>>> RING DIREKTE TIL ADVOKAT JACOB TØJNER PÅ 21 60 49 83 <<<
Menu
NyhedORDINÆR GENERALFORSAMLING: Relevant for dig med et selskab: Hvordan udformer man det korrekte referat?Læs mere
  • Få en samtale
  • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
  • Få en samtale
  • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
  • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
  • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
    ★ ★ ★ ★ ★
    ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
  • Anders J. Kousgaard, Direktør,
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
  • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
  • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
  • Casper Bak, Direktør, SoHo
    ★ ★ ★ ★ ★
  • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
  • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
  • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
  • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
    ★ ★ ★ ★
    Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
  • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
  • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
  • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
  • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
  • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
  • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
    ★ ★ ★ ★ ★
    Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
  • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
    ★ ★ ★ ★ ★
    ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Mere om såkaldte PERSONSELSKABER.

(Den personlige virksomhed og interessentskabet (I/S))

enkeltmandsvirksomhed

Indledning:

Dette er det andet indlæg under emnet valg af virksomhedsform eller valg af selskabsform. Første artikel finder du her. Sidste og tredjedel finder du her. For at sikre dig overblikket har vi udformet et skema, der viser en oversigt over de forskellige “virksomhedsformer”, der normalt er i spil, når du skal etablere dig.

Denne artikel handler om de første 2 kolonner: Personlig virksomhed & interessentskabet.
skema-personselskaber

 

Etablering

  • Super nem etablering. Etableres direkte på virk.dk. Efter få øjeblikke, har du et cvr. nummer. Du bliver momsregistreret, og du er i gang.
  • Du skal afgive en række oplysninger i forbindelse med etableringen, herunder oplyse, hvad din virksomhed går ud på, branche, er det handel, produktion, it-udvikling m.v.
  • Du skal være myndig for at etablere virksomhed, er du ledig, skal du tjekke med din A-kasse, om der kan være problemer forbundet i forhold hertil, i forbindelse med en opstart.
  • Særligt for interessentskaber: Interessentskabet etableres i princippet også blot ved at udfylde en blanket på virk. Der er (hvor deltagerne er fysiske personer) ingen lovkrav, i denne forbindelse, men der er dog et godt råd: Hvis man etablerer et interessentskab (I/S) etablerer man jo et økonomisk fællesskab mellem flere personer A & B. A & B bør derfor aftale en række spilleregler for dette fællesskab. Læs mere her.

Drift, regnskab og bogføring

  • Bogføring: Alle virksomheder skal bogføre. Måske kan du selv, eller måske kan du lære det. I forbindelse med din bogføring skal du lave et afstemt regnskab over virksomhedens kasse. Man skal kunne følge dine indtægter og udgifter.
  • Det er din bogføring, der giver dig mulighed for at udforme dit momsregnskab og din årsrapport.
  • Du har ikke pligt til at lade din bogføring udføre af en revisor eller en bogholder.
  • Du kan selvfølgelig have en revisor eller en bogholder tilknyttet. Flere revisionsfirmaer har bogholderifunktioner ansat. Tjek timepriser hos flere, og forsøg at få referencer i forbindelse med dit valg.
  • Der skal udarbejdes et årsregnskab eller en årsrapport, men regnskabet skal ikke afleveres til Erhvervsstyrelsen.
  • En årsrapport består af dels et driftsregnskab, der påviser resultatet af virksomheden samt en status opgørelse (en balance), pr. skæringsdagen, ligesom man kan følge bevægelsen i egenkapitalen.
  • Årsrapporten skal du ikke sende til Skat, men du skal opbevare den i din virksomhed.

 

 

 

Skatteforhold

  • Når du starter din virksomhed, skal du huske at overveje din forskudsopgørelse.
  • Du skal jo betale skat af den indkomst, som du forventer at tjene i din virksomhed, og er dette angivet forkert i din forskudsopgørelse, så ender du med at stort skattesmæk senere, hvis du har tjent mere end forventet. [Når du starter, er der jo ikke angivet noget som helst.]
  • Når du driver enkeltmandsvirksomhed eller deltager som (fysisk) interessent i et interessentskab, skal du indgive en ”udvidet selvangivelse”. Du finder meget mere info herom hos SKAT.

 

Skat af selvstændig virksomhed

  • Der er 3 muligheder: Du kan vælge
  1. at lade alt blive beskattet efter de almindelige regler for personer,
  2. at anvende det, der kaldes virksomhedsskatteordningen eller
  3. anvende en såkaldt kapitalafkastordningen

Kapitalafkastordningen:

Du har her mulighed for at lade en del af din virksomheds indkomst beskatte som kapitalindkomst. Hvis du har store renteudgifter, opnår du en større skattemæssig værdi af dine rentefradrag.

Virksomhedsordningen:

  • Du har her mulighed for at lave en skattemæssig opsparing i din virksomhed.
  • ESSENS: Du betaler en foreløbig skat på 25% af virksomhedens resultat (2013). Når du hæver penge fra virksomheden over til dig selv, beskattes du yderligere.
  • FORMÅL: Fleksibilitet. Du kan jo gemme gode resultater til senere mindre gode år i virksomheden.
  • RENT PRAKTISK: Jo mere du flytter eller hæver, jo mere indkomstskat skal du betale i skat. Virksomheden får sin egen bankkonto. Herudover får du din private ”lønkonto”. Den foreløbige virksomhedsskat på 25% bliver senere fratrukket i den personlige skat, du skal betale af det, du samlet har hævet i virksomheden i et indkomstår. Du har jo allerede betalt en a konto del af skatten.
  • VIGTIG DETALJE OG POINTE: Du kan fradrag underskud i din virksomhed. Driver du personlig virksomhed, og har du et lønjob ved siden af, kan underskud i virksomheden fradrages i den skat du skulle betale af lønjobbet. Dette gælder også for ægtefællen. Hvis man låner 200.000 til at etablere og drive virksomhed, og alt går galt, kan man altså fradrage tabet. Dette er en VIGTIG overvejelse, der taler FOR personlig virksomhed.
  • Særligt for interessentskaber: Hver deltager i interessentskabet afgør individuelt, hvilken af de 3 muligheder, vedkommende vil anvende. Den ene kan anvende kapitalafkastordningen, den anden virksomhedsordningen. Underskud i et interessentskab kan med andre ord også trækkes fra i anden indkomst. Dette er en VIGTIG overvejelse, der taler FOR personlig virksomhed.

KRYMMEL FOR NØRDER: Det er netop den   skattemæssige behandling af personselskaber, der gør, at man f.eks.   investerer i ejendomme, vindmøller, solceller i personselskab. Det store   aktiv, der købes, kan afskrives. Denne afskrivning skaber et stort underskud.   Dette underskud kan så trækkes fra. Direktøren, der tjener flere millioner,   køber derfor en andel af en solcellepark i Tyskland & vupti, han får   flere hundredetusinde tilbage i skat. Sådan er det jo. Om det så er klogt er   en anden overvejelse.

Hæftelse:

  • I personselskaber (personlig virksomhed eller interessentskab) hæfter du personligt – dvs. din formue og privatøkonomi er på højkant.
  • Fejlslagen drift af virksomhed + Hæftelse for erstatningskrav + Hæftelse for krav fra ansatte + Etc. Deltageren står på mål og bærer dette hæftelsesansvar.
  • Særligt for interessentskaber: alle deltagerne hæfter personligt, solidarisk og uden begrænsning. (Som de 3 musketerer: En for alle, alle for en.) Man hæfter solidarisk med alt, hvad man ejer og kommer til at eje. Solidarisk hæftelse betyder, at hver deltager hæfter for alt som interessentskabet hæfter for. Hvis den ene ikke kan betale, og den anden kan, så er det den anden, der ender med regningen. Ham der betaler, har så et krav mod den ham, der ikke betaler. Det kaldes et regreskrav. Men det kan jo være, at dette regreskrav ikke har værdi. Ved interessentskaber skal man derfor huske sætningen ”lige (rige eller fattige) børn, leger bedst”.
  • Skræmmende? Måske. Men det behøver ikke være tilfældet. Overvej en ansvarsforsikring. Overvej om ansvaret kan begrænses ved en aftale med kunderne. Det kan det normalt (Business2Business).

Anvendelse af opsparet overskud

  • Hvis det går godt i enkeltmandsvirksomheden eller i interessentskabet skabes en opsparing. Der er desværre temmelig begrænsede muligheder for re-investering af sådan opsparing. Og her tænker jeg på den opsparing, som du kun har betalt en foreløbig skat af i virksomhedsordningen. Har du betalt al skat, kan du selvsagt gøre med resten som du ønsker. Den foreløbigt beskattede opsparing kan du imidlertid ikke bare investere i hvad som helst. Du kan ikke købe anparter eller aktier etc.

Ophør

  • Faktisk lukning af enkeltmandsvirksomheden eller interessentskabet er principielt uproblematisk.
  • Skattemæssigt kan det dog være særdeles problematisk: Der gennemføres beskatning ved ophør af aktiv drift at hele opsparingen i virksomhedsordningen på en gang.
  • Essens: Lad være med at lukke uden at have talt med rådgiver.
  • Vi kan hjælpe med at lukke din virksomhed

 

 

 

 

udfyld formularen

Relaterede indlæg

  • Guide: Kapitalselskaber

    Denne artikel skal bidrage til dine overvejelser om rette valg af virksomhedsform. Her handler det om såkaldte kapitalselskaber, dvs. iværksætterselskaber, anpartsselskaber m.v.

  • Guide: Virksomhedsform eller valg af selskabsform

    Det rette valg af virksomhedsform er fundamentalt, når du starter egen virksomhed. Få overblik over de forskellige former, og få dybdegående viden.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *