Menu
NyhedDriver du et Iværksætterselskab? Tjek de nye regler om 'om-registrering' her...Læs mere
 • Enkeltmandsvirksomhed til Anpartsselskab?
 • Specialistadvokat Jacob Tøjner har hjulpet utallige gennem processen - skattefrit
 • Få altid fast pris
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Skattefri Virksomhedsomdannelse:

(Justeret oktober 2019 – væsentlige kommende nye regler fremhævet med rødt nedenfor)

Målgruppe:

Du driver personlig virksomhed

Skattefri Virksomhedsomdannelse er for dig som er erhvervsdrivende i personlig virksomhed.

 

Du vil dog gerne over i f.x. ApS

Du overvejer at omdanne din personlige virksomhed til et kapitalselskab.

Det kunne være et anpartsselskab eller et aktieselskab.

En Skattefri Virksomhedsomdannelse betyder, at du uden skat kan skabe et ApS ved at indskyde hele din personlige virksomhed i et anpartsselskab:

 

Skattefri virksomhedsomdannelse: Se denne video om :

***********************************************************

Skattefri virksomhedsomdannelse: Teknik – sådan foregår ..

Skattemæssig succession:

Kapitalselskabet indtræder i din stilling

Kapitalselskabet indtræder (overtager) i din tidligere skattemæssige stilling.

Selskabet bliver efter omdannelsen beskattet på dette grundlag, såfremt Selskabet senere måtte overdrage de aktiver Selskabet har modtaget ved virksomhedsomdannelsen.

Eksempel:

Har selskabet således overtaget en nedskrevet kassevogn, opstår der altså ikke et “nyt” afskrivningsgrundlag på bilen i forbindelse med omdannelsen.

Bilen overtages på den “niveau” den er nedskrevet til.

Det medfører, at det er klogt at få en ordentlig vurdering af, hvorvidt en omdannelse samlet set skal være “skattepligtig” eller skattefri.

Skattefri virksomhedsomdannelse: Hvad modtager jeg i “betaling” for at indskyde min virksomhed?

Du bliver ‘betalt’ med nye anparter i selskabet

Når du indskyder din virksomhed i for eksempel anpartsselskabet, skal anpartsselskabet betale dig et eller andet.

Som betaling for at du slipper ejerskabet af virksomheden udsteder selskabet derfor nye anparter i selskabet, og det er disse anparter du normalt modtager som betaling.

Eksempel:

Den personlige virksomhed er 1 million værd. Du modtager ikke betaling med 1 million fra anpartsselskabet, men anparterne i anpartselskabet ‘gives til dig’ af anpartsselskabet, og de er jo 1 million værd. Dette ‘bytte’, denne betaling’, betaler du ikke skat af.

Man skal beregne anparternes anskaffelsessum (Købesummen)

Der skal gennemføres væsentlige beregninger

Rent teknisk skal du vide, at man i den forbindelse skal beregne værdien af anparternes “købesum”, og denne beregning afhænger af en række faktorer forbundet med værdiansættelsen af din hidtidige enkeltmandsvirksomhed. Det kan være ret kompliceret.

Har du for eksempel et stort opsparet overskud påvirkes “købesummen”.

Købesummen kaldes også for anparternes “anskaffelsessum”. Du skal have din revisor på banen, og hjælpe med disse beregninger. Han skal under alle omstændigheder på banen i forbindelse med omdannelsen, da det er et krav.

Du skal – også – bruge en revisor.

Det er ikke nok, blot at have en advokat – det er ‘både og’

Da du hidtil har drevet personlig virksomhed, er det jo ikke sikkert, at du har haft en revisor hidtil.

Eller du har måske haft en revisor, der hverken er registreret eller statsautoriseret. Du skal derfor sørge for nu at vælge en revisor, der har tilstrækkelig erfaring med disse opgaver.

Hvis du ikke har en revisor, kan vi altid henvise dig til en revisor. Da vi har serviceret klienter i hele Danmark, kender vi rigtig mange gode revisorer rundt i landet.

Udskydelse af skatten

I forbindelse med beregningen af anskaffelsessummen på anparterne, tages der højde for den skat du egentlig skulle have betalt, hvis du blot solgte din virksomhed. Det er nemlig således, at den skattefri virksomhedsomdannelse ikke er ganske skattefri. Den er skattefri i det øjeblik, du laver selve omdannelsen, men hvis du senere sælger virksomheden (anparterne), kommer skatten til betaling. Der er med andre ord tale om en udskydelse af skatten.

For anpartsselskabet er det sådan, at anpartsselskabet bliver beskattet af de avancer din personlige virksomhed ville have oplevet, såfremt det var den personlige virksomhed, der solgte aktiverne.

Eksempel med bilen fra før.

Bilen er nedskrevet til et vist niveau.

Hvis den sælges til en bedre pris efter omdannelsen, vil selskabet måske genvundne afskrivninger.

Selskabet vil næppe opleve avancebeskatning, for det ville jo forudsætte, at kassevognen blev solgt til mere end den var købt for. Det er næppe et realistisk scenarie.

Du kan altså ikke undgå den senere beskatning ved at omdanne virksomheden, og herefter lade selskabet sælge virksomheden som sådan. Selskabet bliver herefter beskattet med 25% af den avance selskabet oplever.

Skal jeg så omdanne eller ej?

Det spørgsmål kan ikke besvares entydigt.

Med anpartsselskabet opnår du fremadrettet en begrænset hæftelse på nye sager. Læg lige mærke til det. Alt det, der er foregået hidtil i din personlige virksomhed, hæfter du selvfølgelig fortsat  for.

Eksempel:

Jeg er håndværker og har drevet personlig virksomhed hidtil i et par år.

Jeg vil gerne omdanne den personlige virksomhed til anpartsselskab for at “slippe for” ansvaret ved udførte byggerier.

Kan jeg det?

NEJ: Kun for nye sager.

Alt hidtil hæfter du selvfølgelig fortsat for. Det er udført af dig i den personlige virksomhed og er derfor noget du hæfter for.

Nye sager efter opstarten af selskabet, de er dog omfattet af hæftelsesbegrænsningen.

Dernæst skal du være opmærksom på, at virksomhedsskatteordningen også kan være ret fordelagtig. Hvis du tjener mange penge, kan der være gode muligheder for investering i afskrivningsberettigede aktiver med virkning på din skattebetaling.

Kan jeg så omdanne eller ej?

Måske

Hvad angår Selskabet og personen gælder overordnet følgende betingelser:

 • Der skal være fuld skattepligt i Danmark for begge parter.
 • Man kan kun virksomhedsomdanne skattefrit ind i et dansk anpartsselskab eller et dansk aktieselskab.
 • Selskabet kan både etableres i forbindelse med omdannelsen, men det
 • Kan også godt eksistere i forvejen.
 • Den virksomhed man omdanner, skal være en “rigtig” selvstændig erhvervsvirksomhed. Man kan altså ikke omdanne en såkaldt hobbyvirksomhed – altså en virksomhed som SKAT ikke har anerkendt som en rigtig erhvervsmæssig virksomhed.
 • Når man omdanner den personlige virksomhed, kan man kun omdanne, såfremt man omdanner HELE den personlige virksomhed. Man kan altså IKKE skille aktiver fra, bortset fra fast ejendom.
 • Hvis du omdanner din personlige virksomhed ind i selskabet SKAL du ende med at blive eneejer af selskabet. Der er dog ikke noget i vejen for, at du efterfølgende sælger anparter til andre i selskabet, eller at du lader andre tegne ny kapital i selskabet. Sælger du anparter bliver du dog beskattet, lader du andre tegne ny kapital, bliver du ikke beskattet. Ved en kapitaludvidelse gør du jo “kagen” større og udsteder nye anparter i selskabet. De anparter du hidtil har ejet, ejer du jo stadigvæk, og da der ikke er tale om salg, er der heller ikke tale om skat. Hvis du overvejer kombiløsning, altså både virksomhedsomdannelse og efterfølgende kapitaludvidelse, skal du husk at få os til at lave en Ejeraftale. Læs mere her.  Men du skal også tale med os først, fordi ‘kombiløsningen’ må ikke være ‘en samlet plan’.
 • Du kan kun gennemføre en skattefri virksomhedsomdannelse i perioden 01.01 – 30.06 i et kalenderår. Du kan altså stifte selskabet INDENFOR denne periode, for eksempel i maj måned, men regnskabsmæssigt får selskabet virkning fra 01.01. Alt det du har tjent i perioden 01.01 og til maj måned beskattes i selskabet!

Hvem skal hjælpe dig – revisor & advokat

I forbindelse med selve omdannelsen skal du anvende en registreret eller statsautoriseret revisor til at udarbejde en såkaldt vurderingsberetning og en åbningsbalance. Disse dokumenter skal vi anvende sammen med dig, når vi udformer de formelle selskabsdokumenter. Det er meget vigtigt, at dokumenterne er korrekte – er der for eksempel aktiver, der glemmes, og kan der ikke repareres på forholdet, kan HELE omdannelsen blive skattepligtig for dig. Det er en helt uoverskuelig konsekvens.

Hvorfor skal du ikke “kun” bruge revisor? Tjek næste afsnit..

Er der ting du skal tænke på, forinden du omdanner?

Ja, det er der.

Du modtager et helt nyt CVR nummer på det selskab, der bliver resultatet af omdannelsen. Den gamle personlige virksomhed opløses i forbindelse med omdannelsen. Dette giver anledning til en række overvejelser:

 • Alle kontraktforhold som den personlige virksomhed hidtil har haft, og som du har hæftet for personligt, skal overføres til selskabet. I mange tilfælde er det uproblematisk, men du skal på den anden side tænke og få undersøgt, om det kan give problemer – og disse tanker skal du gøre INDEN omdannelsen.
 • Alle leverandører til virksomheden skal acceptere skiftet fra dig og din virksomhed til selskabet! Det gælder naturligvis banken og de ansatte, men også banale leverandører af el, vand, varme og varer, telefon, internet etc.
 • Det gælder også udlejer. Og her skal du undersøge forholdet i lejeaftalen. Såfremt udlejer for eksempel får ret til at hæve huslejen ved lejerskifte, så kan du EFTER omdannelsen opleve, at din husleje stiger. Derfor bør vi læse din lejekontrakt INDEN omdannelsen.
 • Det gælder også alle dine løbende kontraktforhold. Er du IT Konsulent og har en fortløbende aftale, kan denne fortløbende aftale kun overføres til selskabet såfremt kunden aktivt ACCEPTERER dette. Du kan altså ikke bare nøjes med en mail.

Du skal med andre ord gennemføre en komplet analyse af ALLE din virksomheds aftaler, lave en tjekliste, kontakte dem alle, og bekræfte aftaler om, at de overføres til dit kommende selskab.

Vi kan hjælpe dig, som vi har hjulpet så mange andre. Du skal igang i efteråret/vinteren FØR 0101 – 3006. Det er i hvert fald klogt.

 

Væsentligt nyt fra 01.01.2020 – såfremt Lovforslag L4 vedtages:

Der er fremsat nyt lovforslag i dag, der bl.a. helt jordnært har betydning for skattefrie virksomhedsomdannelser. – Lovforslag L4 https://www.ft.dk/samling/20191/lovforslag/l4/som_fremsat.htm

I lov om skattefri virksomhedsomdannelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 934 af 4. august 2015, foretages følgende ændring: 1. I § 2, stk. 1, nr. 5, 3. pkt., indsættes efter »flere virksomheder«: »på omdannelsesdatoen«. (Reglerne foreslås at gælde fra den kommende 2020 sæson.. dvs. 01.01.2019)

Baggrund helt kort:

Landsskatteretten har ved en afgørelse af 3. december 2018 om skattefri virksomhedsomdannelse fastslået, at det er på tidspunktet for omdannelsens gennemførelse, det skal bedømmes, hvor mange virksomheder ejeren driver i virksomhedsordningen.

Derfor forslaget:

Det foreslås, at det skal være på omdannelsesdatoen, at det skal bedømmes, om ejeren driver en eller flere virksomheder i virksomhedsordningen. Det er herefter ikke muligt at gennemføre en skattefri virksomhedsomdannelse i situationer, hvor en eller flere virksomheder sælges fra eller påbegyndes i perioden mellem omdannelsesdatoen og datoen for omdannelsens gennemførelse. Det bliver således en betingelse, at alle virksomheder, der drives på omdannelsesdatoen, ligeledes ejes på tidspunktet for omdannelsens gennemførelse, dvs. at alle virksomhederne i virksomhedsordningen indgår i omdannelsen.

Den foreslåede ændring medfører i flg. forslaget, at der skabes en sammenhæng mellem tidspunktet for opgørelsen af aktierne eller anparternes anskaffelsessum og tidspunktet for bedømmelse af, om ejeren driver en eller flere virksomheder i virksomhedsordningen. Efter den foreslåede ændring er det aktiver og passiver, der er til stede på omdannelsesdatoen, der kan indgå i en virksomhedsomdannelse. En skattefri virksomhedsomdannelse vil herefter være betinget af, at det er de samme virksomheder på omdannelsesdatoen (01.01), som også medtages i omdannelsen på gennemførselstidspunktet.

Med andre ord:

Har DU tilkøbt en virksomhed i foråret (i mellem perioden mellem 01.01. – 30.06, der således ikke var ejet inden udgangen af året før) kan vi ikke længere gennemføre en skattefri virksomhedsomdannelse. Har DU frasolgt en virksomhed (for eksempel en ejendom) i foråret (i mellem perioden mellem 01.01. – 30.06, der således var ejet inden udgangen af året før, men ikke ejes, når vi beslutter en omdannelse) kan vi ikke længere gennemføre en skattefri virksomhedsomdannelse.

Eksempel:

Ejeren af to virksomheder hhv. en tømrervirksomhed og udlejningsejendom har valgt at anvende virksomhedsordningen. Tømrervirksomheden ønskes omdannet til et anpartsselskab. Omdannelsen gennemføres ved selskabets stiftelse den 1. maj 2019 med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2019 som omdannelsesdato i skattemæssig henseende. Virksomheden anvender kalenderåret som regnskabsår.

Den 15. april 2019 overdrages udlejningsejendommen til ejerens ægtefælle ved en ægtepagt, som tinglyses den 22. april 2019, dvs. efter omdannelsesdatoen, men inden gennemførselsdatoen.

På omdannelsesdatoen den 1. januar 2019 opgøres en negativ anskaffelsessum for anparterne til anpartsselskabet, og virksomhedernes sidste årsregnskab viser en negativ indskudskonto, der omfatter både tømrervirksomheden og udlejningsejendommen.

Når anskaffelsessummen er negativ kan der alene ske en skattefri virksomhedsomdannelse, hvis virksomhedsordningen er anvendt i året forinden omdannelsen, hvis en negativ indskudskonto udlignes inden omdannelsen, og hvis samtlige virksomheder, som ejeren driver i virksomhedsordningen, indgår i omdannelsen.

I eksemplet indgår begge virksomheder i virksomhedsordningen ved udgangen af det forudgående regnskabsår. Begge virksomheder indgår dermed i opgørelsen af anskaffelsessummen på omdannelsesdatoen den 1. januar 2019, og da denne er negativ, skal det endvidere på omdannelsesdatoen bedømmes om indskudskontoen er negativ. På gennemførselstidspunktet den 1. maj er udlejningsejendommen imidlertid solgt fra, således at det alene er tømrervirksomheden, der indgår i omdannelsen. På gennemførselstidspunktet den 1. maj 2019 opfyldes dermed det formelle krav om, at alle virksomheder skal medtages, da der på dette tidspunkt alene er én virksomhed tilbage.

Med lovforslaget foreslås det, at det ikke skal være muligt at gennemføre virksomhedsomdannelsen skattefrit i situationer, hvor en af flere virksomheder sælges fra eller påbegyndes i perioden mellem omdannelsesdatoen og datoen for omdannelsens gennemførelse. Det vil efter den foreslåede ændring være en betingelse, at alle virksomheder, der drives på omdannelsesdatoen, ligeledes ejes på tidspunktet for omdannelsens gennemførelse, således at alle virksomhederne i virksomhedsordningen indgår i omdannelsen. Der etableres dermed en sammenhæng mellem de værdier, der på omdannelsesdatoen ligger til grund for opgørelsen af den negative indskudskonto, og de værdier, der indskydes i selskabet ved virksomhedsomdannelsen.

Hvis antallet af virksomheder i virksomhedsordningen først skal bedømmes på tidspunktet for selskabets stiftelse (gennemførselstidspunktet), medfører det, at udligningen af den negativ indskudskonto kan være sket med et for lavt beløb. Ved at fastsætte tidspunktet for bedømmelsen af antallet af virksomheder i virksomhedsordningen til omdannelsesdatoen sikres det, at der ikke opstår en mulighed for at inddrage privat gæld under omdannelsen. Omdannelsesdatoen er dagen, der følger efter statusdatoen for sidste årsregnskab i den personligt drevne virksomhed, jf. virksomhedsomdannelseslovens § 3, stk. 1, 2. pkt., og dermed er omdannelsesdatoen retvisende for, hvilke aktiver og passiver der er i virksomhedsordningen.

Herudover skabes en sammenhæng i virksomhedsomdannelseslovens § 2, stk. 1, nr. 5, første og sidste punktum, når antallet af virksomheder, som ejeren driver, skal opgøres efter forholdene på omdannelsesdatoen, hvortil den skattemæssige virkning af omdannelsen er tilknyttet.

Den foreslåede justering skal herudover sikre, at virksomhedsskattelovens § 16 b fortsat kan fungere som en værnsregel. Bestemmelsen skal forhindre, at skattepligtige ved virksomhedsophør i forbindelse med delvis skattefri virksomhedsomdannelse holder aktiver uden for omdannelsen og overfører dem til privatøkonomien alene med efterbeskatning af en forholdsmæssig del af konto for opsparet overskud til følge.

Hvad så nu?

Hvis du er tændt på tanken om at omdanne dig til et kapitalselskab, så tøv ikke. Send en mail om dine planer, så sætter vi et møde op sammen med dig og din revisor. Det kan sagtens være et telefonmøde, hvis du ikke lige bor i nærheden af København.

Kan du kombinere med et holdingselskab oven på det kommende anpartsselskab?

Ja

Ja. Vi gennemfører umiddelbart efter omdannelsen, en skattefri ombytning, hvorved dit nye holding fremkommer.

 

Hvorfor skal jeg vælge holdingselskab ’til’?

Det afhænger af en række faktorer, om der er en pointe i at vælge et holdingselskab ’til’, nu hvor vi er i gang.

Jeg vil opfordre dig til at læse denne dedikerede artikel om netop de 6 tunge pointer for, hvorfor.. 

 

Hvad er en skattefri anpartsombytning

En skattefri ombytning betyder, at man bytter de anparter, men netop har fået i betaling for virksomhedsomdannelsen, med nye anparter i et nystiftet holdingselskab.

Se den dedikerede video om ombytning her:

Og læs den dedikerede artikel her

 

 

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommentarer på "Guide: Skattefri virksomhedsomdannelse – fra enkeltmandsvirksomhed til anpartsselskab"

 1. Godt initiativ, Jacob. Der er for mange virksomheder som ikke har overvejet disse muligheder, og derfor løber unødig risiko eller overser nogle af sine muligheder.

 2. Jacob Tøjner siger:

  Det er helt rigtigt. Det er derfor det er meget vigtigt at få en samlet set ordentlig vurdering FØR man bare kaster sig ud i omdannelsen; og det er væsentligt at vælge en revisor, der har prøvet det før.

 3. Laila Burcharth siger:

  Man bør måske lige bemærke at skulle firmaet risikere at skulle gå den tunge vej og lukke eller gå konkurs – hvor man ikke får nogen økonomisk gevinst med sig, kan det have fatale konsekvenser.
  Anskaffelsessummen der blev angivet ved omdannelsen også udløser stadig beskatning. Har prøvet det på egen krop, hvor firmaet gik konkurs og jeg havde “glemt” alt om anskaffelsessummen, der udløste en personlig restskat på kr. 275.000.
  Har erfaret efterfølgende det kunne have været forhindret ved samtidig at oprette et holdingselskab som mellemled.

Der er lukket for kommentarer.