**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

OBS: 03.04.2019: Regeringen afskaffer iværksætterselskaberne fra 9. april 2019

Regeringen og Dansk Folkeparti afskaffer iværksætterselskaberne. Fra 9. april 2019 kan vi ikke længere tilbyde denne ydelse. Fra 9. april 2019 har du som ejer af et iværksætterselskab 24 måneder til at omdanne selskabet til anpartsselskab. Omdanner du ikke selskabet, vil selskabet blive tvangsopløst. (LÆS MERE HER..)

 

 

Kan et iværksætterselskab fungere som holdingselskab?

Ja. Et iværksætterselskab (IVS) kan selskabsretligt præcis det samme som et anpartsselskab.

Ergo kan iværksætterselskabet selvfølgelig stifte et anpartsselskab. Ergo kan iværksætterselskabet eje anparter i et anpartsselskab. Forudsætningen er selvsagt, at det har “penge til det”. Hvis man således stiller tilstrækkelig kapital til rådighed for iværksætterselskabet, kan man altså etablere et datter ApS driftsselskab omgående.

Hvorfor skulle man stifte et anpartsselskab via et iværksætterselskab?

iværksætterselskab som holdingselskab

Hidtil – ved etablering af holdingselskab og datterselskab – har man blot anvendt reglerne om “rullende kapital“, forstået på den måde, at den samme indskudskapital blev anvendt to gange. Man indskød (50.000 kr.) kapitalen i holdingselskabet, som herefter stiftede datterselskabet med præcis samme kapitalindskud.

Men med kombinationen med et iværksætterselskab (IVS) får man dog lidt flere muligheder. Der er jo ikke noget i vejen for, at man efter stiftelsen af iværksætterselskabet til 1 kr. indlåner 50.000 til iværksætterselskabet, hvorefter iværksætterselskabet etablerer et datter anpartsselskab.

Pointe?

I den gamle model med rullende kapital anvendte man som bekendt “topbeskattede” midler som indskud i holding/dattermodellen.

Kombinationen med iværksætterselskabet muliggør, at man kan konverterer indskuddet fra 50.000 til kun 1 krone i alt.

Når datterselskabet således efter betalt selskabsskat sender skattefri udbytter til iværksætterselskabet (holding), kan iværksætterselskabet afdrage på den gæld iværksætterselskabet har til dig som stifter.

Med andre ord får du alle pengene retur over driften.

Ved hjælp af datterselskabets resultater slipper du altså for at binde topbeskattet opsparing i selskabet, og får alle pengene retur.

Hvad så hvis det ikke går efter planen. Ja hvis “koncernen” lukker f.x. ved konkurs, så har du ikke tabsfradrag på lånet. Havde du bundet de oprindelige 50.000 ved tegning af anparter i holding, så var der  tabsfradrag for tabet på anparterne. Det er en ulempe. Men måske kan man ….

Man skal endvidere være opmærksom på, at Holding IVS jo skal opspare 50.000 i alt førend det kan udlodde udbytte til dig som ejer.

 

Kan et iværksætterselskab fungere som holdingselskab for et andet iværksætterselskab?

Ja, og det kan være en fordel.

Imidlertid viser mine undersøgelser af reglerne, at man jo er bundet af to gange opsparing på 50.000.

Først skal man spare 50.000 op i Datter IVS. Herefter har Holding IVS en værdi på 50.000 (fordi det ejer Datter IVS), men uanset denne “værdi” kan holdingselskabet IKKE udbetale udbytte – efter Erhvervsstyrelsens aktuelle (03012014) opfattelse.

Også holdingselskabet skal spare yderligere 50.000 op. Det betyder, en samlet opsparing på i alt 100.000 inde i systemet før iværksætteren kan opnå udbytte af sin virksomhed.

Politisk set tosset efter min opfattelse.

Overfor iværksætteren opstilles således et dobbelt så “tungt” krav som overfor den erhvervsdrivende, der blot etablerer et ApS Holding for 50.000 og lader dette selskab anvende de samme 50.000 til at etablere et Datter ApS.

Ka’ det passe. Ja, det kan passe.

Hvad skal man så gøre? Man skal gennemføre en senere kapitalforhøjelse i Holding IVS, når værdien af datteren muliggør dette, via fondsanparter. kan vi hjælpe – ja det kan vi.

Hele pointen ved holdingselskaber, forklares her:

Læs her.

 

Se video:

 

Læs mere om fordele og ulemper her.

udfyld formularen

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *