Et Partnerselskab er en art ‘Kommanditaktieselskab’, som i essens fungerer som andre kapitalselskaber f.x. et aktieselskab. Der er dog afgørende forskelle.
Der er to slags deltagere: den deltager, der er fuldt ansvarlig for selskabets forpligtelser (derfor ofte et IVS eller et ApS); og den anden deltager type, der hæfter med sit indskud (altså mængden af ‘aktier’ vedkommende har ‘tegnet’. Som deltager i et P/S kan man altså opnå en hæftelsesbegrænsning som i et aktieselskab.
Det stiftede P/S ‘eksisterer’ ikke skattemæssigt. Det er ikke en skattemæssig juridisk person, og betaler derfor ikke selskabsskat. Resultatet fra driften beskattes hos deltagerne, og resultatet fordeles blandt deltagerne ‘i henhold til den aftale’ deltagerne indgår. Et P/S er derfor yderst relevant, hvor resultatet netop ikke skal deles lige mellem 3 parter, der ejer en tredjedel hver, men skal deles for eksempel efter deres ‘indsats’ på bundlinjen. Man kan deltage i P/S’et via ens holdingselskab, hvorfor det skævdelte overskud man modtager ender i holding til kun 22%.
Som følge af disse fordele anvendes P/S ofte til IT-konsulenthuse, Advokatsamarbejder, revisorer, m.v. Altså virksomheder, hvor folk er ‘partnere’.
Som du næsten kan læse, er stiftelse af Partnerselskab ‘noget andet’ end stiftelse af Anpartsselskab. Vi anbefaler derfor et sagligt rådgiver møde, hvor vi nærmere drøfter planer og lægger en strategi.
Brug kontaktknappen ovenfor.