||||| Få en fortrolig snak med advokat Jacob Tøjner på 21 60 49 83 |||||
Menu
Nyhed-> -> -> -> Er det i orden, eller? -> -> -> -> Prøv at læs: ''SLIP FOR SKAT AF DIN LØN'' -> -> -> ->Læs mere
 • Skal du oprette IVS?
 • Få hjælp til oprettelsen af specialistadvokat Jacob Tøjner
 • Fra 680 kr.
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Mere om iværksætterselskabet? Nej..

Det er ikke formålet med denne artikel at oplyse dig generelt om iværksætterselskabet.

Den info får du her i Danmark største online guide om iværksætterselskaber – bedøm selv.

(Justeret september 2018)

OBS: 03.04.2019: Regeringen afskaffer iværksætterselskaberne fra 09.04.2019

Regeringen og Dansk Folkeparti afskaffer iværksætterselskaberne. Fra 9. april 2019 kan vi ikke længere tilbyde denne ydelse. Fra 9. april 2019 har du som ejer af et iværksætterselskab 24 måneder til at omdanne selskabet til anpartsselskab. Omdanner du ikke selskabet, vil selskabet blive tvangsopløst. (LÆS MERE HER..)

 

Formålet med denne artikel:

Det er formålet med denne artikel

 • at behandle selskabslovens forbud mod at etablere et iværksætterselskab med indskud af aktiver [såkaldt Apportindskud] (f.x. en kassevogn fuld af håndværkerværktøj), herunder
 • at oplyse (dig &) Lovgiver, om det temmelige åndsvage i forbuddet (og her kan du være med), herunder
 • at forbuddet (lovligt) kan omgås meget meget nemt, hvorfor
 • det er endnu mere tåbeligt at blive ved med at opretholde forbuddet.

 Det hemmelige apportindskud

Hvad går det her ud på?

Selskabsloven slår fast, at et IVS (Iværksætterselskab) kun kan stiftes med kontanter. Man skal altså finde 1 kr. eller 1.000 kr. eller 30.000 kr.

§ 357 a

Stk. 1.: Lovens regler om anpartsselskaber finder anvendelse på iværksætterselskaber, medmindre andet er fastsat i dette kapitel.
Stk. 2.: Et iværksætterselskab skal have en kapital på mindst 1 kr. Selskabskapitalen kan alene indskydes i kontanter.
Stk. 3.: Kun iværksætterselskaber kan og skal i deres navn benytte betegnelsen »iværksætterselskab« eller forkortelsen »IVS«.

DENNE ARTIKEL HAR BÅRET DELVIS FRUGT – DER KOMMER NYE REGLER – LÆS NEDENFOR…

 

Hvad betyder det?

Det betyder, at man ikke kan anvende værdien af f.x. en kassevogn fuld af håndværkerværktøj til at stifte et selskab med, hvis værdien af værktøjet er 30.000 kr, men man kan godt, hvis værdien af værktøjet er 50.000. Hvorfor det? Jo – der er ikke noget forbud mod at stifte et ApS med f.x. en kassevogn fuld af håndværkerværktøj, blot værdien udgør mindst 50.000 kr.

Det skal lige erindres for dig, at stifter man et selskabet med apportindskud, så skal man selvfølgelig have fat i en revisor, der skal udtale sig om værdien. Det er en forudsætning for at kunne anvende værdien. Du kan læse flere detaljer her.

Nå. Hvorfor denne forskel, når nu IVS’et jo faktisk allerede ER et ApS, men IVS blot skal kalde sig IVS, fordi det skal skilte med at det indeholder mindre end 50.000 kr.

DENNE ARTIKEL HAR BÅRET DELVIS FRUGT – DER KOMMER NYE REGLER – LÆS NEDENFOR…

 

Hvorfor denne forskel?

Tja – hvis man kigger lidt i de tykke bøger, der refererer, hvad Lovgiver har tænkt, da de udformede bestemmelsen, så handler det der mere om at lave nogle regler, der gør det “nemt” og “billigt” for iværksætteren!?

Af disse bøger fremgår, at det jo er alt for dyrt for iværksætteren, at anvende omkostninger på revisor.

Men hvorfor blande sig i det? Hvorfor opstille et forbud mod at kunne gøre noget, hvis man konkret ønsker at gøre det? Det virker tåbeligt. Formålet med IVS’er var at skabe muligheder. Hvorfor så indskrænke disse muligheder? Er det frygten for svindel? Helt ærligt – det er jo uigennemtænkt.

DENNE ARTIKEL HAR BÅRET DELVIS FRUGT – DER KOMMER NYE REGLER – LÆS NEDENFOR…

 

Omgåelsesmuligheder – lovlige vel og mærke:

Eksempel 1:

Vores håndværker stifter sit IVS med 1 kr. Herefter sælger han sin kassevogn fuld af håndværkerværktøj for 30.000 kr. til IVS’et. IVS’et skylder ham 30.000 kr. og de 30.000 kr. afdrages efterhånden som virksomheden tjener nye penge. Han har ikke stiftet selskabet med kassevognen, men hvor er forskellen. (For selskabsretlige nørder, er der selvfølgelig en forskel, men ærlig talt.)

 

Eksempel 2:

Vores håndværker stifter sit IVS med 1 kr. Han låner herefter 30.000 til selskabet i rede kontanter. Herefter sælger han sin kassevogn fuld af håndværkerværktøj for 30.000 kr. til IVS’et. IVS’et betaler ham de 30.000 kr. straks, men han har fortsat de 30.000 kr. fra lånet til gode. Han kan nu 100% lovligt lave lånet om til kapital, hvorefter selskabet jo “næsten” er stiftet med indskud af kassevognen. Han har ikke stiftet selskabet med kassevognen, men hvor er forskellen. (For selskabsretlige nørder, er der selvfølgelig en forskel, men ærlig talt.)

 

Eksempel 3:

Vores håndværker stifter sit IVS med indskud på 30.000 kr. Herefter sælger han sin kassevogn fuld af håndværkerværktøj for 30.000 kr. til IVS’et. IVS’et betaler ham 30.000 kr. med de midler han skød ind. Efterfølgende erhvervelser er lovlige, men er arrangementet “sat op” alene med det formål at omgå forbuddet ovenfor, så vil det nok være i strid med forbuddet. Nørd spørgsmålet er – hvor lang tid er der mellem indskuddet på de 30.000 og “herefter sælger han”. Er 1 time godt nok? Er 1 dag? Er en uge. På et eller andet tidspunkt må det være lovligt. Og hvis det er lovligt, så er forbuddet jo latterligt. (For selskabsretlige nørder, er der selvfølgelig en forskel, men ærlig talt.)

 

Hvad kan du gøre?

Hjælp med at få ændret loven. Hvordan gør du det. Du medvirker ved at dele budskabet. Hvorfor? Fordi det principielt er tåbeligt og have tåbelige forbud. Der er ingen pointe i dette forbud andet end irritation. Hvorfor skal lovgiver bestemme, om håndværkeren må indskyde kassevognen. Hvorfor skal håndværkeren ikke have lov? Beskyttes kreditorerne på nogen måde, når jeg lige han anvist 2 100% lovlige metoder og måske også 3? Næ. Derfor: del budskabet på twitter #dkpol (så ser de det) eller del og spørg dine iværksættervenner, om de ikke synes det er tåbeligt.

DENNE ARTIKEL HAR BÅRET DELVIS FRUGT – DER KOMMER NYE REGLER – LÆS NEDENFOR…

 

Nye regler efter planen fra 01.07.2018:

Erhvervsministeriet oplyser at med virkning fra 01.07.2018 kan man – dog kun i forbindelse med en samtidig omdannelse af IVS’et til ApS – gennemføre et apportindskud i IVS’et.

Citat fra lovforslaget: ”…Med det foreslåede stykke 3 i § 357 a indføres det, at der i forbindelse med omregistrering kan foretages indskud af andre værdier end kontanter. Det præciseres således, at forbuddet mod apportindskud i selskabslovens § 357a, stk. 2, 2. pkt. ikke anses for overtrådt, hvis en beslutning om kapitalforhøjelse ved apportindskud træffes i sammenhæng med beslutning om omregistrering, idet begge forhold får retsvirkning fra registreringstidspunktet…”

Læs mere om omdannelse her.

Læs også om kapitalforhøjelse i IVS her.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *