**** VI HOLDER SOMMERFERIE OG HOLDER LUKKET INDTIL DEN 10. AUGUST 2020 - GOD SOMMER ****
Menu
NyhedVORES HOVEDNUMMER HAR PROBLEMER - RING KUN TIL 21 60 49 83Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Skjulte optagelser – lovlige?

I udgangspunkt er det at foretage en optagelse af en samtale ikke en ulovlig handling; så længe man selv deltager i samtalen. Efterlader man telefonen på bordet, med ‘optagelse tændt’ og forlader man rummet, kan optagelsen meget vel kategoriseres som ulovlig rumaflytningen. Det vil så være en strafbar handling.

Hvad så med skjulte optagelser i kontraktforhold? (Medarbejder / chef)

Eksempel: Medarbejderen optager mødet med chefen, for at kunne dokumentere samtalen efterfølgende. Der er afsagt en interessant dom, der fastslår, at en sådan optagelse (af chefen) faktisk kan danne grundlag for en bortvisning af medarbejderen, fordi den skjulte optagelse (der netop foregår i det skjulte) udtrykker medarbejderens illoyalitet overfor arbejdsgiveren. Med andre ord vil en bortvisning være berettiget. I sagen var situationen så yderligere den interessante, at Landsretten faktisk godkendte, at bortvisningen kunne ske med tilbagevirkende kraft til optage tidspunktet, i det virksomheden først på et senere tidspunkt blev opmærksom på forholdet.

Hvad så med skjulte optagelser i kontraktforhold? (Samarbejdspartner / Samarbejdspartner)

I aftaleforhold mellem samarbejdspartnere kan man også indlæse en loyalitetsforpligtelse. Mig bekendt foreligger der ingen afgørelser, der viser, at ovenstående brud på loyalitetsforpligtelsen også kan udstrækkes til at omfatte samarbejdsforhold for eksempel mellem erhvervsdrivende. Men udelukkes kan det ikke. Med andre ord, skal man tilråde, at der anvendes en betydelig forsigtighed med skjulte optagelser i samarbejdsforhold mellem erhvervsdrivende. En mulig argumentation for en ophævelse af samarbejdsforholdet kan i hvert fald overvejes. Naturligvis kan man overveje at indlæse et loyalitetspunkt i sine B2B aftalevilkår, der berører emnet. Ønsker du hjælp med sådanne vilkår, så klik HER.

GDPR – persondata – skjulte optagelser

En optagelse af en samtale uanset om den er skjult eller ej, vil ofte være lig indsamling af persondata. Da optagelsen er digital, er der tale om digital persondatabehandling. Du, der gennemføre optagelsen, bliver herefter ‘dataansvarlig’ for optagelsen.

At optagelsen bliver omfattet af Persondatareglerne (GDPR) betyder så at selve optagelsen kan indebære et samtykkekrav. (Samtykke kan synes temmelig uopnåeligt, såfremt optagelsen er skjult…) Samtykke skal normalt være udtrykkeligt, informeret, specifikt og frivilligt.

Selvfølgelig gælder der en interesseafvejningsregel, hvorefter du må gøre op, om formålet med den skjulte optagelse forspildes, hvis man skal give et samtykke. Hvis ja, da kan optagelsen gennemføres – altså set fra et persondatasynspunkt. Men uanset dette, skal vedkommende, der gennemfører optagelsen, herefter vurdere, om optagelsen indeholder elementer persondata, som burde slettes, fordi de pågældende elementer for eksempel angår andre formål og forhold, som ikke vedrører ‘sagen’. Det kunne være personlige oplysninger om liv og levned, som var irrelevante. Derved kunne optagelsen vise sig at være i strid Persondatareglerne. Der gælder særlige regler for dataminimering, som skal respekteres.

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommenter på indlægget