**** Ring direkte til advokat Jacob Tøjner - Ring til 21 60 49 83 ****
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
 • Skal du stifte ApS?
 • Få en kort snak om mulighederne med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

(Artiklen er justeret i december 2022)

Kapitalkrav i anpartsselskaber:

Skal du stifte anpartsselskab

Hvis du skal stifte et anpartsselskab skal du stille med en kapital. Altså enten rede penge eller værdier for 40.000 kr. eller en kombination af begge.

Skal du stifte med værdier?

(Husk: hvis du vil stifte et kapitalselskab baseret på værdier eller en kombination af værdier og kontanter; så skal du bruge en vurderingsberetning fra en revisor, og det er en erklæring med ‘høj grad af sikkerhed’, hvorfor den koster penge.) Læs derfor mere om, hvordan du kan ‘stifte med værdier’, blot du indskyder kontanter i meget kort tid… nedenfor.

Mere om at stifte med værdier:

Videoen nævner 50.000 (kapitalkravet er nedsat fra 15.04.2019 til 40.000)

Kapitalkravet for anpartsselskabers vedkommende er altså mindst  40.000 kr.

Mindst betyder, at det ikke kan være mindre, men det kan godt være større.

Større, hvis selskabet skal ‘se ud af noget mere’ eller hvis der er behov for mere likviditet i selskabet under alle omstændigheder fra en start.

 

Hvor meget skal man indskyde?

Det påhviler ledelsen i anpartsselskabet løbende og konstant at vurdere, om selskabet løbende har et forsvarligt kapitalberedskab til at opfylde sine nuværende og fremtidige forpligtigelser. Vurderingen af selskabskapitalens størrelse kan indgå i denne vurdering. Dette begreb kan du læse mere om her.

Normalt kan du trygt nøjes med at stifte et anpartsselskab med indskud af 40.000 kr., men er du konkret i tvivl, så lad os drøfte dette i forbindelse med dit ønske om at stifte selskabet.

Som det fremgår nedenfor er kapitalkravet for aktieselskabers vedkommende fortsat 400.000 kr.

Delvis indbetaling

For begge selskabers vedkommende gælder det, at man som stifter og tegner af aktier eller anparter har mulighed for at foretage en delvis indbetaling af  selskabskapitalen, således at der kun skal indbetales mindst 25 pct. af selskabskapitalen til en start. Der skal dog altid indbetales mindst 40.000 kr. for anpartsselskabers vedkommende med tillæg af en eventuel overkurs. Med andre ord er anvendelsesmulighederne herfor ganske illusoriske, når det gælder anpartsselskaber med minimumskapitalindskud. Men det er det ikke, når det gælder aktieselskaber.

Overvejer du at etablere et anpartsselskab? Så tjek vores modeller her og læg mærke til at alle modeller er baseret på princippet om ALL INCLUSIVE. På den måde adskiller vi os fra alle de andre.

 

Hvad med A/S?

Kapitalkrav

For aktieselskaber er der et krav om en selskabskapital på mindst 400.000 kr. Her kan du anvende de nævnte regler om delvist indskud, og 25% af kapitalkravet udgør kr. 100.000.

Hæftelse ved delvist indskud

Så for et kontantindskud på kr. 100.000 kan du altså stifte et A/S. Hagen er så at du hæfter for de resterende 300.000 kr. – og du hæfter som aktionær. Det bemærkes at der ikke er noget til hinder for at du mellem dig selv og aktieselskabet placerer et holdingselskab, som herefter ‘står for denne hæftelse’. Værd at overveje måske, og måske endda værd at overveje nedenstående model.

 

Etablering med værdier – lidt tanker ud af ‘boksen’

Kassevognen fuld af værktøj

Du har en kassevogn med værktøj, og værktøjet har en værdi på 40.000 kr. Du gider ikke spilde penge på en revisors vurdering heraf. Efter følgende muligt?

 • Du vælger denne model (Holdingselskab og datterselskab og bruger de samme 40.000 to gange. Du låner pengene af Mor, mandag..)
 • Efter etableringen ender de 40.000 kr. i datterselskabet, hvorefter datterselskabet køber værktøjet af dig, for 40.000, og udbetaler 40.000 kr.
 • Du tilbage Mor de 40.000 kr. om tirsdagen..
 • Tankevækkende – ulovligt? Nej.
 • Ring

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Kommentarer på "Guide: Kapitalkravet i anpartsselskabet og iværksætterselskabet"

 1. jørgen winther siger:

  Hej Jacob Tøjner.
  Mit IVS med 25000 i kapital har ingen bankkonto, og skal forhøjes med mindst 15.000,-
  Det har ingen bankkonto, og derfor kan der ikke betales ind på kontoen.
  Banken vil ikke lave en konto til et IVS, (for sent) og ikke til et ApS, der endnu ikke eksisterer. Efter generalforsamlingen i morgen d. 15-10-21 bliver det vedtaget, men det er ikke nok for banken, som kun vil give konto til et eksisterende selskab.
  Ingen konto før selskabet er registreret og ingen registrering, før der står penge på selskabets konto.
  Derfor har jeg lagt nedenstående ind på 3-advokat tilbud.
  Men har jo ingen garanti for, at selskabet efterfølgende opfylder bankens krav til at få en konto.
  Lige som hver person har krav på en personlig bankkonto, bør ethvert selskab have krav på en erhvervskonto.
  Der er pt alt for mange små IVS som burde være på vej frem, men som må lukke pga af alt det besvær og usikkerhed om der overhovedet kan fås en konto eller fortsættes med en konto.

  Jeg har lagt nedenstående ind på 3-advokat tilbud.
  ——–
  1. Jeg Indbetaler på klientkonto 15.000,
  2. advokaten /revisor bekræfte over for ERST eller Skat, at beløbet er deponeret og tilstede til brug for at hæve egenkapitalen ved selskabsomdannelse fra IVS til ApS CVR 36724439
  3. Udbetale de 15.000 kr. til selskabets konto, når selskabet har fået sådan en.
  PS. Selskabet er endnu ikke kommet kommet i gang , fordi en ung mand som skulle hjælpe ikke er klar med sin uddannelse.
  —————-
  Men efter deponeringen ved jeg ikke og kan ikke få forhåndstilsagn om at få en erhvervs konto.

  Har du et bedre forslag?

  1. Advokat Jacob Tøjner siger:

   Nej jeg har ikke noget bedre forslag. Du kan ende med at midlerne er bundet på klientkontoen, hvorefter man siden må lukke selskabet, hvis det ikke kan opnå bankkonto. Sådan er det bare..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *