||||| Få en fortrolig snak med advokat Jacob Tøjner på 21 60 49 83 |||||
Menu
Nyhed-> -> -> -> Er det i orden, eller? -> -> -> -> Prøv at læs: ''SLIP FOR SKAT AF DIN LØN'' -> -> -> ->Læs mere
 • Få en samtale
 • Drøft din sag med Advokat Jacob Tøjner
 • Få en samtale
 • Michael Givskov, Founder & Direktør, Cykelpartner.dk ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Cykelpartner.dk ApS anvender løbende Jacob Tøjner som koncernadvokat. Vi modtager bistand til transaktioner, opkøb, omstruktureringer, medarbejderforhold, kontrakter m.v. Cykelpartner.dk ApS bliver altid mødt med skarp rådgivning, ordentlighed og god behandling. Vi vurderer advokat Jacob Tøjner som særdeles kompetent.
 • Benjamin Rud Elberth, – Digital Ekspert, rådgiver om digitale og sociale medier.
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Ikke bare fremragende rådgivning, men også fuldkommen reel, ordholdende og professionel...
 • Jesper Nørgaard Christensen, Head of Tax, Novozymes.
  ★ ★ ★ ★ ★
  ... Jeg har samarbejdet med advokat Jacob Tøjner på flere komplekse sager, som altid er blevet løst kompetent og med et yderst tilfredsstillende resultat …
 • Anders J. Kousgaard, Direktør,
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har netop benyttet ditselskab i forbindelse med oprettelse af et nyt selskab. En helt igennem positiv oplevelse, og jeg benytter dem gerne igen.
 • Karsten Løgstrup, Direktør, Dopio IvS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Det er en fornøjelse at kontakte Ditselskab, og blive mødt med forståelse og fantastisk hjælp, når man som jeg, er "ny" iværksætter.
 • Anette Nawrocki, Direktør, Kyote ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har fået den fineste og grundigste råd-og vejledning af Jacob Tøjner i forbindelse med oprettelse af selskaber. Ydermere blev servicen givet lige (bogstaveligt talt) op til jul, jeg havde ikke troet det muligt, men firmaerne blev altså oprettet!! Imponerende. Desuden har Jacob svaret hurtigt tilbage på mine (mange) spørgsmål undervejs, og udover at være særdeles professionel og kompetent så har han også humor. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Jacob Tøjner og Ditselskab.
 • Casper Bak, Direktør, SoHo
  ★ ★ ★ ★ ★
 • Søren Brinch, Direktør, Prosum ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg kan kun give Jacob og ditselskab.dk de allerbedste anbefalinger...
 • Hanne Hejgaard, Direktør, HKH Consult
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Jeg kan kun anbefale at bruge Ditselskab til virksomhedsstiftelse og andre relaterede emner. Jeg har fået en super fin og hurtig service samt meget kompetent rådgivning fra Jacob Tøjner..
 • Mia Marquardt Snoer Jensen, Direktør Ressourceselskabet Danmark ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  .. Mange tak for venlig og god service. I får mine anbefalinger...
 • Dorrit Saietz, Direktør, Havlys ApS, Restaurant Vanvid
  ★ ★ ★ ★
  Tak for meget grundig vejledning og omhu ved oprettelse af vores selskab, som skal bygge og drive Restaurant Vandvid ombord på et skib i det ny Sydhavnen. Der var nogle forsinkelser undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet. Og vi håber at se jer, når vi holder 'snigpremiere' ... og serverer lækker mad på kajen. ...
 • Kim Schmeltz, Direktør, Schmelt IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Kunne jeg give mere end 5 stjerner havde du fået det!! Tusinde tak for et kanon samarbejde i forbindelse med stiftelse af mine selskaber. Mage til rådgivning, service og ikke mindst sparring i Top professionalisme skal man lede længe efter – Du kan være sikker på at høre fra mig igen :) Jeg kan varmt anbefale Jacob Tøjner og co. i det yderst professionelle & kompetente advokatfirmaet: ditselskab.dk
 • Alf Døj, Direktør AvioSafe IVS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Ditselskab har givet os en fortræffelig service og slutteligt et godt resultat i forbindelse med juridisk ændring og kapitalstruktur i et selskab. Vi har ikke kunnet finde en bedre kompetence end den Jacob Tøjner har ført til processen. Det er rart at vide, at processen er ført af en kompetent advokat med domænekendskab. Kan på det varmeste anbefales.
 • Dinne Feldthusen Husted – Administrerende Direktør ISo Consult ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  ISO Consult har haft et fortrinligt samarbejde med Advokat Jacob Tøjner, SANKT PETRI ADVOKATER. Vi har oplevet en virkelig professionel tilgang – de er hurtige og ekstremt grundige. Alle forventninger – og mere til – bliver opfyldt. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi bruger dem. Dinne Feldthusen Husted, Direktør. ISo Consult aps.
 • Martin Vester-Christensen, Data Scientist and Partner at Deformalyze ApS
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg vil anbefale Jacob til alle der søger utrolig professionel og kompetent rådgivning. Jacob har assisteret i forbindelse med oprettelsen af vores anpartsselskab, gennemlæsning af kontrakter mv. Hos Jacob får man hele pakken og han besidder en stor viden som enhver "startup" med fordel kan drage nytte af..
 • Lars Majlund, Partner and founder, Majlund Invest A/S
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jacob har gennem de sidste 5 år ydet os advokatbistand indenfor bl.a. Stiftelse af selskaber, Anpartshaver Overenskomst, Leverandørkontrakter, Medarbejderkontrakter m.fl. Vi har hele vejen igennem modtaget professionel rådgivning fra Jacob, og de pågældende sager er altid blevet belyst fra flere sider, således at vi har haft et solidt grundlag at træffe beslutninger udfra.
 • Alfred Joensen, CEO at NES Technology
  ★ ★ ★ ★ ★
  Jeg har gennem en længere periode fået advokatbistand fra Jacob Tøjner... Jeg er overordentligt tilfreds med Jacobs indsats og de konkret opnåede resultater, vil specielt fremhæve stærkt engagement, faglig dygtighed, både i bredden og i dybden, samt en fantastisk effektiv arbejdsform.  Jeg vil derfor til enhver tid give Jacob mine allervarmeste anbefalinger..
 • Anette Sand – Direktør, Regnskabsskolen
  ★ ★ ★ ★ ★
  ...Advokat Jacob Tøjner står for klare linjer og no bullshit. Bringer vanskelige juridiske spørgsmål op på et anvendeligt plan...

Advisory Board?

Uanset om du driver enkeltmandsvirksomhed eller virksomhed i selskabsform, så vil det ofte være særdeles gavnligt at få drøftet en række problemstillinger omkring din virksomhed med andre. Det kan handle om virksomhedens strategiske overvejelser, økonomiske forhold, risiko, økonomi, vækst, personale m.v.

Ejerlederen og virksomheden som sådan, der ikke er stor nok eller klar til en formel bestyrelse, står ofte alene med disse overvejelser, og det er min erfaring, at en række ledere godt kunne tænke sig et forum (et Advisory Board) for en fortrolig drøftelse af disse – i sin essens – helt fortrolige forhold.

Advisory Boardet er som skabt til dette forum, særligt med lidt formaliseringer.

Hvad er et Advisory Board?

Du kan sige, at et Advisory Board er det samme som en bestyrelse, bortset fra, at bestyrelsen har en lovbestemt magt i aktie- og anpartsselskaber og har et økonomisk og juridisk medansvar og en tilsynspligt i virksomheden. Og det er denne væsentlige forskel, der definerer et Advisory Board.

Et Advisory Board kan sagtens bidrage til vækst i din virksomhed, men et Advisory Board kan være mere ”behageligt” for både deltagerne og for ejerlederen, i det et Advisory Boardet netop ikke har magt og ansvar. Aflønningen – om nogen overhovedet – bør derfor principielt være billigere end i den ordinære bestyrelse, også fordi der, som følge af forskellen mellem de to konstellationer, ikke kræves samme arbejdsindsats af medlemmerne i et Advisory Board, og fordi medlemmernes ansvar ikke skal – skal vi sige – afdækkes gennem honorar og forsikring.

Uanset dette, kan et Advisory Board sagtens bidrage positivt til din virksomhed, præcist som en bestyrelse kan.

 

Hvor tit bør man mødes i et Advisory Board?

Efter min opfattelse bør man fastlægge en mødefrekvens i et Advisory Board, der svarer til en bestyrelse. Dvs. mindst 3 – 4 gange årligt.

Da møderne i et Advisory Board ikke nødvendigvis handler om at kontrollere, om virksomhedens daglige ledelse følger budgettet m.v., kan møderne med fordel ofte have et andet og mere driftsorienteret eller personligt fokus.

Man kan tematisere problemstillinger til en fælles drøftelse, og sammensættes et Advisory Board på den rigtige måde – dvs. med vidt forskellige aktive og engagerede medlemmer – får man ofte rigtig meget værdi af den kooperation, der automatisk opstår. Dette er et gode, der er svært at sætte objektive mål på. Jeg kan kun dele min erfaring og sige, at det for mig altid virker stærkt, at drøfte en række overvejelser med andre på en fortrolig måde i et Advisory Board.

Bør man formalisere Advisory Boardet med aftaler?

Ikke nødvendigvis; men det kan være ganske klogt og også pædagoisk at ”ophøje” et Advisory Board via gensidige aftaler.

For det første kan man øve sig i, hvordan det er at have en bestyrelse via virksomhedens Advisory Board, dvs. man kunne sagtens med fordel have en forretningsorden for Advisory Boardet, ligesom man med stor fordel bør udforme referater fra møderne og føre en protokol. (En forretningsorden for Advisory Boardet ligner meget den, der omfatter en bestyrelse.)

For det andet bør man indlæse en fortrolighedsaftale mellem medlemmerne, der fastlægger opgaver og vilkår for deltagelsen i et Advisory Board. Deltagernes tiltræden til en Non Disclosure Agreement er efter min opfattelse ret væsentlig.

Det skal være trygt både for ejerlederen og virksomheden, at man kan drøfte alle emner i tryghed, ligesom de oplysninger medlemmerne afgiver, bør bevares i rummet for virksomhedens Advisory Board.

 

 

Konklusion og opfordring:

Personligt sidder jeg i flere Advisory Board i ret forskellige virksomheder, og jeg finder det personligt meget lærerigt for mig selv, og for andre. Som medlem konfronteres man med andres holdninger, og man erkender hurtigt at bidrag fra motiverede deltagere på overraskende vis bidrager til en højere enhed.

Det lyder måske lidt højtravende, men sådan er det ikke. Det er såmænd blot min opfattelse af faktum, og en opfordring til dig, der er ejerleder, om at du bør overveje et Advisory Board nøje.

De virksomheder, der anvender deres Advisory Board aktivt, og har formået at sammensætte et godt team og gør en dyd ud af at udnytte de ressourcer de enkelte medlemmer besidder, får klart mest ud af pågældende Advisory Board, og det er for mig ret tydeligt, at ejerlederen får stor motivation og gejst ud af dels at kunne rapportere om virksomheden, dels udnytte de inputs vedkommende modtager fra et sådant Advisory Board.

Hermed er opfordringen til dig som ejerleder givet videre. Hvis du ikke har et Advisory Board, og hvis du endnu ikke er stor nok til en bestyrelse. Så gå i gang med overvejelsen herom nu.

Relaterede indlæg

 • Guide: Personlig virksomhed

  Hvis du skal starte egen virksomhed er viden om de forskellige typer fundamental. Her får du konkret viden om drift i personlig virksomhed.

 • Guide: Kapitalselskaber

  Denne artikel skal bidrage til dine overvejelser om rette valg af virksomhedsform. Her handler det om såkaldte kapitalselskaber, dvs. iværksætterselskaber, anpartsselskaber m.v.

 • Guide: Virksomhedsform eller valg af selskabsform

  Det rette valg af virksomhedsform er fundamentalt, når du starter egen virksomhed. Få overblik over de forskellige former, og få dybdegående viden.

Ansvarsfraskrivelse
Advokat Jacob Tøjner tilbyder alene ditselskab.dk, herunder bloggen på ditselskab.dk som en service til dig og en kilde til inspiration og information. Det du finder og læser her, kan ikke erstatte konkret advokatrådgivning, og min levering af denne service til dig som læser, kan på ingen måde etablere et advokat-klientforhold mellem dig som læser og advokat Jacob Tøjner. Artiklerne her på ditselskab.dk er forsøgt gengivet så præcist som muligt, men Jacob Tøjner fraskriver sig ethvert ansvar som følge af fejl, forkerte oplysninger, mangelfulde oplysninger eller manglende opdatering af artiklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *