Menu
NyhedHelt ny fyldestgørende artikel om kapitalklasser (a-anparter, b-anparter, etc. ) - klik her >>>Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Justeret 02.01.2021

Stifte aps – få viden om, hvordan man stifter et anpartsselskab

Før du stifter

Før du bare stifter et anpartsselskab (APS), bør du selvfølgelig gøre dig grundige overvejelser om det nu også er rette valg af virksomhedsform for dig. Læs hele denne artikel og start med at se denne lille video:

Det er selvfølgelig en overvejelse om man skal stifte anpartsselskab, iværksætterselskab, aktieselskab, og om man overhovedet skal stifte et selskab eller nøjes med en personlig virksomhed. Hvis du er i tvivl må jeg opfordre dig til at rode lidt rundt på bloggen. Jeg har gennem tiden behandlet emnet i en række artikler. Alternativt må  du tage kontakt med mig.

Stiftelse af kapitalselskab – anpartsselskab, iværksætterselskab eller aktieselskab

Mere om stifter

Selskabslovens kapitel 3 indeholder de nærmere regler om stiftelse af et kapitalselskab – dvs. for eksempel et anpartsselskab.

Et kapitalselskab kan stiftes af både fysiske og juridiske personer, og der er visse krav til disse stiftere. Stifter skal således være myndig (dvs. dine mindreårige børn må ikke stifte et anpartsselskab, men notér venligst at de gerne må eje et anpartsselskab – så ja, du kan efter stiftelsen forære dine børn ejerandele i anpartsselskabet.) Stifter må ikke være under værgemål (kun fysiske personer). Stifter må ligeledes ikke være under betalingsstandsning eller hvad der svarer her til eller konkurs. Hvis stifter er en juridisk person, er det et krav, at stifteren har selvstændig retsevne.

Stifter må gerne være registreret i RKI – det har ingen betydning.

Stiftelse af et kapitalselskab for eksempel et anpartsselskab kræver, at stifter udarbejder en række dokumenter, som skal anmeldes og indsendes digitalt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med henblik på registrering i styrelsens selskabsregister. Der skal udformes vedtægter og et stiftelsesdokument, og kapitalen skal være til stede, og vi skal tiltræde at kapitalen er til stede.

– Det er netop hjørnestenen i vores ydelse til dig, når du bestiller hos os. Vi sikrer for dig at alle disse betingelser er opfyldt, og mere til. Vi leverer under konceptet ALL INCLUSIVE.

Læs mere her.

Mere om stiftelsesdokumentet

For at etablere et skal skal stifter udarbejde et stiftelsesdokument, der skal indeholde en række oplysninger.  Der er en perlerække af krav, men dokumentet skal bl.a. indeholde oplysning om navn og bopæl på stifter, tegningskurs på anparter, særlige aftaler med selskabet, om nogen, m.v.

 

Mere om vedtægter

Stifter skal desuden udarbejde et sæt vedtægter, som regulerer de nærmere forhold for selskabet. Vedtægterne er spillereglerne i selskabet. Hvis der er tale om et enkeltejet selskab, har dokumentet ikke den voldsomme betydning, men er man flere, kan det sagtens have meget stor betydning. For eksempel kan man klasseopdele kapitalen, lave målrettede anparter

 

Mere om kapitalen

I forbindelse med etableringen af for eksempel et anpartsselskab, skal man stille med en anpartskapital. Et anpartsselskab skal have en selskabskapital på minimum 50.000 kr., men man kan sagtens ‘kaste’ flere midler ind i selskabet, hvis det ‘skal se ud af noget’, eller hvis der er konkret behov. Der kan også være fornuft i at arbejde med ‘skæve tal’ såfremt det passer det samlede setup: Er man tre ejere, der ejer hver en tredjedel af selskabet, er det selvsagt smart med en kapital på for eksempel 51.000, dvs. 17.000 til hver.

Et aktieselskab skal have en selskabskapital på 500.000 kr.

 

Mere om delvist indbetalt kapital

Selskabsloven giver mulighed for at indbetale selskabskapitalen delvist. Med andre ord behøver man ikke indbetale den fulde kapital på een gang.

Der er dog et krav om at mindst 25 % af selskabskapitalen skal indbetales, og altid beløbsmæssigt mindst 50.000 kr. Med andre ord er den begrænsede indbetaling lidt omsonst ved etablering af et anpartsselskab. begrænset indbetaling anvendes mest ved etablering af aktieselskaber, hvor 25% kravet altså medfører, at der mindst skal indbetales kr. 125.000. En eventuel overkurs skal dog indbetales fuldt ud, dette gælder dog ikke længere for anpartsselskaber. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at muligheden for delvis indbetaling kun gælder, hvis der er tale om et selskab, der er stiftet udelukkende ved indskud af kontanter. Læs detaljer om dette emne her.

– Det siger sig selv, at køber du vore ydelser, så sørger vi for opfyldelse af det nævnte.

Det skal understreges, at ledelsen har ansvaret for, at selskabet til enhver tid har et forsvarligt kapitalberedskab, herunder at sikre, at der er tilstrækkelig likviditet til at kunne opfylde nuværende og fremtidige forpligtelser, efterhånden som de forfalder.  Ledelsen skal derfor løbende gøre sig bekendt med og forholde sig til selskabets økonomiske situation og tage stilling til, om situationen er økonomisk forsvarlig, herunder foretage de nødvendige henlæggelser.

 

 

Kontantstiftelse eller stiftelse ved indskud af værdier (apportindskud)

Stiftelsen kan ske enten ved kontant indbetaling af selskabskapitalen eller ved indskud af værdier (apportindskud), som har en økonomisk værdi, f.eks. en bestående virksomhed, aktier m.m. Et apportindskud kan ikke bestå af en arbejdsforpligtelse eller en fordring på en eller flere stiftere. (Visse revisorer er blevet idømt store bøde for at bistå udbydere på nettet med etablering af selskaber på ulovligt grundlag. pas derfor på, hvem du handler med.)

I tilfælde af en kontant stiftelse skal stifter i forbindelse med anmeldelsen til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fremvise dokumentation for selskabskapitalens indbetaling. Dette kan ske på flere forskellige måder, herunder ved en udskrift fra … fra selskabets advokat …, hvoraf det fremgår, at pengene er indsat på en klientkonto (kontoudtog). Udskriften skal være underskrevet af advokat. ..”. ”…Stifterne kan desuden fremsende en advokaterklæring om, at kapitalen er indbetalt på en bankkonto eller en klientkonto tilhørende advokaten …”.  Sker stiftelsen elektronisk via Erhvervs- og Selskabsstyrelsens selvregistreringssystem Webreg, kan en advokat med sin digitale signatur skrive under på, at pengene er til stede på en klientkonto… ”

– igen, det er netop denne  basisydelser, der er grundstenen i ydelsen fra os.

Ydermere forholder det sig rent praktisk således, at du jo netop ikke kan få en konto til selskabet i banken inden selskabet er registreret. Det betyder reelt, at selskabet anvender vore klientkonti som bank indtil selskabet er oprettet og banken har oprettet konto i selskabets navn. (Du kan selvsagt ikke anvende klientkontoen som driftskonto i selskabet – alene som officielt opholdssted for kapitalindskuddet

“I tilfælde af, at stiftelsen sker ved indskud af værdier (apportindskud), skal stifterne med anmeldelsen fremsende en vurderingsberetning, som er udarbejdet af en uafhængig godkendt revisor. Hvis der indskydes en bestående virksomhed i selskabet, skal der desuden udarbejdes en åbningsbalance.

 

Hvem er stifter og tegner?

“Den tidligere gældende anpartsselskabslov stillede tidligere krav om, at samtlige anparter i et anpartsselskab skulle tegnes af stifter. Dette krav er ikke videreført i den nye selskabslov, hvorfor også andre end stifterne kan tegne anparter i forbindelse med stiftelsen af et anpartsselskab.

– Har du behov for fuld anonymitet kan vi mod behørigt vederlag til enhver tid stå som stifter af selskabet. Husk kun stifter af selskabet registreres i styrelsens systemer.

“I selskabslovens forstand er indskud af bestående virksomhed både indskud af selve virksomheden og indskud af en bestemmende kapitalandelspost. Styrelsen har til denne vejledning udarbejdet standardeksempler på en vedtægt for et aktie- og anpartsselskab inkl. stiftelsesdokument.  Det skal bemærkes, at der ikke længere er krav om, at selskabet afholder en stiftende (konstituerende) generalforsamling, og valg af ledelse og evt. revisor sker derfor i stiftelsesdokumentet.   Selskabet kan dog fortsat vælge frivilligt at afholde en stiftende generalforsamling.”

 

Relaterede indlæg

 • Guide: IVS som Holdingselskab

  Kan Iværksætterselskabet fungere som holdingselskab? Hvad er fordele og ulemper? Her får du alt viden om IVS’et som holding!

 • Guide: Kapitalselskaber

  Denne artikel skal bidrage til dine overvejelser om rette valg af virksomhedsform. Her handler det om såkaldte kapitalselskaber, dvs. iværksætterselskaber, anpartsselskaber m.v.

 • Guide: Virksomhedsform eller valg af selskabsform

  Det rette valg af virksomhedsform er fundamentalt, når du starter egen virksomhed. Få overblik over de forskellige former, og få dybdegående viden.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.