**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få Holdingselskab Skattefrit
 • Har dit selskab 'værdi'? Vi hjælper med at undgå skat, når du tilføjer et holdingselskab til din struktur. Specialistadvokat Jacob Tøjner med erfaring siden 1995.
 • 98% opnår fast pris (klik)
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Målgruppe: Du har et driftsselskab (anpartsselskab eller aktieselskab), men ikke et holdingselskab.

Lad os hjælpe dig med en skattefri anpartsombytning eller aktieombytning.

Fik du ikke etableret et holdingselskab i forbindelse med stiftelsen af dit driftsselskab (anpartsselskab eller aktieselskab). Sidder du nu og ærgrer dig over dette? Fortvivl ikke, vi kan hjælpe dig. Du kan sikkert gennemføre en skattefri aktieombytning eller skattefri anpartsombytning.

skattefri aktieombytning

 

Hvis du ejer et driftsselskab – det kunne være et aktieselskab eller et anpartsselskab – og ønsker du et holdingselskab placeret mellem dig og driftsselskabet, så kan det lade sig gøre ved at du bytter de andele af driftsselskabet du ejer, med nye andele i et nyt jomfrueligt holdingselskab (der også er et ApS).

Du behøver ikke eje driftsselskabet 100%, men du skal bare eje mere end 50%.

Hvis du ejer AAA Selskab APS, så bytter du simpelthen anparterne i AAA Selskab APS, med nye anparter i BBB Selskab ApS. Du ejer nu BBB i stedet, og BBB ejer AAA. Du har byttet anparterne med BBB. Heraf navnet anpartsombytning, når det drejer sig om anparter. Aktieombytning, når det drejer sig om aktier i et aktieselskab. (Du kan sagtens bytte aktier i et aktieselskab med anparter i et anpartsselskab. Du kan altså sagtens etablere et Holding ApS ved hjælp af aktier.

Sådan en ombytning eller transaktion kan enten gennemføres skattepligtigt eller skattefrit. Om det så er fordel eller ulempe med et holdingselskab? Det kan du blandt andet få hjælp til at vurdere selv, ved at se nedenstående dedikerede video om “hvorfor et holdingselskab”:

Læs meget meget mere om ”hvorfor Holdingselskab” her.

Overvejelse:

Skal det så ske skattefrit eller skattepligtigt?

Du må endelig ikke bare bestille et anpartsselskab eller et iværksætterselskab hos os eller andre, og så herefter sælge, overføre eller overdrage dine anparter til holdingselskabet.

Baggrunden herfor er, at overførslen (eller salget) af dine anparter til holdingselskabet er såkaldt skatterelevant.

Skatterelevant betyder på almindelig dansk, at SKAT interesserer sig for overførslen fordi, der kan være skat at hente, som altså skal betales i den forbindelse.

Når man skal afgøre, hvordan bytningen skal tilrettelægges, så skal man vurdere, om transaktionen vil udløse skat eller ej, hvis den “bare” gennemføres som et simpelt salg.

Man skal se på “handelsværdien” af driftsselskabet, og man skal huske at vurdere driftsselskabet “som om det skulle sælges til en fremmed” køber, og ikke en eget holdingselskab.

Hvis overdragelsen ikke udløser skat, så bytter man “skattepligtigt”, men udløser den skat, eller er der risiko herfor, så bytter man skattefrit – altså en skattefri aktieombytning eller skattefri anpartsombytning.

Lad mig forklare med et eksempel: Hvis mit driftsselskab må antages – med stor sikkerhed – at have samme værdi, som dengang jeg stiftede anpartsselskabet eller aktieselskabet (40.000 kr.), så kan jeg bytte anparterne “skattepligtigt”. Jeg gennemfører herefter en skattepligtigt ombytning.

Min købesum (40.000) fratrukket min salgssum (40.000) giver jo et rundt nul.

Da der ikke er en avance (en profit), og da vi trods alt fortsat kun beskattes af vore avancer i dette land, så er skatten i eksemplet lig 0,00 kr. Omvendt forholder det sig så, hvis værdien af driftsselskabet overstiger værdien ved stiftelsen.

 

Hvis der er udsigt til skattebetaling ved almindeligt bytte:

Gennemfør en skattefri aktieombytning eller skattefri anpartsombytning.

Transaktionen var som nævnt skatterelevant.

Det betyder, at SKAT i udgangspunktet vil vurdere hvilken værdi dit driftsselskab har på tidspunktet for ombytningen, og er anpartsselskabet eller aktieselskabet steget i værdi siden selskabets stiftelse, så har du lige udløst skat af forskellen, hvis du overfører anparterne. (Startværdi kr. 40.000 ved stiftelsen, værdi på bytte tidspunktet: kr. 150.000, “profitten” eller forskellen (avancen) er så kr. 100.000, skatten er 42%, dvs. du udløser en skat på kr. 42.000.)

Ved denne lille handling, hvor du blot køber et anpartsselskab, modtager du altså “næste år” eller senere, når SKAT opdager handlingen, en skatteregning i eksemplet på kr. 42.000.

Træls.

Der er til alt held fortsat fornuftige regler i skatteretten, og en af disse regler fastlægger, at du kan gennemføre den beskrevne ombytning, uden at skulle betale de i eksemplet nævnte kr. 42.000.

Reglerne findes i aktieavancebeskatningsloven, hvor der er adgang til – uden tilladelse fra SKAT – at gennemføre det beskrevne ombytte uden videre. Det forudsætter blot, at man oplyser SKAT om, at byttet har fundet sted, og at byttet foretages på en særlig måde.

Vi kan hjælpe dig  – i samarbejde med revisor.

Efter vi har drøftet mulighederne på et møde, tager vi fat i revisor for selskabet. Har du ikke en revisor, hjælper vi dig med at finde en. Revisor skal udforme forskellige dokumenter vedrørende værdien af dit driftsselskab. Disse dokumenter sikrer, at vi bytter med de rigtige værdier.

Herefter stiftes holdingselskabet på helt normal vis, bortset fra, at du selvfølgelig ikke skal finde en startkapital på kr. 40.000 eller lignende. Holdingselskabet etableres jo på grundlag af værdien og indskuddet af dine eksisterende aktier eller anparter i det eksisterende driftsselskab. Derfor skal du ikke have penge op af lommen.

Dette bytte kaldes en skattefri aktieombytning eller en skattefri anpartsombytning.

Konsekvenser af en skattefri aktieombytning eller skattefri anpartsombytning:

Efter gennemførelsen af en skattefri aktieombytning eller skattefri anpartsombytning pålægges man visse vilkår. Det er ganske enkelt “prisen” for at gøre byttet skattefrit.

I loven har man opstillet visse værn mod at man kan anvende reglerne til at undgå at betale avanceskat af salg af anparter eller aktier. Det er sådan set fair nok:

Selskaber kan sælge aktier eller anparter i andre selskaber skattefrit (under forudsætning af, at der er tale om ikke børsnoterede aktier). Uden de her værnsregler, som vi beskriver i det følgende, kunne man jo blot bytte driften ind under et holdingselskab, hvorefter man dagen efter kunne sælge skattefrit gennem holding. det ønsker man ikke fra lovgivers side, så den går ikke (længere).

Værn: Gennemfører man en skattefri anpartsombytning eller en skattefri aktieombytning, må man ikke lade holdingselskabet sælge aktierne eller anparterne i datterselskabet i 3 år fra ombytningstidspunktet. Læs mere om proces her.

Relaterede indlæg

 • Holdingselskab – en guide

  Hele formålet med denne artikel er at give dig mere viden på et oplyst grundlag. Kun på et oplyst grundlag kan du træffe de rigtige beslutninger. Hvis du skal etablere dig som selvstændig / som iværksætter med et anpartsselskab eller hvis du allerede driver en virksomhed, så mødes du konstant med ‘holdingselskab?’..

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.