‘Vi er to der starter virksomhed sammen’
Jeg modtager ofte spørgsmålet:
“Vi er to der starter virksomhed sammen.”
Derfor har jeg udformet en række af artikler, der giver jer et bedre beslutningsgrundlag.
Her får du ‘indholdsfortegnelsen’ og overblikket.
De 5 væsentligste overvejelser
Hensigten er, at I får indblik i de 5 væsentligste overvejelser, I skal gøre jer i forbindelse med overvejelsen om opstart. Rent praktisk: Når I klikker på et link til de 5 artikler, åbner den enkelte artikel i en ny fane.
Få et bedre beslutningsgrundlag
Det følgende er selvfølgelig ikke konkret rådgivning, men det er hensigten, at I skal kunne anvende synspunkterne og overvejelserne, således at den rette beslutning er velovervejet.
I de følgende artikler behandler jeg en række overvejelser, dels fra synspunktet – hvis nu man vælger at etablere sig i selskabsform, dels synspunktet at man etablerer sig i form af et interessentskab. Afslutningsvis behandles, hvordan man opnår en skatteoptimeret struktur.
Det er væsentligt, at læse alle artikler for at få et bedre beslutningsgrundlag.
‘Vi er to, der vil starte virksomhed sammen’
– Fem overvejelser – derfor 5 artikler
1. Den første overvejelse:
Virksomhed i hvilken selskabsform
Når man er to, der vil starte sammen (eller flere for den sags skyld), er det oplagt at overveje, hvilken selskabsform man skal vælge, og hvilke fordele, der er ved den ene fremfor den anden. Det er en kompleks afgørelse, og der findes næppe et ‘sandt’ svar. Derfor må man træffe sin afgørelse på basis af mere viden.
Emnet i den første artikel i serien er altså: Virksomhed i hvilken selskabsform (IVS, ApS eller A/S) eller i Interessentskab. (Bemærk: Regeringen barsler med at forbyde IVS, så det er ikke sikkert IVS er en mulighed aktuelt).
Valget er illustreret således, og du læser den første artikel ved at følge dette link: Læs mere her.
—ooo00ooo—
2. Den anden overvejelse:
Hvad nu hvis vi bliver en succes?
Den anden overvejelse er mere fremadskuende. Her handler det altså om at se lidt fremad, og faktisk positivt fremad. Er valget eller kan valget under den første overvejelse være påvirket af senere kommende omstændigheder? Hvis nu vort projekt sammen faktisk går hen og bliver temmelig succesfuldt? Hvad så – Hvis der kommer til at gå godt, og der kommer overskud. Kan det så anvendes af os begge hver for sig – nemt? Kan det investeres i andre projekter?
Når du har læst den første artikel, læser du denne uddybning af denne overvejelse. Følg dette link: Læs mere her.
3. Den tredje overvejelse:
Hvad nu hvis vi skal optage en partner?
Den tredje overvejelse er også fremadskuende. Vi finder senere ud af, at for virkelig at vækste virksomheden, så skal vi måske optage en partner i virksomheden. Ikke nødvendigvis en, der skal eje en tredjedel så vi alle ligestilles, men måske bare en nøglemedarbejder som vi gerne vil ‘please’ med 5 eller 10 procent.
Bliver vores valg af virksomhedsform påvirket af et sådant scenarie? Skal vi inddrage denne hypotese i vores beslutning, fordi vi ser for os, at det ikke er ‘helt ude i skoven’?
Følg linket og læs mere om denne overvejelse her: Læs mere her.
4. Den fjerde overvejelse:
Hvad nu hvis vi skal ‘gå fra hinanden’?
Denne overvejelse er enormt træls. Her handler det om at splitte op. Det handler om at ‘gå fra hinanden’ – en skilsmisse.
Det behøver ikke være fordi man er blevet uvenner! Det kan være en følge af ulykkelige omstændigheder, dødsfald i trafikken eller tilsvarende.
Det handler således om, hvorvidt valget under pkt. 1 ovenfor påvirkes af denne hypotese. Om hvordan mulighederne egentlig er ved valg af Interessentskab sammenholdt med at drive virksomhed i selskabsform.
I åbner artiklen ved at følge dette link: Læs mere her.
5. Den femte overvejelse:
Øh, skal vi tænke over noget med SKAT?
Den femte overvejelse handler om skat. Spørgsmålet er om valget under pkt. 1 giver mulighed for at få en skatteoptimeret struktur med det samme med for eksempel holdingselskaber.
Og hvis ja, hvorfor skal vi så overveje holdingselskaber?
Overvejelsen uddybes ved at følge denne vej til artiklen: Læs mere her.
Debat & Spørgsmål & Ros eller ris
Dette website indeholder som du kan se et kommentarfelt under hver artikel. Jeg har netop opdelt artiklerne i flere dele, for at give mulighed for at komme med spørgsmål, der er relevant til artiklen ovenfor. Hold dig ikke tilbage med spørgsmål og bemærkninger.
Tak