>>> VI HOLDER FERIELUKKET TIL MEDIO JULI 2024 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få etableret rette konstruktion
 • Specialistadvokat Jacob Tøjner har hjulpet utallige gennem processen. Erfaring siden 1995 borger for god kvalitet
 • 99% opnår altid 'fast pris'
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Vi er to, der vil starte
– Måske en ny partner i vores virksomhed

Denne artikel, er den tredje i en række af fem. Tjek alle her.

Hvordan ser det ud, hvis vi vælger Interessentskabet

Optagelse af en partner i et interessentskab:

Optagelse af en partner i Interessentskabet betragtes skattemæssigt som et køb/salg af en forholdsmæssig andel (en ideel andel) af hele virksomheden.

For køberen anses købet som køb af en ‘ideel andel’ af virksomheden.

Hvis partneren udtræder afhænger beskatningen af, om han sælger tilbage til de eksisterende to partnere, eller om han sælger til en nye tredjemand.

Sælger han tilbage til de to eksisterende partnere, skal deres ‘samlede købesum’ for virksomheden som sådan justeres, for nu har de både deres ‘oprindelige købesum’ og den nye købesum (som de ‘fik’, da de købte partneren ud.

Købet og salget er skatterelevant og kræver oftest indgående bistand fra rådgivere.

Eksempel:

Er vi to personer, er Interessentskabet kr. 600.000 værd, har vi begge solgt for 100.000 til den nye partner, der indtræder.

Hvis vi startede fra 0-værdi, bliver vi – de oprindelige partnere – altså beskattet af avancen på kr. 200.000 med – ved topskat – 56,6% i skat.

Rent praktisk er det i øvrigt ret besværligt, og kræver opgørelser af afskrivningsgrundlag for enkeltaktiver m.v.

 

Hvordan ser det ud, hvis vi vælger en Selskabsform (ApS eller A/S)

Det er markant nemmere

Optagelse af en partner i vores selskab kan ske på to måder:

Vi kan sælge anparter eller aktier til ham/hende

Vi kan sælge for eksempel en tredjedel af anparterne i vores selskab til ham (som hvis vi solgte ham en cykel, han køber den af os og betaler for den til os).

Vi bliver beskattet af den fortjeneste vi har ved salget. (Læs senere om salg via holdingselskab).

Eksempel:

I 2018 bliver vi beskattet med ca. 42%. Hvis vores selskab er et anpartsselskab, der blev stiftet med kr. 50.000 i indskud (40.000 fra 2019), og vi herefter sælger en tredjedel til den indtrædende partner for kr. 200.000 (fordi den samlede værdi jo så er kr. 600.000), så har vi realiseret en fortjeneste på ca. 183.000, og så skal der betales skat heraf med 42%. Alt er ‘sådan cirka’.

Vi kan gennemføre en kapitaludvidelse

En anden variant i forbindelse med en tilknytning af ‘partneren’ er at udvide selskabskapitalen.

Det betyder at man – som ordet lyder – udvider mængden af såkaldt nominel anpartskapital i selskabet. I forbindelse med denne udvidelse indbetaler den indtrædende partner et beløb svarende til en tredjedel af den samlede værdi af selskabet efter udvidelsen til selskabet. Ingen af ejerne sælger altså noget som helst. Selskabslagkagen udvides.

Kapitaludvidelsen kan illustreres således figurativt:

kapitalforhøjelse i et selskab

Jeg løber ofte ind i at dette er svært af forstå.

Eksempel:

Vores selskab er et anpartsselskab, der blev stiftet med kr. 50.000 i indskud.

Vi ejer det med 50% til hver af os.

Værdien (af selskabet) er som i forrige eksempel kr. 600.000 i alt.

Det betyder selvfølgelig, at hver ”50%-andel” af selskabet, har en værdi på kr. 300.000.

Hvis den indtrædende parterne således indbetaler kr. 300.000 til selskabet, og der samtidig ”dannes” kr. 25.000 nye anparter i selskabet (hvorefter den samlede mængde af anparter udgør kr. 75.000 (3 x kr. 25.000 – 3 tredjedele, der er lige store) og altså ikke længere kr. 50.000, så ejer den nye indtrædende parterne kr. 25.000, lige som de oprindelige ejere.

Selskabslagkagen er altså udvidet med endnu en lagkagebund.

kapitaludvidelse

Forskellen mellem ‘at sælge’ og ‘udvide kapitalen’.

Salgs situationen:

Hvis du læser eksemplerne ovenfor lægger du måske mærke til, at i salgs-situation, skulle den nye partner have 200.000 kr. op ad lommen.

Kapitalforhøjelsen:

I forbindelse med kapitalforhøjelsen skulle han have 300.000 kr. op ad lommen!

Forskellen?

Jo – forskellen er kr. 100.000.

I salgssituationen ender de 200.000 i lommen fordelt på de to oprindelige ejere. De to oprindelige ejere er derfor blevet 100.000 rigere hver.

I forbindelse med kapitalforhøjelsen, hvor anpartskapitalen udvides, der lander de 300.000 i selskabet, og altså ikke i lommerne på de tidligere ejere. Den nye indtrædende partner kommer jo til at ”eje” en tredjedel af selskabet, og forbliver derfor selv (indirekte) ejer af de ekstra kr. 100.000.

Samtidig har han den fordel, at det selskab han nu er medejer af, har fået midler at arbejde med.

Skat?

Salgssituationen er såkaldt skatterelevant.

I salgssituationen skal de oprindelige ejere beskattes af deres fortjeneste, se ovenfor. (Dette gælder dog ikke, hvor de ejer deres selskab via holdingselskaber. Dette kommer senere.)

Kapitalforhøjelsen er ikke skatterelevant.

I forbindelse med kapitaludvidelsen, har de oprindelige ejere ikke solgt noget som helst.

Derfor er der ingen skat for de oprindelige ejere i forbindelse med en kapitaludvidelse.

(De har hele tiden ejet en andel, der var 300.000 værd, og de ejer stadig en andel, der er 300.000 værd. Den samlede kage er dog blevet 900.000 værd.)

Selskabet skal heller ikke betale skat, fordi der gennemføres en kapitaludvidelse og det tilføres midler.

Tilførslen er ganske skattefri.

Læs næste Case her.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *