**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Overvejer du medarbejderaktier?
 • Kontakt specialistadvokat Jacob Tøjner. Vi sætter et team op, der hjælper med rette model til din virksomhed. Få fast pris.
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Erhvervspakken 2017: Nye muligheder for medarbejderaktier

Regeringen og visse partier udenfor regeringen, har indgået aftale om at virksomhedernes muligheder aktieaflønning skal forbedres. Synspunktet er at medarbejderaktier kan motivere, aflønne og dele ejerskabet af virksomheden med medarbejderne, hvilket betragtes som et gode.

Det er et særligt ønske fra aftaleparterne, at fokus er på vilkårene for aflønning med medarbejderaktier for nye, mindre vækstvirksomheder. Derfor vil man gennemføre 2 initiativer, skal give bedre muligheder for medarbejderaktier:

Medarbejderaktier

Initiativ 1: Bedre vilkår i forbindelse med tildelingen af medarbejderaktier

Generelle forbedringer:

Fra starten af 2018 forhøjes grænsen for hvor stor en andel af lønnen, der kan udbetales som medarbejderaktier fra 10% til 20%. Dette er en afgørende justering af de gældende regler.

 

De gældende regler er sålydende: Individuel aktieløn (ligningslovens § 7P) (fra 1. juli 2016)

Disse regler gælder for medarbejderaktier, som du og virksomheden kan indgå aftale om fra den 1. juli 2016 og senere.

Særligt for individuel medarbejderaktieløn:

 • Du beskattes, når du sælger aktierne.
 • Beskatningen af medarbejderaktier sker som aktieavance og ikke som løn, hvilket normalt betyder lavere beskatning af medarbejderaktier.
 • Selskabet har ikke fradragsret for udgiften til aktier.
 • Arbejdsgiver indberetter erhvervelsen af dine aktier til SKAT.
 • Alle tildelinger af medarbejderaktier / aktieløn kan ses i beregningssystemet Aktier og investeringsbeviser i TastSelv, hvis aktien er optaget til handel på et reguleret marked.

Betingelser for anvendelsen:

 • Ordningen gælder både for medarbejderaktier, som du får direkte, og for købe- og tegningsretter, som giver dig ret til at købe eller tegne aktier.
 • Arbejdsgiverselskabet skal indgå en individuel aftale med hver enkelt ansat om aktier. Selskabet bestemmer selv, hvem af de ansatte der skal have medarbejderaktier med videre.
 • Bestyrelsesmedlemmer kan ikke bruge reglerne.
 • Medarbejderaktier med videre skal ydes af dit arbejdsgiverselskab eller et selskab i samme koncern som arbejdsgiverselskabet.
 • Medarbejderaktierne må ikke udgøre en særlig aktieklasse.
 • De modtagne købe- og tegningsretter må ikke overdrages.
 • Tildelingen af medarbejderaktieløn for medarbejderaktier, købe- eller tegningsretten må ikke overstige 10 procent af årslønnen.
 • Medarbejderaktier erhvervet på baggrund af en købe- eller tegningsret anses for anskaffet til udnyttelseskursen med tillæg af en eventuel betaling for købe- eller tegningsretten. Anskaffelsessummen for rene aktietildelinger er 0 kr.

 

Forhøjelsen forudsætter, at 80 pct. af virksomhedens ansatte tilbydes medarbejderaktieløn under ordningen. Virksomhederne vil fortsat kunne tildele udvalgte ansatte op til 10 pct. af lønnen i form af medarbejderaktier i henhold til de gældende regler.

Med andre ord: Meget tyder på vi vil vende tilbage til en generel ordning såfremt de nye regler om medarbejderaktier skal anvendes.

(Husk hvis du tilbydes en medarbejderaktieordning. Du har fortsat brug for din egen rådgiver.)

Medarbejderaktier

Særligt for mindre virksomheder vedrørende medarbejderaktier:

Særligt for mindre iværksættervirksomheder vil man udforme en særlig ordning for medarbejderaktier, hvorefter man får mulighed for at tilbyde op til 50 pct. af lønnen som medarbejderaktier til aktieindkomstbeskatning. Dette er en fordel.

De mindre iværksættervirksomheder under ordningen vil ikke skulle opfylde betingelsen om, at 80 pct. af virksomhedens ansatte skal tilbydes aktieløn under ordningen.

Skatteministeriet oplyser, at indførelse af denne særlige udvidede adgang til tildeling af skattefrie medarbejderaktier for de mindre iværksættervirksomheder vil kræve særlige værnsregler for at sikre, at ordningen med medarbejderaktier anvendes efter hensigten.

Under alle omstændigheder skal du, hvis du påtænker en medarbejdeaktieordning, forberede dig på at der bør udformes et aftalegrundlag, og i hvert fald en ejeraftale om ejerskabet. Vi bistår dig gerne.

 

Initiativ 2: Mere frihed i aftalefasen vedrørende medarbejderaktier, og klarere regler, herunder bedre muligheder for vestingaftaler relateret til medarbejderaktier  

Denne nyhed er nok den bedste og mest ambitiøse:

Det er således hensigten at ændre reglerne for medarbejderaktier, optioner og warrants vedrørende medarbejderaktier således, at der kommer øget aftalefrihed og større klarhed om reglerne om medarbejderaktier. Det vil alt andet lige betyde, at det bliver nemmere at anvende disse favorable instrumenter også for mindre virksomheder, fordi omkostningerne med indførelsen af medarbejderaktieprogrammerne bliver billigere.

I dag må man bare konstatere at reglerne er stærkt komplicerede og helt uforståelige uden rådgiver.

 

Bedre mulighed for vestingaftaler vedrørende medarbejderaktier forudses – måske også generelt

Af gode nyheder er indførelsen af aftalefrihed omkring såkaldte ’vestingaftaler’ i de kommende programmer for medarbejderaktier, herunder, at det bliver muligt at aftale, at endnu ikke optjente rettigheder til medarbejderaktier bortfalder, såfremt medarbejderen fratræder / opsiges.

Hvad betyder vesting:

Vestingaftaler dækker over det aftaleforhold, at en aktionær/anpartshaver optjener ubetinget ret til medarbejderaktier / -anparter over tid og eventuelt trinvis under forudsætning af samarbejde/arbejde/levering.

Hvis medarbejderaktionæren / -anpartshaveren således ophører med at levere sin arbejdsydelse til firmaet og fortsat ikke-vestede aktier/anparter, da har firmaet retten til at genkøbe de ikke-vestede medarbejderaktier / -anparter for eksempel til deres oprindelige salgspris til medarbejdere.

Adgangen til således at genkøbe aktier kan reduceres over tid, således at forstå at retten til ubetinget ejendomsret over medarbejderaktien/medarbejderanparten opnås for eksempel trinvis – for eksempel 20% hvert år i 5 år. Herefter er ejerskab opnået eller herefter er det en anden pris. Man kan sagtens aftale, at aktie/anparten skal afleveres såfremt ’medarbejderforholdet’ ophører. Måske handler det så blot om pris.

Konklusion

De nye initiativer vedrørende medarbejderaktier imødeses med spænding. Meget tyder faktisk på at mulighederne bliver forbedret markant – særligt mulighederne for vestingaftaler angående bør forbedres.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *