**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få etableret rette konstruktion
 • Specialistadvokat Jacob Tøjner har hjulpet tusinder gennem samme proces. Erfaring siden 1995 borger for god kvalitet
 • 99% opnår altid 'fast pris'
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

‘Vi er to der starter virksomhed sammen’

Jeg modtager ofte spørgsmålet:

Vi er to der starter virksomhed sammen.”

Derfor har jeg udformet en række af artikler, der giver jer et bedre beslutningsgrundlag.

Her får du ‘indholdsfortegnelsen’ og overblikket.

De 5 væsentligste overvejelser

Hensigten er, at I får indblik i de 5 væsentligste overvejelser, I skal gøre jer i forbindelse med overvejelsen om opstart. Rent praktisk: Når I klikker på et link til de 5 artikler, åbner den enkelte artikel i en ny fane.

 

Få et bedre beslutningsgrundlag

Det følgende er selvfølgelig ikke konkret rådgivning, men det er hensigten, at I skal kunne anvende synspunkterne og overvejelserne, således at den rette beslutning er velovervejet.

I de følgende artikler behandler jeg en række overvejelser, dels fra synspunktet – hvis nu man vælger at etablere sig i selskabsform, dels synspunktet at man etablerer sig i form af et interessentskab. Afslutningsvis behandles, hvordan man opnår en skatteoptimeret struktur.

Det er væsentligt, at læse alle artikler for at få et bedre beslutningsgrundlag.

 

‘Vi er to, der vil starte virksomhed sammen’
– Fem overvejelser – derfor 5 artikler

1. Den første overvejelse:

Virksomhed i hvilken selskabsform

Når man er to, der vil starte sammen (eller flere for den sags skyld), er det oplagt at overveje, hvilken selskabsform man skal vælge, og hvilke fordele, der er ved den ene fremfor den anden. Det er en kompleks afgørelse, og der findes næppe et ‘sandt’ svar. Derfor må man træffe sin afgørelse på basis af mere viden.

Emnet i den første artikel i serien er altså: Virksomhed i hvilken selskabsform (IVS, ApS eller A/S) eller i Interessentskab. (Bemærk: Regeringen barsler med at forbyde IVS, så det er ikke sikkert IVS er en mulighed aktuelt).

Valget er illustreret således, og du læser den første artikel ved at følge dette link:  Læs mere her.

—ooo00ooo—

2. Den anden overvejelse:

Hvad nu hvis vi bliver en succes?

Den anden overvejelse er mere fremadskuende. Her handler det altså om at se lidt fremad, og faktisk positivt fremad. Er valget eller kan valget under den første overvejelse være påvirket af senere kommende omstændigheder? Hvis nu vort projekt sammen faktisk går hen og bliver temmelig succesfuldt? Hvad så – Hvis der kommer til at gå godt, og der kommer overskud. Kan det så anvendes af os begge hver for sig – nemt? Kan det investeres i andre projekter?

Når du har læst den første artikel, læser du denne uddybning af denne overvejelse. Følg dette link: Læs mere her.

 

 

3. Den tredje overvejelse:

Hvad nu hvis vi skal optage en partner?

Den tredje overvejelse er også fremadskuende. Vi finder senere ud af, at for virkelig at vækste virksomheden, så skal vi måske optage en partner i virksomheden. Ikke nødvendigvis en, der skal eje en tredjedel så vi alle ligestilles, men måske bare en nøglemedarbejder som vi gerne vil ‘please’ med 5 eller 10 procent.

Bliver vores valg af virksomhedsform påvirket af et sådant scenarie? Skal vi inddrage denne hypotese i vores beslutning, fordi vi ser for os, at det ikke er ‘helt ude i skoven’?

Følg linket og læs mere om denne overvejelse her: Læs mere her.

 

4. Den fjerde overvejelse:

Hvad nu hvis vi skal ‘gå fra hinanden’?

Denne overvejelse er enormt træls. Her handler det om at splitte op. Det handler om at ‘gå fra hinanden’ – en skilsmisse.

Det behøver ikke være fordi man er blevet uvenner! Det kan være en følge af ulykkelige omstændigheder, dødsfald i trafikken eller tilsvarende.

Det handler således om, hvorvidt valget under pkt. 1 ovenfor påvirkes af denne hypotese. Om hvordan mulighederne egentlig er ved valg af Interessentskab sammenholdt med at drive virksomhed i selskabsform.

I åbner artiklen ved at følge dette link: Læs mere her.

Skilsmisse

5. Den femte overvejelse:

Øh, skal vi tænke over noget med SKAT?

Den femte overvejelse handler om skat. Spørgsmålet er om valget under pkt. 1 giver mulighed for at få en skatteoptimeret struktur med det samme med for eksempel holdingselskaber.
Og hvis ja, hvorfor skal vi så overveje holdingselskaber?

Overvejelsen uddybes ved at følge denne vej til artiklen: Læs mere her.

Debat & Spørgsmål & Ros eller ris

Dette website indeholder som du kan se et kommentarfelt under hver artikel. Jeg har netop opdelt artiklerne i flere dele, for at give mulighed for at komme med spørgsmål, der er relevant til artiklen ovenfor. Hold dig ikke tilbage med spørgsmål og bemærkninger.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommentarer på "”Vi er to, der vil starte virksomhed sammen” Der er 5 vigtige overvejelser"

 1. Advokat Jacob Tøjner siger:

  Tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *