||||| Få en fortrolig snak med advokat Jacob Tøjner på 21 60 49 83 |||||
Menu
Nyhed-> -> -> -> Er det i orden, eller? -> -> -> -> Prøv at læs: ''SLIP FOR SKAT AF DIN LØN'' -> -> -> ->Læs mere
 • Overvejer du at stifte IVS?
 • Vi hjælper dig nemt, enkelt og hurtigt med oprettelsen. Vælg for eksempel ALL INCLUSIVE pakken fra specialistadvokat Jacob Tøjner
 • Fra 680,00 kr.
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

OBS: 03.04.2019: Regeringen afskaffer iværksætterselskaberne fra 9. april 2019

Regeringen og Dansk Folkeparti afskaffer iværksætterselskaberne. Fra 9. april 2019 kan vi ikke længere tilbyde denne ydelse. Fra 9. april 2019 har du som ejer af et iværksætterselskab 24 måneder til at omdanne selskabet til anpartsselskab. Omdanner du ikke selskabet, vil selskabet blive tvangsopløst. (LÆS MERE HER..)

 

 

Stifte IVS

Skal du stifte IVS også kaldet stifte iværksætterselskab? Tænk dig godt om. Det kan være alvorligt at ‘klokke i det’ ved “gør det selv” – vi ser det desværre tit. Og mange bruger siden mange midler på at få repareret de fejl, der er opstået i forbindelse med en stiftelse.

(Justeret september 2018)

Reglerne for stiftelse af IVS:

Om at stifte IVS:

Erhvervsstyrelsen har fastlagt regler for stiftelse af iværksætterselskaber. Stiftelse af iværksætterselskab foregår på præcis på samme måde som stiftelse af anpartsselskab. Det betyder, at du kan komme i gang ved umiddelbart at udfylde vores stiftelsesblanket som du finder her. Der er dog forhold, som du bør forholde dig til.

Denne artikel har til hensigt at oplyse dig i dine overvejelser, og henviser dig derfor til en række supplerende indlæg, som er skrevet om emnet. Du finder selvfølgelig derfor links i teksten nedenfor.

Hvor stort skal mit indskud være?

Overordnede betragtninger:

Se eventuelt denne video:

Herudover drejer det sig også om, hvordan selskabet skal ‘syne’ overfor omverdenen.

Det selskabsretlige svar kan også være kompliceret.

Hvis du selv betaler omkostningerne – alle omkostningerne – i forbindelse med stiftelsen af et IVS, er svaret mere enkelt. Størrelsen på dit indskud skal kunne rumme din driftsaktivitet. Dvs. det kan være, at 1 krone er nok; det kan også være, det bestemt ikke er nok. Det er et forretningsmæssigt spørgsmål, som du skal afklare.

Hvis du synes, at Iværksætterselskabet skal betale omkostningerne ved sin egen stiftelse, er svaret mere komplekst.

Lidt selskabsret:

Kapitaltab? – og hvorfor er det nu relevant??

Du er jo på vej ind på et område, der er omfattet af Selskabsloven, og derfor er det nødvendigt for dig, at sætte dig ind i de spilleregler, der gælder, og der er mange. En af dem er Selskabslovens § 119, der lyder således:

Kapitaltab

§ 119. Ledelsen i et kapitalselskab skal sikre, at generalforsamling afholdes, senest 6 måneder efter at det konstateres, at selskabets egenkapital udgør mindre end halvdelen af den tegnede kapital. På generalforsamlingen skal det centrale ledelsesorgan redegøre for kapitalselskabets økonomiske stilling og om fornødent stille forslag om foranstaltninger, der bør træffes, herunder om kapitalselskabets opløsning. (nyeste version)

Muligt erstatningsansvar

Ved en tilsidesættelse af § 119 kan du ifalde et erstatningsansvar. Derfor er der ærlig talt al mulig grund til at tage bestemmelsen seriøst. Nedenfor henviser jeg til en artikel om forsvarligt kapitalberedskab i iværksætterselskabet, og den artikel, bør du have dig for øje i denne forbindelse. Taber selskabet MERE end halvdelen af den tegnede kapital, så er du i en kapitaltabssituation.

EKSEMPEL:

Når man stifter et kapitalselskab (dvs. et ApS, et A/S eller et IVS), så må man gerne “anvende” af selskabskapitalen. Anvendelsen skal dog være i overensstemmelse med selskabets formål. Hvis selskabets formål er “Softwareudvikling”, så må man gerne anvende af selskabets kapital til at købe nødvendig software til selskabet. Og nej, det er ikke i overensstemmelse med selskabets formål, at handle (privat) i Netto.

Hvis man anvender selskabets kapital til software og kaffe, så skal anvendelsen af kapitalen jo gerne manifestere sig i, at man får nogle betalende kunder. Disse kunder genererer omsætning til selskabet, hvorefter der ankommer ny kapital til selskabet. Hvis man anvender kapitalen til software og kaffe til mødet, og mødet ikke manifesterer sig i omsætning, så må man jo konstatere, at pengene er tabte. Her – i dette absolut banale eksempel – lider mit selskab altså et kapitaltab.

Når man etablerer et anpartsselskab skal man indskyde 50.000. Der er derfor noget længere til “grænsen” for kapitaltab end den situation, hvor jeg stifter et iværksætterselskab med indskud af en 10,-. Det siger sig selv.

Hvis vi oplever kapitaltab

Oplever selskabet kapitaltab, betyder det, at selskabet har en frist på 6 måneder til at “tjene” nye penge, så situationen ændrer sig. MEN, tjener du IKKE nye penge i selskabet – f.eks. fordi du stifter iværksætterselskabet for at placere en eller anden rettighed eller idé, eller udviklingen af software etc. i selskabet, hvor du ikke umiddelbart har mulighed for at fakturere kunder med det samme, så kan du have et problem, hvis du har “tegnet” selskabet med for lille en kapital (læs: indskudt for få kroner i forbindelse med stiftelsen), i hvert fald, hvis du anvender af selskabskapitalen.

Kapitaltab allerede ved stiftelsen

Hvis du selv betaler for alt i forbindelse med stiftelsen af iværksætterselskabet, så har du ikke dette problem i relation til stiftelsesomkostningerne. Til gengæld kan selskabet så heller ikke afløfte momsen på stiftelsesomkostningerne, for det er jo dig (der betaler og bestiller), der er kunden, og derfor er det dig, der modtager faktura for bestillingen, og du må ikke bagefter servere stiftelsesregningen for selskabet. Du kan herefter ud fra kapitaltabsbetragtningen nøjes med at indskyde 1 krone, men du kommer nok i karambolage med reglen, når du skal ud og købe en mobiltelefon.

Hvis iværksætterselskabet skal betale, så skal du med andre ord overveje at indskyde så mange penge, at du ikke kommer i en kapitaltabssituation fra dag 1. (Medmindre du er ganske ligeglad, fordi det er ganske oplagt, at du da kommer til at fakturere omgående og indenfor de 6 måneder, læs eksemplet ovenfor.)

Basalt anbefaler jeg derfor, at du får overvejet nøje, hvad kapitalbehovet er i selskabet, hvorefter du får fastlagt det rette kapitalindskud.

 

Hvor stort skal mit indskud være – del 2 – tilføjet januar 2016 + justeret september 2018

Det følgende udtrykker min holdning, og er altså ikke udtryk for jura eller juridiske forpligtelser. Det følgende er baseret på erfaring og samtaler med utallige iværksættere, der siden 1. januar 2014 har stiftet og drevet iværksætterselskab: Det korte af det lange er: Vær OBS på at der er en udvikling, hvor det bliver sværere og sværere og få de mest basale aftaler i hus med et iværksætterselskab. Det er muligt, men besværligt.

For det første synes det som om det er mere besværligt for et iværksætterselskab at få en bankkonto end et almindeligt selskab. Vi ser eksempler på at banker byder ind med gebyrer på kr. 5.000 for en kontooprettelse – noget der af dem vi taler med ses som et tegn på at banken “ikke gider IVS”.. Vi ser eksempler på at leverandører kræver sikkerhedsstillelse – det morsomste er fra Midtsjælland, hvor en iværksætter fortæller, at hans virksomhed først kunne få leveret strøm (??) efter en kontant sikkerhedsstillelse på kr. 8.500 (!!). Alt sammen eksempler, der danner grundlag for at besvare spørgsmålet i overskriften ud fra et mere driftsbetonet synspunkt, end lovens minimumskrav: du skal simpelthen sørge for at indsætte en passende mængde kapital, og du skal nok konkludere, at skal dit selvskab have nogen form for drift, så skal du op i boldgaden +10.000 kr. – gerne mere. Sådan er det.

Endnu et eksempel indsat 20-09-2018: Netop i dag har jeg for iværksættere af APP udviklingsselskab hjulpet med en situation, hvor deres IVS skulle indgå betalingsaftale med en ‘relativ stor spiller’ på det danske marked. Problem: Når man søger som iværksætterselskab er det standard at ‘betalingsformidleren’ herefter kræver selvskyldnerkaution fra de bagvedværende ejere af iværksætterselskabet. Ganske konkret og ubehageligt. Løsning: Iværksætterselskabet måtte stifte ‘et forhandlerselskab’ som ApS og vi må bygge en anderledes selskabskonstruktion og udforme licensaftaler mellem selskaberne. Endnu et eksempel på at valgt af selskabsformen kræver behørig overvejelse.

Se vores forskellige modeller for dig der er alene her og for jer der er flere her.

 

PRAKTIK: Erklæring om, at kapitalen er til stede på en bankkonto:

Alt afhænger af indskuddet, men er indskuddet af en størrelse, hvorefter såkaldt egenerklæring ikke kan anvendes, så løber man ind i det praktiske problem, at danske banker ikke ligefrem står i kø for at oprette konti til selskaber, førend selskabet er oprettet. Med andre ord kan man ende i en knude… Man kan først få en konto, når man har et CVR nummer, men man kan ikke få et CVR nummer før man har en konto. Øh ??? Hvad nu?? Her kommer vi sådan set ind i billedet. Anvend os i processen. Vores klientkonto er oprettet, og når selskabet modtager en “sagsoprettelse” vort system, så har selskabet en bankkonto.

Ved at anvende os som leverandør undergår du alle bekymringer vedrørende oprettelse af bankkonto, simpelthen fordi du først går i banken, når du har det registrerede selskab under armen.

 

Anmeldelse til styrelsen:

Anmeldelse af iværksætterselskabet foregår på præcis samme måde som alle andre selskaber. Anmeldelsen er gebyrbelagt med 670 kr.

Vælger du rigtigt, når du vælger et IVS til driften

I min verden nej. Du kan være tvunget til det, fordi du ikke har 50.000 kr. til et anpartsselskab, men har du 50.000 kr. så skal du vælge den af vore favorable modeller, hvor du modtager de 50.000 kr. retur skattefrit. Tjek vore modeller her, og vælg den vi anbefaler.

Dernæst skal du inden stiftelsen sætte dig ordentlig ind i selskabsformen. Jeg har skrevet Danmarks største guide, som du finder her: Guide om IVS

Vær OBS på at du sagtens og med stor fordel kan anvende et iværksætterselskab som holdingselskab. For eksempel i forbindelse med stiftelse af af anpartsselskab og aktieselskab.Tjek lige denne video:

Og tjek denne artikel om, hvordan man stifter A/S ved et indskud på kun kr. 1.000.

Ofte stillede spørgsmål til mig:

Hvad koster det at stifte IVS? Det koster faktisk næsten ingenting. Du kan få IVS fra 680,00 kr.

Tjek de muligheder du har her.

 • hjælp fra en specialistadvokat med erfaring siden midten af 90’erne
 • gennemgået din bestilling af denne advokat – mig
 • er der noget i din bestilling, der umiddelbart virker tåbeligt, så bliver du faktisk kontaktet
 • du modtager herefter et stiftelsesdokument med vedtægter på selskabet
 • stiftelsesprocessen styres af mig, og selskabet anmeldes uden du behøver at anvende 1 dag på at sætte dig ind i bestillingsblankettens vejledning
 • vores sager går “lige igennem i styrelsen” fordi vi ikke laver fejl
 • efter etableringen og registreringen af selskabet gennemfører vi en momsregistrering, A-skatte – registrering, import/eksportregistrering

Hos kan du for eksempel vælge konceptet ALL INCLUSIVE

All Inclusive betyder at alt er inkluderet. Læs mere her.

 

Relaterede indlæg

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *