksomhed, kan det være aflagt efter Rådets fjerde direktiv af 25. juli 1978 (78/660/EØF) med senere ændringer eller i Rådets syvende direktiv af 13. juni 1983 (83/349/EØF) med senere ændringer.
2.)Værdipapirer eller pengemarkedsinstrumenter, der er blevet handlet på et eller flere regulerede markeder i de 4 uger, der går forud for stiftelsesdokumentets underskrivelse.
Dvs. ikke hvis man indskyder en brugt bil, værktøj, en minigraver, etc. etc.

Hvad er konsekvensen ved ‘bare‘ at underskrive med ledelseserklæring?

Konsekvensen er for Selskabet, at selskabet ikke er gyldigt stiftet. Manglende gyldighed vil indebære, at forholdet senere opdages f.eks. i forbindelse med en retssag, en skattesag, ved en konkurs, ved et salg, etc. Og her vil man så konstatere, at man aldrig nogensinde har drevet et gyldigt kapitalselskab, hvorfor man i stedet (hvis man f.x. er to) har drevet et interessentskab, og der kan opstå personlig hæftelse. Samtidig har man jo ikke været berettiget til ‘kapitalselskabsbeskatning’ med 22% – så det bliver morsomt at rydde op.

Udover de beskrevne hæftelses- og skattemæssige konsekvenser for anpartshaver, så foretager stifteren af selskabet, der selv sidder og roder, en handling, der danner grundlag for en politianmeldelse fra Erhvervsstyrelsen når de opdager det. Og de opdager det, for styrelsen har et taskforce, der tjekker samtlige stiftelser med ‘ledelseserklæringer’ og der er et stort antal sager, der kører.

Konklusionen er derfor: lad være.

 

Men: hvad nu hvis du som læser har gjort dette selv.. hvad skal du gøre..?

Du skal omgående rette henvendelse. Vi hjælper med at rette op på forholdet bedst muligt, således at du (så vidt muligt) undgår at få en straffesag. Så ryk på det straks – sid ikke på hænderne; det er kun et spørgsmål om tid før nævnte taskforce finder din sag.

Gør vi ingen ting kommer styrelsens ’taskforce’ (for de har i øjeblikket 100 sager med ledelseserklæringer) og stiller spørgsmål. De vil derfor opdage forholdet, hvorfor de vil politianmelde forholdet, hvorfor der kommer en straffesag. Dette er betydeligt.

Eneste rette approach er derfor at lukke selskabet.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *