**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få etableret rette konstruktion
 • Specialistadvokat Jacob Tøjner har hjulpet utallige gennem processen. Erfaring siden 1995 borger for god kvalitet
 • 99% opnår altid 'fast pris'
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Femte overvejelse for os, der vil starte sammen:
Hvad med en skatteoptimeret og fleksibel struktur?

Denne artikel, er den femte i en række af fem. Tjek alle her. 

Hvordan ser det ud, hvis vi vælger Interessentskabet

En skatteoptimeret og fleksibel struktur kan ikke opnås

Et I/S, der består af personer, kan ikke ejes af holdingselskaber. Man kan dog etablere et I/S, der består af holdingselskaber, men så taler vi om en radikal anden anvendelse af I/S, der ikke passer i ovenstående artikelserie. Det er ikke muligt at sælge et I/S skattefri.

Vil det sige, at jeg, der har et I/S, aldrig kan få et holdingselskab.

Nej. Det vil det ikke sige.

I/S kan omdannes til for eksempel et anpartsselskab, for eksempel via en skattefri omdannelse.

Herefter kan anpartsselskabet ”replaceres” under et holdingselskab via en skattefri anpartsombytning.

Siden kan det fremkomne holdingselskab splittes ad i to individuelle anpartsselskaber via en selskabsretlige spaltning

Alt dette kan gennemføres uden at betale skat.

Alt dette skal betragtes som reparationer på et fejlagtigt valg.

Handlingerne medfører at man må accepterer visse skattemæssige håndjern for deltagerne i form af tidsperioder, hvor man ikke ‘bare’ kan afstå anparterne i de fremkomne selskaber. Følg de enkelte link, og læs meget mere om disse problemstillinger.

Hvordan ser det ud, hvis vi vælger Selskabsform (ApS eller A/S)

Ja. Her kan opnås en skatteoptimeret struktur

Og netop denne overvejelse er meget væsentlig. Basalt set står vi jo overfor denne overvejelse

Holding for jer, der er flere

Driftsselskabet kan være et anpartsselskab eller et aktieselskab.

Basale forskelle ingen.

Hvorfor overveje individuelle holdingselskaber?

Men hvorfor er det konkret vi skal overveje modellen med flere individuelle holdingselskaber så nøje?

Hvorfor kan vi ikke bare nøjes med 1 fælles holdingselskab? Basalt set kan vi sagtens nøjes med 1 fælles holdingselskab.

Nej – det er ikke fleksibelt:

Vi skal vælge hver sit holdingselskab, hvis vi kan anerkende disse synspunkter som væsentlige for os:

 • Vi ønsker fleksibilitet i forbindelse med vores individuelle anvendelse af opsparede overskud. Altså: det må gerne være således, at vi hver især kan træffe beslutning om, hvorvidt vi ønsker at anvende overskud privat – uden at dette skal ”tvinge” den anden til også at hæve overskud med skatteeffekt for den pågældende (kan ikke opfyldes med fælles holdingselskab).
 • Vi ønsker hver især at kunne investere i andre selskaber, uden at dette nødvendigvis involverer os begge (kan ikke opfyldes med fælles holdingselskab)..
 • Hvis en af os måtte træde ud, ønsker vi at dette skal kunne ske på den mest skatteoptimerede måde (kan ikke opfyldes med fælles holdingselskab).
 • Hvis vi sælger vores virksomhed på et tidspunkt (med gevinst) ønsker vi ikke bagefter at sidde tilbage med en fælles formue – vi ønsker at formuen herefter er fordelt mellem os, hvorefter vi er frie til at starte nye virksomheder, enten sammen, eller hvis vi ønsker dette, hver for sig (kan ikke opfyldes med fælles holdingselskab).

Inden jeg uddyber dette, skal jeg gøre dig opmærksom på, at jeg har skrevet en anden artikel, der handler om ”hvad et holdingselskab er for en størrelse”. Denne finder du her.

Lad mig uddybe: Husk: Vi er to ejere, og vi ejer 50% 50%.

Ønske # 1:
Vi ønsker fleksibilitet i forbindelse med vores individuelle anvendelse af opsparede overskud

Hvis nu vi har et fælles holdingselskab?

Det fællesejede holdingselskab modtager årligt skattefrit udbytte fra vores driftsselskab.

Der modtages for eksempel kr. 400.000. Jeg er gift, det er du for eksempel ikke.

Jeg vil gerne udnytte muligheden for at løfte min andel af overskuddet ud. Jeg vil gerne udnytte min udbytte mulighed og hæve 2 x 50.000 til 27%. (Man kan hæve udbytte med ca. 50.000 til kun 27%. Hvis man er gift, og ægtefællen ikke udnytter sine ”50.000” fordi vedkommende ikke har anparter, kan man udnytte ægtefællens bundfradrag her, og hæve ca. 100.000 til 27%.)

Men kan jeg hæve 100.000 uden at du hæver 100.000?

Nej.

Vi skal begge modtage det samme udbytte.

Med andre ord, vi har ingen fleksibilitet.

I eksemplet skal jeg betale 27.000 i runde tal i skat, mens du skal betale 27% af de første ca 50.000 og 42% af resten. Du skal altså betale ca. 34.500 i skat, og får 7.500 mindre ud af de 100.000 end jeg gør.

Træls. Ja.

Hvis nu vi har individuelle holdingselskaber?

Hvert holdingselskab modtager i samme eksempel 200.000 kr. i udbytte. (Altså 400.000 kr. fra driften i alt.)

Jeg kan nu selv (da jeg jo ejer mit eget selskab 100%) beslutte at hæve de 100.000 kr. som udbytte i mit eget holdingselskab.

Du kan undlade dette og kan nøjes med at hæve de 50.000 i udbytte, hvis du i øvrigt ønsker dette.

Det er 100% fleksibilitet.

FORDEL Fleksibilitet ved udlodning individuelt

Hvad udtrykker dette – stor fleksibilitet.

Ønske # 2:

Vi ønsker hver især at kunne investere i andre selskaber, uden at dette nødvendigvis involverer os begge

Hvis nu vi har et fælles holdingselskab?

Vores fælles holdingselskab indeholder 400.000. Jeg foreslår vi investerer 200.000 i en startup virksomhed. Du synes de skal stå på en bankkonto.

Kan jeg investere? Nej kun med din godkendelse. Og hvis jeg fik lov, og projektet var med et par andre gutter, og også involverede min arbejdsindsats, og blev penge værd, så skal jeg til den tid dele gevinsten med dig i forholdet 50% 50%.

Er det fleksibilitet?

Hvis nu vi har individuelle holdingselskaber?

Hvert holdingselskab indeholder i samme eksempel 200.000 kr. Jeg kan nu selv (da jeg jo ejer mit eget selskab 100%) beslutte at investere midlerne.

Du kan undlade.

Hvis investeringen bliver penge værd, tilhører gevinsten mit holdingselskab – alene. Jeg skal ikke dele.

Hvad udtrykker dette – stor fleksibilitet.

Ønske # 3

Hvis en af os måtte træde ud, ønsker vi at dette skal kunne ske på den mest skatteoptimerede måde

Hvis nu vi har et fælles holdingselskab?

Det fælles holdingselskab indeholder 400.000 i opsparing.

Datterselskabet har en værdi på 600.000.

Du skal træde ud.

Hvis jeg skal købe dig ud, skal jeg betale 500.000 svarende til halvdelen af den samlede værdi på 1 mio. (Du skal betale skat af din avance på anparterne med 42%).

Dem låner jeg i banken. Jeg skal dog tilbagebetale lånet.

Det gør jeg med udbytte fra selskabet. Men udbyttet beskattes jo med 42%. Jeg skal altså hæve ca. 860.000 i selskabet for at betale banken 500.000 retur. Jeg skal altså tjene 360.000 mere i selskabet for at købe dig ud.

EXIT Afdrag på banklån til exit betales fx med skattefri udbytter

Hvis nu vi har individuelle holdingselskaber?

Hvert holdingselskab indeholder 200.000.

Datterselskabet nedenunder har en værdi på 600.000.

Du skal træde ud.

Hvis jeg skal købe dig ud, skal mit holdingselskab købe dit holdingselskabs anparter i selskabet for 300.000.

Mit holdingselskab har allerede de 200.000, og det låner derfor blot 100.000 i banken.

Dit holdingselskab modtager herefter 300.000 skattefrit.

Mit holdingselskab tilbagebetaler banken med skattefrie udbytter fra mit nu helejede datterselskab.

Hvad udtrykker dette – stor fleksibilitet.

Ønske # 4

Hvis vi sælger vores virksomhed (exit) på et tidspunkt (med gevinst) ønsker vi ikke bagefter at sidde tilbage med en fælles formue.

Hvis nu vi har et fælles holdingselskab?

Vort fælles holdingselskab indeholder nu salgssummen på anparterne, for eksempel 1 mio. Vi kan – i enighed – beslutte at hæve midlerne. Vi ejer kassen sammen, og kan ikke bare gå hver til sit.

Hvis nu vi har individuelle holdingselskaber?

Hvert holdingselskab indeholder i samme eksempel 500.000 kr. Jeg kan nu selv (da jeg jo ejer mit eget selskab 100%) beslutte at investere midlerne, eller hvad ved jeg. Vi ejer ikke noget sammen, men kan starte noget nyt, eller straks gå hver til sit.

Hvad udtrykker dette – stor fleksibilitet.

 

Debat & Spørgsmål & Ros eller ris

Dette website indeholder som du kan se et kommentarfelt under hver artikel. Jeg har netop opdelt artiklerne i flere dele, for at give mulighed for at komme med spørgsmål, der er relevant til artiklen ovenfor. Hold dig ikke tilbage med spørgsmål og bemærkninger.

Hvis du kan li’ hvad du læser, så del det gerne.

Få et overblik over alle cases her.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *